GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
9105135502018 Biochemical Changes During Fruit Maturation Seçmeli Ders Grubu 1 2 7,00

Yüksek Lisans


İngilizce


Meyve olgunlaşması sırasındaki biyokimyasal olaylar hakkında temel bilgiler vermek.



1 1- Meyve tutumu ve olgunlaşma genel bilgilerini kullanabilme yeteneğine sahip olma 2-Biyokimyasal değişimler ve meyve gelişimi arasında ilişki kurabilme 3- Biyokimyasal değişimleri anlayabilme ve verilen bir sorun için uygun çözüm üretebilme

Birinci Öğretim


Yok


Yok


Meyve tanelerinin gelişimi ve olgunlaşmasının metabolizması, Tane tutumu, Şeker birikimi ve taşınımı, Meyve gelişimi ve olgunlaşmasının hormon içeriği ve kontrolü, su, potasyum içeriği Fenolik bileşikler.


Hafta Konular (Teorik) Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ön Hazırlık
1 Meyvelerde tozlanma, döllenme ve tane tutumu
2 Meyve tanelerinin gelişimi ve olgunlaşmasının metabolizması
3 Şeker birikimi ve taşınımı
4 Meyvelerde Su içeriği ve taşınımı
5 Meyvelerde mineral madde içeriği ve taşınımı
6 Fitohormanların meyve olgunlaşmasındaki rolü ve kontrolü
7 Arasınav
8 Fitohormonların taşınımı
9 Organik asitler ve vakuollere taşınımı
10 Aromatik bileşiklerin sentezi
11 Fenolik bileşikler
12 Amino asit kompozisyonu
13 seminer
14 seminer
15 seminer
16 Final sınavı

1. Contribution à l'étude biochimique de la maturation du raisin et de la composition des vins,1986 2. Etude de l'influence de certains facteurs sur les composés phénoliques du raisin et du vin by Marie-Monique Augustin; Yves Glories; Université de Bordeaux II.1986 3. Recherches sur les polyamines des baies de raisin au cours de leur développement et des pépins au cours de leur germination by Philippe Lespy-Labaylette; Jacques Bouard; Université de Bordeaux II.1994 4. Caractéristiques chimiques et organoleptiques des tanins des raisins de Vitis vinifera var. Merlot et Cabernet Sauvignon issus de différents terroirs bordelais by Marie Mirabel; Yves Glories; Université de Bordeaux II. 5. Molecular Biology and Biotechnology of the Grapevine (Roubelakis-Angelakis, ka, ed.), Kluwer Academic Publishers, Dordrecht, The Netherlands


Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.


Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Toplam İş Yükü (saat) 0

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7
ÖÇ 1
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek