GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
9102056072019 Süt Ürünlerinde Aroma Kimyası Seçmeli Ders Grubu 1 1 8,00

Doktora


Türkçe


Bu dersin sonunda öğrenciler süt ürünlerinin duyusal değerlendirilmesinin genel ilkelerini öğrenmeleri sağlanabilecektir.



1
2
3
4
5


Yok


Yok


Genel olarak duyusal değerlendirme hakkında bilgi verilmesi Duyusal test teknikleri hakkında teknik bilgilerin verilmesi Süt ve süt ürünlerinde uygulanan duyusal test teknikleri


Hafta Konular (Teorik) Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ön Hazırlık
1 Giriş, duyusal değerlendirme ile ilgili genel bilgiler
2 Duyusal değerlendirme ile ilgili terim ve tanımlar
3 Duyusal test teknikleri
4 Panel üyelerinin durumu, panel odası ve diğer faktörler
5 Örnek alma, örneklerin sunuluşu
6 Süt ve ürünlerinde lezzet kusurları
7 Çiğ süt ve içme sütlerinin duyusal değerlendirilmesi
8 Arasınav
9 Yoğurt ve benzeri ürünlerin duyusal değerlendirilmesi
10 Peynirin duyusal değerlendirilmesi
11 Krema ve tereyağının duyusal değerlendirilmesi
12 Süttozu ve koyulaştırılmış sütün duyusal değerlendirilmesi
13 Dondurmanın duyusal değerlendirilmesi
14 Geleneksel süt ürünlerinin duyusal değerlendirilmesi
15 Geleneksel süt ürünlerinin duyusal değerlendirilmesi
16 Final sınavı

DERS KİTABI: 1. YARDIMCI KİTAPLAR: Uysal, H., Kınık, Ö., Kavas, G. 2004. Süt ve Ürünlerinde Uygulanan Duyusal Test Teknikleri. Yardımcı ders kitabı,E:Ü: Ziraat Fakültesi Yayınları No; 560.


Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.


Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 2 2
Final Sınavı 1 2 2
Derse Katılım 14 2 28
Uygulama/Pratik 14 2 28
Bireysel Çalışma 14 8 112
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 25 25
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 35 35
Toplam İş Yükü (saat) 232

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7
ÖÇ 1
ÖÇ 2
ÖÇ 3
ÖÇ 4
ÖÇ 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek