GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
9301126312009 Bitkisel Çaylar Seçmeli Ders Grubu 2 3 6,00

Doktora


İngilizce


Bu dersin amacı öğrencilerin bitkisel ürünlerinde hasatta ve hasat sonrasında meydana gelen kayıpların tanınması, bu kayıpların saklama ve taşıma koşullarında azaltmasını sağlayacak bilgi ve becerileri kazanmasıdır.


Assoc. Prof. Dr. Fatih ŞEN



Birinci Öğretim


Yok


Yok


Bitkisel ürünlerinin hasat ve hasat sonrası dönemde pazara hazırlama sürecinde yapılanlar


Hafta Konular (Teorik) Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ön Hazırlık
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16

1) Karaçalı, İ., 2004, Tarımsal Ürünlerinin Muhafazası, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi. 2) Karaçalı, İ., 2009, Bahçe Ürünlerinin Muhafazası ve Pazarlanması, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi, No: 494 3) Kader, A. A., 1995. Postharvest Technology of Horticultural Crops. Cooperative Extension Univ. Of California, Division of Agri. And Natural Resources. California, USA. 4) Hall,C.W.,1980. Drying and Storage of Agricultural Crops. AVI Publ. Comp.Connecticut. 5) Ryall,A.L. and W.J.,Lipton, 1979. Handling, Transportation and Storage of Fruits and Vegetables. Vol.1, Vol. 2, AVI Pub. Comp. Connecticut, USA.


Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.


Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Toplam İş Yükü (saat) 0

PÇ 1 PÇ 2
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek