Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
9104026061998 | İçsuları Kerevitlendirme Yöntemleri | Seçmeli Ders Grubu | 1 | 2 | 8,00 |
Doktora
Türkçe
Bu dersin amacı öğrencilerin kerevitlerin su ürünlerindeki yeri ve önemini kavrayabilmelerini, kerevitlerin genel morfolojik yapıları ve ekonomik önemi olan başlıca kerevit türleri hakkında fikir sahibi olabilmelerini, kerevitlerin üreme biyolojisi, doğal besin kaynakları ve beslenme rejimleri hakkında bilgi sahibi olabilmelerini, kerevitlerin insan besinindeki yeri ve ülke ekonomisindeki önemini kavrayabilmelerini, Kerevitlerde deri değiştirme olayı ve bunda etken olan iç-dış faktörleri öğrenmelerini, kerevitlerin cinsel olgunlaşma ve büyümelerini kavramalarını, Kerevit yumurtalarının yapay kuluçkalanma yöntemleri hakkında fikir sahibi olabilmelerini ve Kerevit yavrularının değerlendirilme şekillerini öğrenmelerini sağlamaktır.
Prof. Dr. Murat ÖZBEK
1 | Kerevitlerin su ürünlerindeki yeri ve önemini kavrayabilme, |
2 | Kerevitlerin genel morfolojik yapıları ve ekonomik önemi olan başlıca kerevit türleri hakkında bilgi sahibi olabilme |
3 | Kerevitlerin doğal besin kaynakları ve beslenme rejimleri, insan besinindeki yeri ve ülke ekonomisindeki önemi hakkında fikir sahibi olabilme, |
4 | Kerevitlerde deri değiştirme olayı ve bunda etken olan iç-dış faktörler, cinsel olgunlaşma ve büyüme hakkında bilgi sahibi olabilme, |
5 | Kerevit yumurtalarının yapay kuluçkalanma yöntemleri ile kerevit yavrularının değerlendirilme şekillerini kavrama. |
Yok
Yok
Kerevitlerin su ürünlerindeki yeri ve önemi, genel morfolojik yapıları ve ekonomik önemi olan başlıca kerevit türleri, üreme biyolojisi, doğal besin kaynakları ve beslenme rejimleri, insan besinindeki yeri ve ülke ekonomisindeki önemi. Kerevitlerde deri değiştirme olayı ve bunda etken olan iç-dış faktörler, cinsel olgunlaşma ve büyüme. Kerevit yumurtalarının yapay kuluçkalanma yöntemleri. Kerevit yavrularının değerlendirilme şekilleri.
Hafta | Konular (Teorik) | Uygulama | Öğretim Yöntem ve Teknikleri | Ön Hazırlık |
---|---|---|---|---|
1 | Kerevitlerin su ürünlerindeki yeri ve önemi | |||
2 | Kerevitlerin genel morfolojik yapıları | |||
3 | Kerevitlerin ekonomik önemi olan başlıca türleri | |||
4 | Kerevitlerin üreme biyolojisi | |||
5 | Kerevitlerin doğal besin kaynakları ve beslenme rejimleri | |||
6 | Kerevitlerin insan besinindeki yeri ve ülke ekonomisindeki önemi | |||
7 | Kerevitlerde deri değiştirme olayı | |||
8 | Ara Sınav | |||
9 | Kerevitlerde deri değiştirme olayında etken olan iç-dış faktörler | |||
10 | Kerevitlerde cinsel olgunlaşma ve büyüme | |||
11 | Kerevit yumurtalarının yapay kuluçkalanma yöntemleri | |||
12 | Kerevit yavrularının değerlendirilme şekilleri | |||
13 | İçsularda kerevitlendirme işlemlerinde dikkat edilmesi gereken hususlar | |||
14 | Genel Tartışma | |||
15 | Proje Sunumu | |||
16 | Final Sınavı |
1-) HOLDICH, D.M., & I.D. REEVE (1988): Functional morphology and anatomy, p. 11 - 51 + 426 - 479. In D.M. HOLDICH & R.S. LOWERY [eds.], Freshwater crayfish: biology, exploitation and management. Croom Helm, London. 2-) Özel ders notları
Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
Final Sınavı | 1 | 3 | 3 |
Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
Laboratuvar | 13 | 2 | 26 |
Rapor Hazırlama | 1 | 20 | 20 |
Rapor Sunma | 1 | 5 | 5 |
Bireysel Çalışma | 14 | 9 | 126 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 15 | 15 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 25 | 25 |
Toplam İş Yükü (saat) | 250 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | |
ÖÇ 1 | |||||||
ÖÇ 2 | |||||||
ÖÇ 3 | |||||||
ÖÇ 4 | |||||||
ÖÇ 5 |