4 Yıl , 8 Yarıyıl
240 AKTS
TYYÇ-6
E-Öğrenme
1 | Matematik, fen bilimleri ve ilgili mühendislik disiplinine özgü konularda yeterli bilgi birikimi; bu alanlardaki kuramsal ve uygulamalı bilgileri, karmaşık mühendislik problemlerinin çözümünde kullanabilme becerisi. |
2 | Karmaşık mühendislik problemlerini tanımlama, formüle etme ve çözme becerisi; bu amaçla uygun analiz ve modelleme yöntemlerini seçme ve uygulama becerisi. |
3 | Karmaşık bir sistemi, süreci, cihazı veya ürünü gerçekçi kısıtlar ve koşullar altında, belirli gereksinimleri karşılayacak şekilde tasarlama becerisi; bu amaçla modern tasarım yöntemlerini uygulama becerisi. |
4 | Mühendislik uygulamalarında karşılaşılan karmaşık problemlerin analizi ve çözümü için gerekli olan modern teknik ve araçları seçme ve kullanma becerisi; bilişim teknolojilerini etkin bir şekilde kullanma becerisi. |
5 | Karmaşık mühendislik problemlerinin veya disipline özgü araştırma konularının incelenmesi için deney tasarlama, deney yapma, veri toplama, sonuçları analiz etme ve yorumlama becerisi. |
6 | Disiplin içi ve çok disiplinli takımlarda etkin biçimde çalışabilme becerisi; bireysel çalışma becerisi. |
7 | Sözlü ve yazılı etkin iletişim kurma becerisi; en az bir yabancı dil bilgisi; etkin rapor yazma ve yazılı raporları anlama, tasarım ve üretim raporları hazırlayabilme, etkin sunum yapabilme, açık ve anlaşılır talimat verme ve alma becerisi. |
8 | Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği konusunda farkındalık; bilgiye erişebilme, bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleme ve kendini sürekli yenileme becerisi. |
9 | Etik ilkelerine uygun davranma, mesleki ve etik sorumluluk ve mühendislik uygulamalarında kullanılan standartlar hakkında bilgi. |
10 | Proje yönetimi, risk yönetimi ve değişiklik yönetimi gibi, iş hayatındaki uygulamalar hakkında bilgi; girişimcilik, yenilikçilik hakkında farkındalık; sürdürülebilir kalkınma hakkında bilgi. |
11 | Mühendislik uygulamalarının evrensel ve toplumsal boyutlarda sağlık, çevre ve güvenlik üzerindeki etkileri ve çağın mühendislik alanına yansıyan sorunları hakkında bilgi; mühendislik çözümlerinin hukuksal sonuçları konusunda farkındalık. |
12 | Gıda mühendisliği uygulamalarında seçenekli, yaratıcı ve sorgulayıcı düşünce ile güvenli gıda üretiminin sağlanması ve kalite bilincinin sürdürülebilirliğinin kazanılması. |
3. Dönem | ||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
504002042003 | Türkçe | FİZİKSEL KİMYA | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
504002062007 | Türkçe | KÜTLE VE ENERJİ DENKLİKLERİ | Zorunlu | 2 | 2 | - | 4 | |
504002212017 | Türkçe | GIDA KİMYASI I | Zorunlu | 2 | 2 | - | 4 | |
504002332007 | Türkçe | ENSTRUMENTAL GIDA ANALİZLERİ | Zorunlu | 1 | 2 | - | 4 | |
504002432024 | Türkçe | EKONOMİ | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
504002452024 | Türkçe | REAKSİYON KİNETİĞİ | Zorunlu | 2 | - | - | 4 | |
504002492024 | Türkçe | DİFERANSİYEL DENKLEMLER | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
504002512024 | Türkçe | BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA | Zorunlu | 2 | 2 | - | 3 | |
Toplam | 16 | 8 | 0 | 24 | ||||
4. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
10520401T11235 | Türkçe | TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI | Zorunlu | 1 | - | - | 1 | |
504002092016 | Türkçe | TERMODİNAMİK | Zorunlu | 2 | 2 | - | 6 | |
504002132017 | Türkçe | GENEL MİKROBİYOLOJİ | Zorunlu | 2 | 2 | - | 4 | |
504002222017 | Türkçe | GIDA KİMYASI II | Zorunlu | 2 | 2 | - | 4 | |
504002422024 | Türkçe | İSTATİSTİK | Zorunlu | 2 | - | - | 4 | |
504002442024 | Türkçe | AKIŞKANLAR MEKANİĞİ | Zorunlu | 2 | 2 | - | 7 | |
504002462024 | Türkçe | NUMERİK ANALİZ | Zorunlu | 2 | 2 | - | 4 | |
Toplam | 13 | 10 | 0 | 30 | ||||
5. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
504002272007 | Türkçe | GIDA BIYOKİMYASI | Zorunlu | 2 | - | - | 4 | |
504003032007 | Türkçe | ISI VE KÜTLE TRANSFERİ | Zorunlu | 3 | 3 | - | 6 | |
504003072012 | Türkçe | GIDA MÜHENDİSLİĞİTEMEL İŞLEMLER -II | Zorunlu | 2 | 2 | - | 4 | |
504003212017 | Türkçe | GIDA KALİTE SAĞLAMA | Zorunlu | 3 | 2 | - | 5 | |
504003392007 | Türkçe | GIDA MİKROBİYOLOJİSİ | Zorunlu | 3 | 2 | - | 5 | |
504003472024 | Türkçe | GIDA MÜHENDİSLİĞİNDE TEMEL İŞLEMLER I | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
ÜNİV.SEÇ.DERS.I | Türkçe | ÜNİVERSİTE SEÇMELİ DERS I | Seçmeli | - | - | - | - | |
Toplam | 15 | 9 | 0 | 27 | ||||
6. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
504003122017 | Türkçe | HUBUBAT TEKNOLOJİSİ | Zorunlu | 2 | 2 | - | 4 | |
504003132017 | Türkçe | YAĞ TEKNOLOJİSİ | Zorunlu | 2 | 2 | - | 4 | |
504003412007 | Türkçe | BESLENME | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
504003762024 | Türkçe | TEMEL İŞLEMLER LABORATUVARI | Zorunlu | - | - | 3 | 6 | |
504003782024 | Türkçe | GIDA MÜHENDİSLİĞİ DİZAYN VE EKONOMİSİ | Zorunlu | 3 | 2 | - | 10 | |
504003802024 | Türkçe | PROSES KONTROL | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
Toplam | 11 | 6 | 3 | 30 | ||||
ÜNİV.SEÇ.DERS.I - ÜNİVERSİTE SEÇMELİ DERS I | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |