Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
9233005092021 | Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Yönetimi | Seçmeli Ders Grubu | 1 | 1 | 6,00 |
Yüksek Lisans
Türkçe
Dersin amacı öğrencilere yiyecek içecek işletmeciliğinin işleyişi ve hizmetlerin uygulaması konusunda temel bilgiler öğretmek ve ve bunları kullanabileceği deneyimler kazandırmaktır
Prof. Dr. Adnan Turksoy
1 | Yiyecek içecek işletmelerinin yönetim sürecini oluşturan basamakları anlama |
2 | Yiyecek içecek işletmelerinin organizasyon yapısını öğrenme |
3 | Yiyecek içecek işletmelerinde pazarlanmasına ilişkin bilgi sahibi olma |
4 | Restoranlarda kullanılan menüyü tanıma |
5 | Menüyü planlama ve değerlendirme yeteneği kazanma |
6 | Yiyecek ve içeceklerin doğru biçimde satın alınmasını ve tesellümünü sağlama konularını anlama |
Birinci Öğretim
Yok
Yok
Ana temel sektörler, hizmetler sektörünün diğerlerine göre farklılıkları, hizmetler sektörünü oluşturan alt sektörlerden yiyecek ve içecek işkolu hakkında temel bilgiler, yiyecek ve içecek yönetimini oluşturan temel konular, bu işletmelerin özellikleri, organizasyon yapıları, bu işletmelerin pazarlanmasının farklı ve detaylı yönleri, menü geliştirme ve planlama, menü değerlendirme, yiyecek ve içecek temini.
Hafta | Konular (Teorik) | Öğretim Yöntem ve Teknikleri | Ön Hazırlık |
---|---|---|---|
1 | Dersin tanıtımı, faaliyet ve işleyişin açıklanması | ||
2 | Ekonomik kavramlara giriş: Sektör ve Alt Sektör Kavramları | ||
3 | Turizm alt sektörü | ||
4 | Yiyecek ve İçecek Hizmetlerinin Kapsamı | ||
5 | Yiyecek ve İçecek İşletmelerine Giriş | ||
6 | Yiyecek ve İçecek İşletmelerinin Bugünkü Durumu ve Geleceği | ||
7 | Yiyecek ve İçecek Yönetiminin Esasları | ||
8 | Arasınav | ||
9 | Yiyecek ve İçecek Hizmetlerinin Pazarlanması | ||
10 | Menü ve Planlanması | ||
11 | Yiyecek İçeceklerin Satın Alınması ve Tesellümü | ||
12 | Projelerin Sunumu | ||
13 | Projelerin Sunumu | ||
14 | Projelerin Sunumu | ||
15 | Projelerin Sunumu | ||
16 | Final sınavı |
TÜRKSOY, Adnan, Yiyecek ve İçecek İşletmeleri Yönetimi, Turhan Kitabevi, 2007.
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
Bireysel Çalışma | 14 | 3 | 42 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 7 | 2 | 14 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 14 | 6 | 84 |
Toplam İş Yükü (saat) | 170 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | |
ÖÇ 1 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 |
ÖÇ 2 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 |
ÖÇ 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 |
ÖÇ 4 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 |
ÖÇ 5 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 |
ÖÇ 6 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 |