1987 tarihinde kurulan 2 yıllık Çeşme Meslek Yüksekokulu, 2004 yılında Çeşme Turizm ve Otelcilik Yüksekokuluna dönüştürülmüştür. 24/06/2019 tarihli ve 1157 sayılı Cumhurbaşkanı kararı ile Çeşme Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu kapatılarak, Ege Üniversitesi Çeşme Turizm Fakültesi kurulmasına karar verilmiştir. Fakültenin kurulmasından yaklaşık bir yıl sonra Yükseköğretim Kurumu kararıyla Konaklama ve Seyahat İşletmeciliği bölümleri "Turizm İşletmeciliği" olarak birleştirilmiştir. Turizm işletmeciliği bölümü 2020-2021 eğitim öğretim yılı ile birlikte ilk dönem öğrencilerini kabul etmiştir.
Programın tüm gereksinimlerini yerine getirerek başarı ile tamamlayan mezunlar "Turizm İşletmeciliği alanında Lisans Diploması" derecesi alırlar.
4 Yıl , 8 Yarıyıl
240 AKTS
TYYÇ-6
1015: Seyahat, turizm ve boş zaman (16.2 - 812)
Lisans
Programa öğrenci kabulü “Ege Üniversitesi Hakkında” bölümünde yer alan “Öğrenci Kabulü” başlığı altında ayrıntılı bir şekilde açıklanmıştır.
Türk Yüksek Öğretim kurumlarında önceki formal (örgün ) öğrenmenin tanınması dikey, yatay ve üniversite içindeki geçişler Yüksek Öğretim Kurulu'nun belirlemiş olduğu "YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDA ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA GEÇİŞ, ÇİFT ANADAL, YAN DAL İLE KURUMLAR ARASI KREDİ TRANSFERİ YAPILMASI ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK " kapsamında gerçekleştirilmektedir. Türkiye'de örgün eğitim kurumları dışında formal olmayan sertifikaya dayalı veya tecrübeye dayalı (in-formal ve non-formal ) öğrenmenin tanınma süreci henüz başlangıç aşamasındadır. Bu nedenle Ege Üniversitesi'nin tüm programlarında önceki öğrenmenin tanınması tam olarak başlatılmış değildir. Ancak, programların eğitim plnlarında yer alan bazı dersler için her akademik dönem başında muafiyet sınavı düzenlenmektedir. Bu derslerden beklenen yeterlilikleri sağladığını düşünen öğrenciler yapılan sınavlara girme hakkına sahiptir. Sınava girip başarılı olan öğrenciler ders programında ilgili derslerden muaf olurlar.
Programda mevcut olan (toplam 240 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlamak ve 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalamasına sahip olmak mezuniyet için gerekli yeterlilik koşuludur.
- Turizm işletmeciliği bölümünü ağırlıklı olarak turizm ve otelcilik eğitimi veren okullardan mezun olan lise öğrencileri tercih etmektedir. - Yabancı dile yatkınlığı olan, hizmet sektöründe çalışma isteği bulunan her bölümden mezun lise öğrencisi programı tercih etmektedir.
1 | Türkiye'de turizm fakültesi, turizm yüksekokulu ve turizm ile ilgili bölümlerde akademisyen olarak çalışır. |
2 | Türkiye turizm politikalarına yönelik yenilikçi çalışmalar gerçekleştirerek sektöre yön verir. |
3 | Turizm sektöründe nitelikli turizm işletmecisi olarak çalışır. |
4 | Sektörün güncel ihtiyaçlarını tespit eder ve buna yönelik çalışmalarda bulunur. |
Otel, motel, tatil köyü, seyahat acentası gibi özel sektör kuruluşları ile Kültür ve Turizm Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatında görev alabilmektedirler. Özellikle kıyı bölgelerde bulunan resort otellerin farklı departmanlarında, Şehir merkezlerinde toplantı, kongre, konferans vb. gibi amaçlı hizmet veren şehir otellerinde, Türk ve Dünya mutfaklarından farklı menüler sunan seçkin yiyecek içecek işletmelerinde, Havayolu şirketlerinde ve havaalanları yer hizmetleri hizmeti veren özel kuruluşlarda, Belediyelerin turizm birimlerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığında istihdam edilmektedir.
Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar ALES sınavından geçerli not almaları ve yeterli düzeyde İngilizce dil bilgisine sahip olmaları koşuluyla kendi alanlarında veya ilgili alanlarda Lisansüstü programlarda öğrenim görebilirler (Turizm işletmeciliği programından farklı bir alanda lisansüstü eğitime devam etmek isteyen öğrencilerin, ilgili üniversitelerin koşullarını incelemesi gerekmektedir).
Turizm işletmeciliği bölümünde Doğrudan Değerlendirme Sistemi (DDS) kullanılmakta olup her ders için bir ara sınav, bir de final sınavı yapılmaktadır. Ara sınavın % 40'ı, final sınavının %60'ı en az 60 olan öğrenci o dersten başarılı sayılır. Öğrenci işleri tarafından ilan edilen tarihlerde bütünleme sınavları yapılmaktadır. Ölçme ve Değerlendirme Ege Üniversitesi Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği esas alınarak yapılmaktadır.
Öğrencilerin turizm işletmeciliği bölümünden mezun olmaları için not ortalamalarının 4'lük sistemde en az 2,00, 100'lük sistemde en az 60 (CC) olması gerekmektedir.
Tam Zamanlı
Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adnan TÜRKSOY 0232 7249522/7524 adnan.turksoy@ege.edu.tr ------------ Adres Ege Üniversitesi Çeşme Turizm Fakültesi 35945 Dalyan – Çeşme – İzmir 0232 7249522/7500 turizm@mail.ege.edu.tr ------------ AKTS/DS Koordinatörü Henüz belli değil.
Bölüm Başkanı: Prof. Dr. Adnan TÜRKSOY, 0232 7249522/7524, adnan.turksoy@ege.edu.tr Adres: Ege Üniversitesi Çeşme Turizm Fakültesi 35945 Dalyan – Çeşme – İzmir, 0232 7249522/7500, turizm@mail.ege.edu.tr AKTS/DS Koordinatörü: Henüz belli değil.
Turizm işletmeciliği eğitim planından bulunan zorunlu ve seçmeli derslerden bazıları turizm sektöründe kullanılan güncel otomasyonlardır. Bu dersleri alan öğrenciler, dersin öğretim üyesi ve sertifikayı veren kurumun ortaklaşa belirlediği yeterliğe sahip oldukları taktirde sektörde geçerli sertifikaları almaya hak kazanırlar. Verilen bazı ders ve sertifikalar, 1- Otel Otomasyon Sistemleri I: Dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler dönem sonu yapılan sertifika sınavından da başarılı notu alması durumunda "Opera PMS" sertifikası almaya hak kazanmaktadır. Opera PMS programı otellerde önbüro departmanında misafir kabulünde en sık kullanılan rezervasyon programlarından bir tanesidir. Özellikle otel işletmelerinde geçerliliği olan bir sertifikadır. 2- Otel Otomasyon Sistemleri II: Dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler dönem sonu yapılan sertifika sınavından da başarılı notu alması durumunda "Elektra" sertifikası almaya hak kazanmaktadır. Elektra programı otellerde önbüro departmanında misafir kabulünde en sık kullanılan rezervasyon programlarından bir tanesidir. Özellikle otel işletmelerinde geçerliliği olan bir sertifikadır. 3- Seyahat Acentalarında Operasyon: Dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler dönem sonu yapılan sertifika sınavından da başarılı notu alması durumunda "Sejour Incoming Acenta Programı" sertifikası almaya hak kazanmaktadır. Sejour Incoming Acenta Programı yurt dışından turist getiren tur operatörlerinin misafirlerini ağırlayan (incoming) seyahat acentalarında kullanılan kapsamlı bir operasyon programıdır. 4- Havayolu Otomasyon Sistemleri: Dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler dönem sonu Amadeus Türkiye tarafından yapılan sertifika sınavından da başarılı notu alması durumunda "Amadeus Rezervation&Ticketing" sertifikası almaya hak kazanmaktadır. Amadeus Rezervation&Ticketing sertifikası sadece Amadeus Türkiye tarafından verildiğinden dersi başarıyla tamamlayan öğrencilerin İstanbul veya Ankara'da bulunan sınav merkezinde 5 gün süreyle eğitim alması ve Amadeus tarafından belirlenen ücreti ödeyerek sınavdan başarılı olması gerekmektedir. Amadeus Rezervation&Ticketing sertifikası sektörde geçerliliğe sahip oldukça faydalı bir programdır.
