| Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
|---|---|---|---|---|---|
| 9102056102019 | Probiyotik Süt Ürünleri | Ders | 1 | 2 | 4,00 |
Doktora
Türkçe
Derste süt teknolojisinde kullanılan probiyotik ve prebiyotikler ile dünya üzerinde üretilen probiyotik süt ürünleri çeşitleri, fonksiyonları, üretim ve tüketimlerinin verilmesi amaçlanmaktadır
| 1 | Probiyotik tarihi, kavramı ve kriterleri bilgisini kavrayabilme |
| 2 | Probiyotik mikroorganizma, postbiotic, parabiotik, ve prebiyotik bilgilerini kavrayabilme |
| 3 | Probiyotik süt ürünü çeşitleri ve probiyotik canlılığı konusunu kavrayabilme |
| 4 | Probiyotik süt ürünleri geliştirme konusunu kavrayabilme |
Yok
Yok
Ulusal ve uluslar arası düzeyde probiyotik süt ürünleri çeşitleri, üretim ve tüketimleri, bu alanda kullanılan probiyotik ve prebiyotikler, probiyotik süt ürünlerinin beslenme ve sağlık etkileri
| Hafta | Konular (Teorik) | Öğretim Yöntem ve Teknikleri | Ön Hazırlık |
|---|---|---|---|
| 1 | Probiyotik, prebiyotik, sinbiotik, fonksiyonel gıda kavramları | ||
| 2 | Süt teknolojisinde kullanılan probiyotik mikroorganizmalar | ||
| 3 | Süt teknolojisinde kullanılan probiyotik mikroorganizmalar | ||
| 4 | Prebiyotik çeşitleri | ||
| 5 | Prebiyotik çeşitleri | ||
| 6 | Probiyotik süt ürünleri | ||
| 7 | Probiyotik süt ürünleri | ||
| 8 | Ara sınav | ||
| 9 | Probiyotik süt ürünü üretim ve tüketimleri | ||
| 10 | Probiyotik süt ürünleri ile ilgili yasal düzenlemer | ||
| 11 | Süt ürünlerinde probiyotik mikroorganizmaların canlılığı | ||
| 12 | Probiyotik süt ürünlerinin beslenme ve sağlık etkileri | ||
| 13 | Probiyotik süt ürünlerinin beslenme ve sağlık etkileri | ||
| 14 | Proje sunumu | ||
| 15 | Proje sunumu | ||
| 16 | Final |
DERS KİTABI: 1.Göktepe, İ., Juneja, V., Ahmedna, M. (2006). Probiotics in Food Safety and Human Health, CRC Press, FL, USA. 2.Lee, Y. K., Salminen, S. (2009). Handbook of Probiotics and Prebiotics, John Wiley and Sons Inc., Canada. YARDIMCI KİTAPLAR: 1. Tamime, A. Y. (2006) Fermented Milks, Blackwell Science Ltd., UK.
Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.
| Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
|---|---|---|
| Ara Sınav | 1 | 100 |
| Toplam | 100 | |
| Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
| Final Sınavı | 1 | 100 |
| Toplam | 100 | |
| Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
| Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | |
Yok
| Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
|---|---|---|---|
| Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
| Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
| Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
| Proje Hazırlama | 2 | 8 | 16 |
| Proje Sunma | 2 | 1 | 2 |
| Bireysel Çalışma | 14 | 11 | 154 |
| Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 15 | 15 |
| Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 20 | 20 |
| Toplam İş Yükü (saat) | 239 | ||
| PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | |
| ÖÇ 1 | |||||||
| ÖÇ 2 | |||||||
| ÖÇ 3 | |||||||
| ÖÇ 4 |