| Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
|---|---|---|---|---|---|
| 9102056072019 | Süt Ürünlerinde Aroma Kimyası | Seçmeli Ders Grubu | 2 | 3 | 8,00 |
Doktora
Türkçe
Bu dersin sonunda öğrenciler süt ürünlerinin duyusal değerlendirilmesinin genel ilkelerini öğrenmeleri sağlanabilecektir.
| 1 | |
| 2 | |
| 3 | |
| 4 | |
| 5 |
Yok
Yok
Genel olarak duyusal değerlendirme hakkında bilgi verilmesi Duyusal test teknikleri hakkında teknik bilgilerin verilmesi Süt ve süt ürünlerinde uygulanan duyusal test teknikleri
| Hafta | Konular (Teorik) | Öğretim Yöntem ve Teknikleri | Ön Hazırlık |
|---|---|---|---|
| 1 | Giriş, duyusal değerlendirme ile ilgili genel bilgiler | ||
| 2 | Duyusal değerlendirme ile ilgili terim ve tanımlar | ||
| 3 | Duyusal test teknikleri | ||
| 4 | Panel üyelerinin durumu, panel odası ve diğer faktörler | ||
| 5 | Örnek alma, örneklerin sunuluşu | ||
| 6 | Süt ve ürünlerinde lezzet kusurları | ||
| 7 | Çiğ süt ve içme sütlerinin duyusal değerlendirilmesi | ||
| 8 | Arasınav | ||
| 9 | Yoğurt ve benzeri ürünlerin duyusal değerlendirilmesi | ||
| 10 | Peynirin duyusal değerlendirilmesi | ||
| 11 | Krema ve tereyağının duyusal değerlendirilmesi | ||
| 12 | Süttozu ve koyulaştırılmış sütün duyusal değerlendirilmesi | ||
| 13 | Dondurmanın duyusal değerlendirilmesi | ||
| 14 | Geleneksel süt ürünlerinin duyusal değerlendirilmesi | ||
| 15 | Geleneksel süt ürünlerinin duyusal değerlendirilmesi | ||
| 16 | Final sınavı |
DERS KİTABI: 1. YARDIMCI KİTAPLAR: Uysal, H., Kınık, Ö., Kavas, G. 2004. Süt ve Ürünlerinde Uygulanan Duyusal Test Teknikleri. Yardımcı ders kitabı,E:Ü: Ziraat Fakültesi Yayınları No; 560.
Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.
| Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
|---|---|---|
| Ara Sınav | 1 | 100 |
| Toplam | 100 | |
| Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
| Final Sınavı | 1 | 100 |
| Toplam | 100 | |
| Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
| Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | |
Yok
| Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
|---|---|---|---|
| Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
| Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
| Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
| Uygulama/Pratik | 14 | 2 | 28 |
| Bireysel Çalışma | 14 | 8 | 112 |
| Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 25 | 25 |
| Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 35 | 35 |
| Toplam İş Yükü (saat) | 232 | ||
| PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | |
| ÖÇ 1 | |||||||
| ÖÇ 2 | |||||||
| ÖÇ 3 | |||||||
| ÖÇ 4 | |||||||
| ÖÇ 5 |