1 | Turizm sektöründeki temel bilgi ve uygulamalar konusunda bilgi sahibi olma, bunları kendi işletmesine uyarlayabilme. |
2 | Turizm işletmeciliğinin temel konuları hakkında bilgi birikimini güncel turizm hareketleri doğrultusunda karşılaştığı sorunların çözümünde kullanabilme. |
3 | Sektörün çok hızlı değişen dinamikleri konusunda bilgili, bilinçli, ve tutarlı görüş bildirebilmek. |
4 | İşbirliğinin önemli olduğu sektörün diğer paydaşlarıyla diyalog kurabilmek. |
5 | Turizm sektöründe güncel gelişmeleri irdeleyerek bireysel ve grup üyesi olarak pratik çözümler getirebilmek. |
6 | Turizm işletmeciliğinin dışında kalan ancak kendi işkolunu da etkileyen sorunları hızlı olarak kavrayabilme. |
7 | Elde ettiği bilgiler ve sahip olduğu deneyimlerle görüşlerini açık ve tatmin edici olarak ifade edebilme. |
8 | Toplumsal ve mesleki etik değerler hakkında yeterli bilgi sahibi olmak ve uygulayabilmek. |
9 | Personeli iyi idare edip ödül mekanizmasını iyi uygulayabilme. |
10 | Sektör ve devlete karşı yükümlülükleri hakkında alanının gerektirdiği hukuki bilgiye sahip olmak ve kullanabilmek. |
11 | Sahip olduğu pratik bilgileri ast ve üstleriyle paylaşabilme. |
12 | Müşteri beklentilerini en üst düzeyde karşılayabilecek örgüt iklimini oluşturabilme. |
13 | Kurum içi problemleri esnek bir yapıda çözüme kavuşturabilme. |
14 | Kurum içi kadar işletme çevresi ve yerel halk ile bütünleşik halkla ilişkiler projeleri oluşturabilme. |
15 | Belirli bir konuda, edinilmiş olan bilgi birikiminden konuyla ilgili olanlarını seçip ortaya koyabilme. |
16 | Bağımsız olduğu kadar takım çalışmasına uyum gösterebilme. |
17 | Öncelikleri belirleyip, zamanı doğru kullanmayı öğrenme. |
18 | Kendi görüşlerini de eleştirel olarak değerlendirebilme; zayıf yanlarını açıkça ifade edebilme. |
19 | Mesleğinde gereksinim duyacağı temel düzeyde bilgisayar yazılımları ve iletişim teknolojilerini kullanabilme. |
20 | Türkiye'ye gelen turistlerle iletişim kurabilecek gereksinim duyacağı yabancı dilleri konuşabilme ve yazabilme |
0. Dönem | ||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
HAZ001 | Almanca | HAZIRLIK SINIFI | Zorunlu | - | - | - | - | |
Toplam | 0 | 0 | 0 | |||||
1. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
3404001012020 | Türkçe | TÜRK DİLİ-I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
3404001032020 | Türkçe | ATATÜRK İLKELERİ ve İNKILAP TARİHİ-I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
3404001052020 | Türkçe | TİCARİ MATEMATİK | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
3404001072020 | Türkçe | GENEL EKONOMİ | Zorunlu | 3 | - | - | 6 | |
3404001092020 | Türkçe | TURİZME GİRİŞ | Zorunlu | 3 | - | - | 6 | |
3404001112020 | Türkçe | KARİYER PLANLAMA | Zorunlu | 1 | - | - | 2 | |
3404001132020 | Türkçe | ALTERNATİF YABANCI DİL-I | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
3404001152020 | Türkçe | YABANCI DİL-I | Zorunlu | 4 | - | - | 4 | |
Toplam | 20 | 0 | 0 | 30 | ||||
2. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
3404001022020 | Türkçe | TÜRK DİLİ-II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
3404001042020 | Türkçe | ATATÜRK İLKELERİ ve İNKILAP TARİHİ-II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
