Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
9301126312009 | Bitkisel Çaylar | Seçmeli Ders Grubu | 2 | 4 | 6,00 |
Doktora
İngilizce
Bu dersin amacı öğrencilerin bitkisel ürünlerinde hasatta ve hasat sonrasında meydana gelen kayıpların tanınması, bu kayıpların saklama ve taşıma koşullarında azaltmasını sağlayacak bilgi ve becerileri kazanmasıdır.
Assoc. Prof. Dr. Fatih ŞEN
Birinci Öğretim
Yok
Yok
Bitkisel ürünlerinin hasat ve hasat sonrası dönemde pazara hazırlama sürecinde yapılanlar
Hafta | Konular (Teorik) | Öğretim Yöntem ve Teknikleri | Ön Hazırlık |
---|---|---|---|
1 | |||
2 | |||
3 | |||
4 | |||
5 | |||
6 | |||
7 | |||
8 | |||
9 | |||
10 | |||
11 | |||
12 | |||
13 | |||
14 | |||
15 | |||
16 |
1) Karaçalı, İ., 2004, Tarımsal Ürünlerinin Muhafazası, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi. 2) Karaçalı, İ., 2009, Bahçe Ürünlerinin Muhafazası ve Pazarlanması, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi, No: 494 3) Kader, A. A., 1995. Postharvest Technology of Horticultural Crops. Cooperative Extension Univ. Of California, Division of Agri. And Natural Resources. California, USA. 4) Hall,C.W.,1980. Drying and Storage of Agricultural Crops. AVI Publ. Comp.Connecticut. 5) Ryall,A.L. and W.J.,Lipton, 1979. Handling, Transportation and Storage of Fruits and Vegetables. Vol.1, Vol. 2, AVI Pub. Comp. Connecticut, USA.
Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Toplam İş Yükü (saat) | 0 |
PÇ 1 | PÇ 2 |