GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
9384015182020 Afetlerde Beslenme Hizmetleri Seçmeli Ders Grubu 1 2 6,00

Yüksek Lisans


Türkçe


Bu dersin amacı beslenme ile ilgili kavramları ve afetlerde beslenme hizmetlerini tartışmaktır.


Doç. Dr. Reci MESERİ


1 Beslenme ile ilgili temel kavramları öğrenmek
2 Afetlerde beslenme organizasyonu yapabilmek
3 Afetlerde özel gruplarda beslenme (Gebelik, bebeklik, çocukluk, süregen hastalıklar)

Birinci Öğretim


Yok


yok


Bu ders kapsamında beslenmede temel kavramlar, afetlerde beslenme hizmetleri, afetlerde özel gruplarda beslenme hizmetleri tartışılacaktır.


Hafta Konular (Teorik) Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ön Hazırlık
1 Beslenmede temel kavramlar (yeterli dengeli beslenme, enerji dengesi)
2 Besin öğeleri (Karbonhidratlar)
3 Besin öğeleri (Proteinler)
4 Besin öğeleri (Yağlar)
5 Besin öğeleri (Vitaminler)
6 Besin öğeleri (Mineraller)
7 Su dengesi
8 Ara sınav
9 Afet durumunda beslenme hizmetlerinin organizasyonu
10 Afet durumunda beslenme durumunun saptanması
11 Malnütrisyon
12 Afet durumunda özel gruplar (gebeler, bebekler ve çocuklar)
13 Afet durumunda özel gruplar (süregen hastalıklar-I)
14 Bulaşıcı hastalıklar (gastroenteritler, diğer su ve besinle bulaşan hastalıklar)

The management of nutrition in emerginicies. (https://apps.who.int/iris/bitstream/handle/10665/42085/9241545208.pdf?ua=1)



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Derse Katılım 14 3 42
Bireysel Çalışma 14 4 56
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 4 8 32
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 6 6 36
Toplam İş Yükü (saat) 166

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11
ÖÇ 1 2 2 1 2 1 3 3 1 1 1 5
ÖÇ 2 5 3 1 4 1 5 4 1 1 1 5
ÖÇ 3 5 3 1 4 1 5 4 1 1 1 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek