Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
9109025162016 | Tedarik Zinciri ve Değer Zinciri Yönetimi | Seçmeli Ders Grubu | 1 | 2 | 4,00 |
Yüksek Lisans
Türkçe
1. Üretim yönetiminin temel kavramlarını ve üretim sistemlerini tanıyabilme. 2. İşletmelerin kuruluş yeri seçiminde ve iş yeri büyüklüğünün belirlenmesinde göz önüne aldıkları faktörleri sıralayabilme. 3. İşlerin verimli bir şekilde yapılabilmesi için iş yeri düzeninin ve üretim planlamasının önemini kavrayabilme. 4. Kalite kontrolü tekniklerini ve toplam kalite yönetimini tanıyabilme.
Öğr Gör Habibe Naza Şensan
Yok
Yok
Üretim Yönetiminin Temel Kavramları, Üretim Sistemleri ve Ürün Tasarımı, Kuruluş Yeri Seçimi ve İşletme Büyüklüğü, İş Yeri Düzeni ve İş Analizleri, Üretim Plânlaması, Stok ve Bakım Yönetimi, Kalite Kontrolü
Hafta | Konular (Teorik) | Öğretim Yöntem ve Teknikleri | Ön Hazırlık |
---|
Bülent Kobu, Üretim Yönetimi, İstanbul, Beta Basım, 2006. YARDIMCI KİTAPLAR: Mahmut Tekin, Üretim Yönetimi, Ankara, Yüce Basım, 2004. DERS ARAÇLARI: Bilgisayar, projeksiyon cihazı ve finansal hesap makinesi.
Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Toplam İş Yükü (saat) | 0 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 |