GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
9102056041998 Süt Endüstrisinde Kullanılan Enzimler Seçmeli Ders Grubu 1 2 8,00

Doktora


Türkçe


Enzimlerin yapısını sınıflandırılmasını ve fonksiyonlarını kavrama, süt endüstrisinde teknolojik ve fonksiyonel amaçlı ürün geliştirmede uygun enzim kullanımı ve etkileri bilgi ve senteze ulaşabilme



1 Enzimlerin ticari olarak elde edilmesi bilgisi
2 Enzimlerin fonksiyonlarını öğrenme
3 İstenilen ürün özelliklerine göre enzim belirleyebilme yeteneği
4 Enzimleri ürüne uygulama yöntemlerini tasarlayabilme
5 Enzimlerin olası etkilerini belirleyebilme yeteneği


Organik Kimya Süt Kimyası ve Biyokimyası


Yok



Hafta Konular (Teorik) Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ön Hazırlık
1 Enzimlerin tanımı, standartları, sınıflandırılmaları
2 Enzimlerin etkileri
3 Enzimlerin aktivasyonu ve inaktivasyon koşulları
4 Enzimlerin çalışma mekanizmaları
5 Enzimlerin orjinleri
6 Fiziksel ve kimyasal yöntemlerle enzim üretimi
7 Mikrobiyal enzim üretim yöntemleri
8 Ara Sınav
9 Hayvansal kaynaklı enzim üretimi
10 Gıda endüstrisinde kullanılan bazı enzimler ve nitelikleri
11 İçme sütünde kullanılan enzimler
12 Peynirde kullanılan enzimler
13 Yoğurtta kullanılan enzimler
14 Dondurmada kullanılan enzimler
15 Özel amaçlı ürün geliştirmede enzim seçimi
16 Final


Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.


Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 2 2
Final Sınavı 1 2 2
Derse Katılım 14 3 42
Rapor Hazırlama 1 6 6
Bireysel Çalışma 14 9 126
Ödev Problemleri için Bireysel Çalışma 14 2 28
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 2 2
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 2 2
Toplam İş Yükü (saat) 210

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7
ÖÇ 1
ÖÇ 2
ÖÇ 3
ÖÇ 4
ÖÇ 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek