GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
9104026061998 İçsuları Kerevitlendirme Yöntemleri Seçmeli Ders Grubu 1 2 8,00

Doktora


Türkçe


Bu dersin amacı öğrencilerin kerevitlerin su ürünlerindeki yeri ve önemini kavrayabilmelerini, kerevitlerin genel morfolojik yapıları ve ekonomik önemi olan başlıca kerevit türleri hakkında fikir sahibi olabilmelerini, kerevitlerin üreme biyolojisi, doğal besin kaynakları ve beslenme rejimleri hakkında bilgi sahibi olabilmelerini, kerevitlerin insan besinindeki yeri ve ülke ekonomisindeki önemini kavrayabilmelerini, Kerevitlerde deri değiştirme olayı ve bunda etken olan iç-dış faktörleri öğrenmelerini, kerevitlerin cinsel olgunlaşma ve büyümelerini kavramalarını, Kerevit yumurtalarının yapay kuluçkalanma yöntemleri hakkında fikir sahibi olabilmelerini ve Kerevit yavrularının değerlendirilme şekillerini öğrenmelerini sağlamaktır.


Prof. Dr. Murat ÖZBEK


1 Kerevitlerin su ürünlerindeki yeri ve önemini kavrayabilme,
2 Kerevitlerin genel morfolojik yapıları ve ekonomik önemi olan başlıca kerevit türleri hakkında bilgi sahibi olabilme
3 Kerevitlerin doğal besin kaynakları ve beslenme rejimleri, insan besinindeki yeri ve ülke ekonomisindeki önemi hakkında fikir sahibi olabilme,
4 Kerevitlerde deri değiştirme olayı ve bunda etken olan iç-dış faktörler, cinsel olgunlaşma ve büyüme hakkında bilgi sahibi olabilme,
5 Kerevit yumurtalarının yapay kuluçkalanma yöntemleri ile kerevit yavrularının değerlendirilme şekillerini kavrama.


Yok


Yok


Kerevitlerin su ürünlerindeki yeri ve önemi, genel morfolojik yapıları ve ekonomik önemi olan başlıca kerevit türleri, üreme biyolojisi, doğal besin kaynakları ve beslenme rejimleri, insan besinindeki yeri ve ülke ekonomisindeki önemi. Kerevitlerde deri değiştirme olayı ve bunda etken olan iç-dış faktörler, cinsel olgunlaşma ve büyüme. Kerevit yumurtalarının yapay kuluçkalanma yöntemleri. Kerevit yavrularının değerlendirilme şekilleri.


Hafta Konular (Teorik) Uygulama Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ön Hazırlık
1 Kerevitlerin su ürünlerindeki yeri ve önemi
2 Kerevitlerin genel morfolojik yapıları
3 Kerevitlerin ekonomik önemi olan başlıca türleri
4 Kerevitlerin üreme biyolojisi
5 Kerevitlerin doğal besin kaynakları ve beslenme rejimleri
6 Kerevitlerin insan besinindeki yeri ve ülke ekonomisindeki önemi
7 Kerevitlerde deri değiştirme olayı
8 Ara Sınav
9 Kerevitlerde deri değiştirme olayında etken olan iç-dış faktörler
10 Kerevitlerde cinsel olgunlaşma ve büyüme
11 Kerevit yumurtalarının yapay kuluçkalanma yöntemleri
12 Kerevit yavrularının değerlendirilme şekilleri
13 İçsularda kerevitlendirme işlemlerinde dikkat edilmesi gereken hususlar
14 Genel Tartışma
15 Proje Sunumu
16 Final Sınavı

1-) HOLDICH, D.M., & I.D. REEVE (1988): Functional morphology and anatomy, p. 11 - 51 + 426 - 479. In D.M. HOLDICH & R.S. LOWERY [eds.], Freshwater crayfish: biology, exploitation and management. Croom Helm, London. 2-) Özel ders notları


Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.


Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 2 2
Final Sınavı 1 3 3
Derse Katılım 14 2 28
Laboratuvar 13 2 26
Rapor Hazırlama 1 20 20
Rapor Sunma 1 5 5
Bireysel Çalışma 14 9 126
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 15 15
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 25 25
Toplam İş Yükü (saat) 250

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7
ÖÇ 1
ÖÇ 2
ÖÇ 3
ÖÇ 4
ÖÇ 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek