Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
9105135502018 | Biochemical Changes During Fruit Maturation | Seçmeli Ders Grubu | 1 | 2 | 7,00 |
Yüksek Lisans
İngilizce
Meyve olgunlaşması sırasındaki biyokimyasal olaylar hakkında temel bilgiler vermek.
1 | 1- Meyve tutumu ve olgunlaşma genel bilgilerini kullanabilme yeteneğine sahip olma 2-Biyokimyasal değişimler ve meyve gelişimi arasında ilişki kurabilme 3- Biyokimyasal değişimleri anlayabilme ve verilen bir sorun için uygun çözüm üretebilme |
Birinci Öğretim
Yok
Yok
Meyve tanelerinin gelişimi ve olgunlaşmasının metabolizması, Tane tutumu, Şeker birikimi ve taşınımı, Meyve gelişimi ve olgunlaşmasının hormon içeriği ve kontrolü, su, potasyum içeriği Fenolik bileşikler.
Hafta | Konular (Teorik) | Öğretim Yöntem ve Teknikleri | Ön Hazırlık |
---|---|---|---|
1 | Meyvelerde tozlanma, döllenme ve tane tutumu | ||
2 | Meyve tanelerinin gelişimi ve olgunlaşmasının metabolizması | ||
3 | Şeker birikimi ve taşınımı | ||
4 | Meyvelerde Su içeriği ve taşınımı | ||
5 | Meyvelerde mineral madde içeriği ve taşınımı | ||
6 | Fitohormanların meyve olgunlaşmasındaki rolü ve kontrolü | ||
7 | Arasınav | ||
8 | Fitohormonların taşınımı | ||
9 | Organik asitler ve vakuollere taşınımı | ||
10 | Aromatik bileşiklerin sentezi | ||
11 | Fenolik bileşikler | ||
12 | Amino asit kompozisyonu | ||
13 | seminer | ||
14 | seminer | ||
15 | seminer | ||
16 | Final sınavı |
1. Contribution à l'étude biochimique de la maturation du raisin et de la composition des vins,1986 2. Etude de l'influence de certains facteurs sur les composés phénoliques du raisin et du vin by Marie-Monique Augustin; Yves Glories; Université de Bordeaux II.1986 3. Recherches sur les polyamines des baies de raisin au cours de leur développement et des pépins au cours de leur germination by Philippe Lespy-Labaylette; Jacques Bouard; Université de Bordeaux II.1994 4. Caractéristiques chimiques et organoleptiques des tanins des raisins de Vitis vinifera var. Merlot et Cabernet Sauvignon issus de différents terroirs bordelais by Marie Mirabel; Yves Glories; Université de Bordeaux II. 5. Molecular Biology and Biotechnology of the Grapevine (Roubelakis-Angelakis, ka, ed.), Kluwer Academic Publishers, Dordrecht, The Netherlands
Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Toplam İş Yükü (saat) | 0 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | |
ÖÇ 1 |