Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
9102056172013 | Süt Teknolojisinde Viruslar | Seçmeli Ders Grubu | 2 | 3 | 7,00 |
Doktora
Türkçe
Derste insan sağlığı üzerinde önemli etkileri bulunan virusların süt ve süt ürünlerindeki durumları, kontaminasyon kaynakları ve kontaminasyonun önlenmesinde dikkat edilecek hususlara değinilecektir.
1 | Virus kavramını anlayabilme |
2 | Virus türlerini tanıyabilme |
3 | Süt ve ürünlerinde virus kontaminasyonunu açıklayabilme |
4 | Virus genetiğini anlayabilme |
5 | virusların insan sağlığı üzerindeki etkilerini anlayabilme |
Yok
Yok
Virusların tanımı, çeşitliliği, yaşamsal istekleri, bu anlamda süt ve ürünlerinin önemi ile virusların kontaninasyonun engellenmesi ve bunun önemi.
Hafta | Konular (Teorik) | Öğretim Yöntem ve Teknikleri | Ön Hazırlık |
---|---|---|---|
1 | Virusların tanımı ve morfolojik yapıları | ||
2 | Virusların sınıflandırılması | ||
3 | Virusların replikasyonu ve çoğaltılması | ||
4 | Antiviral maddeler | ||
5 | Virus genetiği ve viruslar arası Genetik ilişkiler | ||
6 | Virusların bulaşma yolları ve virus enfeksiyonlarının patogenezisi | ||
7 | Fiziksel etkenlerin viruslara karşı etkileri | ||
8 | Ara Sınav | ||
9 | Kimyasal etkenlerin viruslara karşı etkileri | ||
10 | Virusların hücreye olan etkileri,antiviral immünite ve viral hastalıklardan korunma yolları | ||
11 | Virusların izolasyon yöntemleri | ||
12 | Virusların laboratuvar koşullarında üretilmeleri | ||
13 | virusların süte geçişi | ||
14 | Süt teknolojisinde önemli olan bazı virus tiplerinin özellikleri | ||
15 | Proje sunumu | ||
16 | Final Sınavı |
Walls, I., Scott, N., 1997, Use of predictive microbiology in microbial food safety risk assesment, International Journal of Food Microbiology, 36:97-102 Whiting, R., C., 1995. Microbial modelling in foods, Crit Rev Food Sci Nutr, Nov; 35(6):464-494 Adams,M.R. and Hope,C.F.A.,1989, Rapid methods in food microbiology.Progress in industrial microbiology,Elsevier Amsterdam (26), p 19-56, 169-189 Feldsine,P.T.,Falbo-Nelson,M.T.,and Hustead,D.L.,1994, Substrate supporting Disc method for confirmed dedection of total coliforms and E.coli in all foods.Collaborative study.Journal of A.O.A.C:International 76(5),988-1005.
Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
Quiz | 4 | 1 | 4 |
Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
Proje Sunma | 1 | 30 | 30 |
Bireysel Çalışma | 14 | 8 | 112 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 20 | 20 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 20 | 20 |
Toplam İş Yükü (saat) | 216 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | |
ÖÇ 1 | |||||||
ÖÇ 2 | |||||||
ÖÇ 3 | |||||||
ÖÇ 4 | |||||||
ÖÇ 5 |