Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
9102116172019 | Protein Metabolizması | Seçmeli Ders Grubu | 1 | 1 | 8,00 |
Doktora
Türkçe
Öğrencilerin gerek insan gerekse de hayvan besleme de önemli temel besin madddelerinden olan proteinlerin organizmadaki fonksiyonlarına ve metabololizmalarına yönelik bilgiler ile donanmalarını sağlamak.
Doç. Dr. Muazzez CÖMERT ACAR
1 | Çiftlik hayvanlarında protein metabolizmasını kavrayabilme |
2 | Proteinlerinin sindirim, sentez ve emilim arasındaki ilişkileri öğrenme |
3 | Yem Protein Niteliğinin Saptanmasında kullanılan matematiksel modeller ile ilgili bilimsel gelişmeleri izleyebilme |
Birinci Öğretim
Yok
Yok
Esansiyel aminoasitler ve protein metabolizmasındaki önemi, proteinlerin biyosentezi, protein metabolizmasının diğer metabolizmalarla olan ilişkileri, proteinlerin organizmada değerlendirilmesi
Hafta | Konular (Teorik) | Öğretim Yöntem ve Teknikleri | Ön Hazırlık |
---|---|---|---|
1 | Hayvan Beslemede proteinlerin Önemi | ||
2 | Proteinlerin Kimyasal Kompozisyonu (aminoaistler ve peptidler) | ||
3 | Proteinlerin Sınıflandırması | ||
4 | Proteinlerin Kimyasal Sindirimi (Mide ve İncebağırsaklar) | ||
5 | Rumende Protein Metabolizması | ||
6 | Rumende protein metabolizması -2 | ||
7 | Rumende mikrobiyal protein sentezi | ||
8 | Arasınav | ||
9 | Proteinlerin Biosentezi-1 | ||
10 | Proteinlerin Biosentezi-2 | ||
11 | Aminoasit ve peptid transport sistemleri | ||
12 | Protein Metabolizmasnı Modelleme ve Protein Gereksinimlerinin Tahminlenmesi -1 | ||
13 | Protein metabolizmasını Modelleme ve Gereksinimlerin Tahminlenmesi -2 | ||
14 | Hayvan Beslemede Yem Protein niteliğinin saptanmasında kullanılan matematiksel modeller (in vitro) | ||
15 | Hayvan Beslemede Yem protein Niteliğinin Saptanmasında Matematiksel Modeller (in situ, in vivo) | ||
16 | Final Sınavı |
Kılıç, A., 1988, Yemler ve Hayvan Besleme (Uygulamalı El Kitabı), Bilgehan Basımevi, Bornava, İzmir McDonald P, R.A. Edwards, J.F.D. Greenhalgh, C.A. Morgan, 2002, Animal Nutrition (Sixth Edition), Pearson Education Limited, Edinburgh Gate, Harlow, Essex CM20 2 JE 672 p. Ørskov, E.R. 1982, Protein nutrition in ruminants, Academic Press Harcourt Brace Jovanovid Publish., Scotland.
Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
Rapor Hazırlama | 4 | 5 | 20 |
Bireysel Çalışma | 14 | 5 | 70 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 5 | 4 | 20 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 10 | 4 | 40 |
Okuma | 14 | 4 | 56 |
Toplam İş Yükü (saat) | 238 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | |
ÖÇ 1 | 5 | ||||||
ÖÇ 2 | 3 | 4 | |||||
ÖÇ 3 | 5 | 5 |