GERİ DÖN

Lisans Programları


Mühendislik Fakültesi - Gıda Mühendisliği (UOLP-Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi)(Ücretli) - - Lisans (UOLP)



Program Tanıtımı

4 Yıl , 8 Yarıyıl

240 AKTS

TYYÇ-6

E-Öğrenme


Program Çıktıları

1 Matematik, fen bilimleri ve ilgili mühendislik disiplinine özgü konularda yeterli bilgi birikimi; bu alanlardaki kuramsal ve uygulamalı bilgileri, karmaşık mühendislik problemlerinin çözümünde kullanabilme becerisi.
2 Karmaşık mühendislik problemlerini tanımlama, formüle etme ve çözme becerisi; bu amaçla uygun analiz ve modelleme yöntemlerini seçme ve uygulama becerisi.
3 Karmaşık bir sistemi, süreci, cihazı veya ürünü gerçekçi kısıtlar ve koşullar altında, belirli gereksinimleri karşılayacak şekilde tasarlama becerisi; bu amaçla modern tasarım yöntemlerini uygulama becerisi.
4 Mühendislik uygulamalarında karşılaşılan karmaşık problemlerin analizi ve çözümü için gerekli olan modern teknik ve araçları seçme ve kullanma becerisi; bilişim teknolojilerini etkin bir şekilde kullanma becerisi.
5 Karmaşık mühendislik problemlerinin veya disipline özgü araştırma konularının incelenmesi için deney tasarlama, deney yapma, veri toplama, sonuçları analiz etme ve yorumlama becerisi.
6 Disiplin içi ve çok disiplinli takımlarda etkin biçimde çalışabilme becerisi; bireysel çalışma becerisi.
7 Sözlü ve yazılı etkin iletişim kurma becerisi; en az bir yabancı dil bilgisi; etkin rapor yazma ve yazılı raporları anlama, tasarım ve üretim raporları hazırlayabilme, etkin sunum yapabilme, açık ve anlaşılır talimat verme ve alma becerisi.
8 Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği konusunda farkındalık; bilgiye erişebilme, bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleme ve kendini sürekli yenileme becerisi.
9 Etik ilkelerine uygun davranma, mesleki ve etik sorumluluk ve mühendislik uygulamalarında kullanılan standartlar hakkında bilgi.
10 Proje yönetimi, risk yönetimi ve değişiklik yönetimi gibi, iş hayatındaki uygulamalar hakkında bilgi; girişimcilik, yenilikçilik hakkında farkındalık; sürdürülebilir kalkınma hakkında bilgi.
11 Mühendislik uygulamalarının evrensel ve toplumsal boyutlarda sağlık, çevre ve güvenlik üzerindeki etkileri ve çağın mühendislik alanına yansıyan sorunları hakkında bilgi; mühendislik çözümlerinin hukuksal sonuçları konusunda farkındalık.
12 Gıda mühendisliği uygulamalarında seçenekli, yaratıcı ve sorgulayıcı düşünce ile güvenli gıda üretiminin sağlanması ve kalite bilincinin sürdürülebilirliğinin kazanılması.

Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme

TYYÇ
Program Çıktıları
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
BİLGİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BECERİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Öğrenme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( İletişim ve Sosyal Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
5
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Alana Özgü Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ders Planı

D : Ders U: Uygulama L: Laboratuvar
3. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
504002042003 Türkçe FİZİKSEL KİMYA Zorunlu 2 - - 3
504002062007 Türkçe KÜTLE VE ENERJİ DENKLİKLERİ Zorunlu 2 2 - 4
504002212017 Türkçe GIDA KİMYASI I Zorunlu 2 2 - 4
504002332007 Türkçe ENSTRUMENTAL GIDA ANALİZLERİ Zorunlu 1 2 - 4
504002432024 Türkçe EKONOMİ Zorunlu 2 - - 2
504002452024 Türkçe REAKSİYON KİNETİĞİ Zorunlu 2 - - 4
504002492024 Türkçe DİFERANSİYEL DENKLEMLER Zorunlu 3 - - -
504002512024 Türkçe BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA Zorunlu 2 2 - 3
Toplam 16 8 0 24
4. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
10520401T11235 Türkçe TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI Zorunlu 1 - - 1
504002092016 Türkçe TERMODİNAMİK Zorunlu 2 2 - 6
504002132017 Türkçe GENEL MİKROBİYOLOJİ Zorunlu 2 2 - 4
504002222017 Türkçe GIDA KİMYASI II Zorunlu 2 2 - 4
504002422024 Türkçe İSTATİSTİK Zorunlu 2 - - 4
504002442024 Türkçe AKIŞKANLAR MEKANİĞİ Zorunlu 2 2 - 7
504002462024 Türkçe NUMERİK ANALİZ Zorunlu 2 2 - 4
Toplam 13 10 0 30
5. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
504002272007 Türkçe GIDA BIYOKİMYASI Zorunlu 2 - - 4
504003032007 Türkçe ISI VE KÜTLE TRANSFERİ Zorunlu 3 3 - 6
504003072012 Türkçe GIDA MÜHENDİSLİĞİTEMEL İŞLEMLER -II Zorunlu 2 2 - 4
504003212017 Türkçe GIDA KALİTE SAĞLAMA Zorunlu 3 2 - 5
504003392007 Türkçe GIDA MİKROBİYOLOJİSİ Zorunlu 3 2 - 5
504003472024 Türkçe GIDA MÜHENDİSLİĞİNDE TEMEL İŞLEMLER I Zorunlu 2 - - 3
ÜNİV.SEÇ.DERS.I Türkçe ÜNİVERSİTE SEÇMELİ DERS I Seçmeli - - - -
Toplam 15 9 0 27
6. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
504003122017 Türkçe HUBUBAT TEKNOLOJİSİ Zorunlu 2 2 - 4
504003132017 Türkçe YAĞ TEKNOLOJİSİ Zorunlu 2 2 - 4
504003412007 Türkçe BESLENME Zorunlu 2 - - 3
504003762024 Türkçe TEMEL İŞLEMLER LABORATUVARI Zorunlu - - 3 6
504003782024 Türkçe GIDA MÜHENDİSLİĞİ DİZAYN VE EKONOMİSİ Zorunlu 3 2 - 10
504003802024 Türkçe PROSES KONTROL Zorunlu 2 - - 3
Toplam 11 6 3 30
ÜNİV.SEÇ.DERS.I - ÜNİVERSİTE SEÇMELİ DERS I
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor