GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
9102056172013 Süt Teknolojisinde Viruslar Seçmeli Ders Grubu 2 3 7,00

Doktora


Türkçe


Derste insan sağlığı üzerinde önemli etkileri bulunan virusların süt ve süt ürünlerindeki durumları, kontaminasyon kaynakları ve kontaminasyonun önlenmesinde dikkat edilecek hususlara değinilecektir.



1 Virus kavramını anlayabilme
2 Virus türlerini tanıyabilme
3 Süt ve ürünlerinde virus kontaminasyonunu açıklayabilme
4 Virus genetiğini anlayabilme
5 virusların insan sağlığı üzerindeki etkilerini anlayabilme


Yok


Yok


Virusların tanımı, çeşitliliği, yaşamsal istekleri, bu anlamda süt ve ürünlerinin önemi ile virusların kontaninasyonun engellenmesi ve bunun önemi.


Hafta Konular (Teorik) Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ön Hazırlık
1 Virusların tanımı ve morfolojik yapıları
2 Virusların sınıflandırılması
3 Virusların replikasyonu ve çoğaltılması
4 Antiviral maddeler
5 Virus genetiği ve viruslar arası Genetik ilişkiler
6 Virusların bulaşma yolları ve virus enfeksiyonlarının patogenezisi
7 Fiziksel etkenlerin viruslara karşı etkileri
8 Ara Sınav
9 Kimyasal etkenlerin viruslara karşı etkileri
10 Virusların hücreye olan etkileri,antiviral immünite ve viral hastalıklardan korunma yolları
11 Virusların izolasyon yöntemleri
12 Virusların laboratuvar koşullarında üretilmeleri
13 virusların süte geçişi
14 Süt teknolojisinde önemli olan bazı virus tiplerinin özellikleri
15 Proje sunumu
16 Final Sınavı

Walls, I., Scott, N., 1997, Use of predictive microbiology in microbial food safety risk assesment, International Journal of Food Microbiology, 36:97-102 Whiting, R., C., 1995. Microbial modelling in foods, Crit Rev Food Sci Nutr, Nov; 35(6):464-494 Adams,M.R. and Hope,C.F.A.,1989, Rapid methods in food microbiology.Progress in industrial microbiology,Elsevier Amsterdam (26), p 19-56, 169-189 Feldsine,P.T.,Falbo-Nelson,M.T.,and Hustead,D.L.,1994, Substrate supporting Disc method for confirmed dedection of total coliforms and E.coli in all foods.Collaborative study.Journal of A.O.A.C:International 76(5),988-1005.


Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.


Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 2 2
Quiz 4 1 4
Derse Katılım 14 2 28
Proje Sunma 1 30 30
Bireysel Çalışma 14 8 112
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 20 20
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 20 20
Toplam İş Yükü (saat) 216

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7
ÖÇ 1
ÖÇ 2
ÖÇ 3
ÖÇ 4
ÖÇ 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek