GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
9301126232009 Anadolu Tıbbi Bitkileri ve Drog. I Seçmeli Ders Grubu 2 4 10,00

Doktora


Türkçe


Bu dersin amacı; Anadolu kültür tarihinde, insanoğlunun varlığına ilişkin ilk kanıtların elde edildiği en erken dönemlerden başlayarak ve kültürel evrim süreci izleyerek, Paleolitik Çağ, Mezolitik Çağ ve Neolitik Çağ’da Anadolu’da varlık göstermiş uygarlıkları inceleyerek, Turist Rehberliği öğrencilerine Anadolu turları sırasında ve sonrasındaki mesleki yaşamlarında örnek bir bilgi ve yaklaşım temeli oluşturabilmek.


Assist. Prof. Dr. Serap ÖZDÖL



Birinci Öğretim


Yok


Yok


Bu dersin içeriğini, Anadolu uygarlıklarının; tarihsel süreç içindeki zamandizinsel yerleri, mimari, çanak çömlek, heykeltıraşlık yapıtları ve diğer önemli maddi kültür öğeleri yanında, kültürel, toplumsal, siyasal, dinsel ve düşünsel yapıları oluşturmaktadır. Ülkemiz kültür tarihindeki en önemli ören yerleri arasındaki Göbeklitepe, Çayönü, Nevali Çori ve Çatalhöyük gibi merkezleri, kent planları ve slaytları eşliğinde tanımak da ders içeriğinde önemli bir yeri tutarlar.


Hafta Konular (Teorik) Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ön Hazırlık

1.Veli Sevin, Anadolu Arkeolojisi, Başlangıçtan Perslere Kadar, Der Yayınları, İstanbul, 2003. 2.Arkeo Atlas, Anadolu’nun Tarihöncesi, Yazısız Zamanlar, Paleolitik-Mezolitik-Neolitik-Kalkolitik, Sayı 1, 2002. 3.TAY, Türkiye Arkeolojik Yerleşmeleri, Paleolitik, Mezolitik ve Neolitik 4.Klaus Schmidt, Taş Çağı Avcılarının Gizemli Kutsal Alanı GÖBEKLİ TEPE En Eski Tapınağı Yapanlar, Arkeoloji ve Sanat Yayınları, 2007, İstanbul. 5.Ian Hodder, Çatalhöyük, Leoparın Öyküsü, Yapı ve Kredi Yayınları, İstanbul, 2006 6.M. Özdoğan – N. Başgelen, Anadolu’da Uygarlığın Doğuşu ve Avrupa’ya Yayılımı, Türkiye’de Neolitik Dönem, yeni kazılar, yeni bulgular (metinler-levhalar, 2 cilt), Arkeoloji ve Sanat Yayınları, İstanbul, 2007.


Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.


Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Toplam İş Yükü (saat) 0

PÇ 1 PÇ 2
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek