| Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | 
|---|---|---|---|---|---|
| 9102056172013 | Süt Teknolojisinde Viruslar | Seçmeli Ders Grubu | 2 | 3 | 7,00 | 
Doktora
Türkçe
Derste insan sağlığı üzerinde önemli etkileri bulunan virusların süt ve süt ürünlerindeki durumları, kontaminasyon kaynakları ve kontaminasyonun önlenmesinde dikkat edilecek hususlara değinilecektir.
| 1 | Virus kavramını anlayabilme | 
| 2 | Virus türlerini tanıyabilme | 
| 3 | Süt ve ürünlerinde virus kontaminasyonunu açıklayabilme | 
| 4 | Virus genetiğini anlayabilme | 
| 5 | virusların insan sağlığı üzerindeki etkilerini anlayabilme | 
Yok
Yok
Virusların tanımı, çeşitliliği, yaşamsal istekleri, bu anlamda süt ve ürünlerinin önemi ile virusların kontaninasyonun engellenmesi ve bunun önemi.
| Hafta | Konular (Teorik) | Öğretim Yöntem ve Teknikleri | Ön Hazırlık | 
|---|---|---|---|
| 1 | Virusların tanımı ve morfolojik yapıları | ||
| 2 | Virusların sınıflandırılması | ||
| 3 | Virusların replikasyonu ve çoğaltılması | ||
| 4 | Antiviral maddeler | ||
| 5 | Virus genetiği ve viruslar arası Genetik ilişkiler | ||
| 6 | Virusların bulaşma yolları ve virus enfeksiyonlarının patogenezisi | ||
| 7 | Fiziksel etkenlerin viruslara karşı etkileri | ||
| 8 | Ara Sınav | ||
| 9 | Kimyasal etkenlerin viruslara karşı etkileri | ||
| 10 | Virusların hücreye olan etkileri,antiviral immünite ve viral hastalıklardan korunma yolları | ||
| 11 | Virusların izolasyon yöntemleri | ||
| 12 | Virusların laboratuvar koşullarında üretilmeleri | ||
| 13 | virusların süte geçişi | ||
| 14 | Süt teknolojisinde önemli olan bazı virus tiplerinin özellikleri | ||
| 15 | Proje sunumu | ||
| 16 | Final Sınavı | 
Walls, I., Scott, N., 1997, Use of predictive microbiology in microbial food safety risk assesment, International Journal of Food Microbiology, 36:97-102 Whiting, R., C., 1995. Microbial modelling in foods, Crit Rev Food Sci Nutr, Nov; 35(6):464-494 Adams,M.R. and Hope,C.F.A.,1989, Rapid methods in food microbiology.Progress in industrial microbiology,Elsevier Amsterdam (26), p 19-56, 169-189 Feldsine,P.T.,Falbo-Nelson,M.T.,and Hustead,D.L.,1994, Substrate supporting Disc method for confirmed dedection of total coliforms and E.coli in all foods.Collaborative study.Journal of A.O.A.C:International 76(5),988-1005.
Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.
| Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer | 
|---|---|---|
| Ara Sınav | 1 | 100 | 
| Toplam | 100 | |
| Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer | 
| Final Sınavı | 1 | 100 | 
| Toplam | 100 | |
| Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
| Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | |
Yok
| Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) | 
|---|---|---|---|
| Ara Sınav | 1 | 2 | 2 | 
| Quiz | 4 | 1 | 4 | 
| Derse Katılım | 14 | 2 | 28 | 
| Proje Sunma | 1 | 30 | 30 | 
| Bireysel Çalışma | 14 | 8 | 112 | 
| Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 20 | 20 | 
| Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 20 | 20 | 
| Toplam İş Yükü (saat) | 216 | ||
| PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | |
| ÖÇ 1 | |||||||
| ÖÇ 2 | |||||||
| ÖÇ 3 | |||||||
| ÖÇ 4 | |||||||
| ÖÇ 5 |