3404001062020 | Türkçe | GENEL İŞLETME | Zorunlu | 3 | - | - | 4 | |
3404001082020 | Türkçe | DAVRANIŞ BİLİMLERİ | Zorunlu | 3 | - | - | 6 | |
3404001102020 | Türkçe | GENEL MUHASEBE | Zorunlu | 3 | - | - | 4 | |
3404001122020 | Türkçe | ALTERNATİF YABANCI DİL-II | Zorunlu | 3 | - | - | 4 | |
3404001142020 | Türkçe | YABANCI DİL-II | Zorunlu | 4 | - | - | 4 | |
3404001162020 | Türkçe | BİLGİSAYAR | Zorunlu | 2 | 2 | - | 4 | |
Toplam | 22 | 2 | 0 | 30 | ||||
3. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
3404002012021 | Türkçe | YABANCI DİLDE OKUMA VE KONUŞMA-I | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
3404002032021 | Türkçe | ALTERNATİF YABANCI DİL III | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
3404002052021 | Türkçe | OTELCİLİK VE ÖNBÜRO | Zorunlu | 2 | - | - | 4 | |
3404002072021 | Türkçe | TURİZM EKONOMİSİ | Zorunlu | 2 | - | - | 4 | |
3404002092021 | Türkçe | TOPLANTI VE KONGRE TURİZMİ | Zorunlu | 2 | - | - | 4 | |
3404002112021 | Türkçe | MALİYET MUHASEBESİ | Zorunlu | 3 | - | - | 4 | |
3404002132021 | Türkçe | SEYAHAT ACENTACILIĞI VE TUR OPERATÖRLÜĞÜ | Zorunlu | 2 | - | - | 4 | |
MDSD01 | İngilizce | Müfredat Dışı Seçmelı Ders Grubu - I | - | - | - | - | ||
TUR.İŞ.SEÇ.FRM-I | Türkçe | SEÇMELİ DERS GRUBU TURİZM İŞLT. FORMASYON I | Seçmeli | - | - | - | - | |
Toplam | 17 | 0 | 0 | 30 | ||||
4. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
3404002022021 | Türkçe | YABANCI DİLDE OKUMA VE KONUŞMA-II | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
3404002042021 | Türkçe | ALTERNATİF YABANCI DİL IV | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
3404002062021 | Türkçe | TURİZM SOSYOLOJİSİ | Zorunlu | 2 | - | - | 4 | |
MDSD02 | İngilizce | Müfredat Dışı Seçmelı Ders Grubu - II | - | - | - | - | ||
TUR.İŞ.SEÇ.01 | Türkçe | SEÇMELİ DERS GRUBU-I | Seçmeli | - | - | - | - | |
Toplam | 8 | 0 | 0 | 14 | ||||
5. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
3404003012022 | Türkçe | MESLEKİ İNGİLİZCE-I | Zorunlu | 3 | - | - | 6 | |
3404003032021 | Türkçe | ALTERNATİF YABANCI DİL V | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
3404003052021 | Türkçe | YÖNETİM VE ORGANİZASYON | Zorunlu | 2 | - | - | 4 | |
MDSD03 | İngilizce | Müfredat Dışı Seçmelı Ders Grubu - III | - | - | - | - | ||
TRÜNİSEÇ-1 | Türkçe | ÜNİVERSİTE SEÇMELİ DERS GRUBU-I | Seçmeli | - | - | - | - | |
TUR.İŞ.SEÇ.02 | Türkçe | SEÇMELİ DERS GRUBU-II | Seçmeli | - | - | - | - | |
Toplam | 8 | 0 | 0 | 15 | ||||
6. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
3404003042023 | Türkçe | MESLEKİ İNGİLİZCE-II | Zorunlu | 3 | - | - | 4 | |
3404003062021 | Türkçe | ALTERNATİF YABANCI DİL-VI | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
3404003442022 | Türkçe | STAJ | Zorunlu | - | - | - | 8 | |
CHA001 | Türkçe | ÇOCUK HAKLARI VE AİLE EĞİTİMİ | Zorunlu | 1 | - | - | 2 | |
MDSD04 | İngilizce | Müfredat Dışı Seçmelı Ders Grubu - IV | - | - | - | - | ||
TRÜNİSEÇ-2 | Türkçe | ÜNİVERSİTE SEÇMELİ DERS GRUBU-II | Seçmeli | - | - | - | - | |
TUR.İŞ.SEÇ.03 | Türkçe | SEÇMELİ DERS GRUBU-III | Seçmeli | - | - | - | - | |
Toplam | 7 | 0 | 0 | 19 | ||||
7. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
3404004012021 | Türkçe | MESLEKİ İNGİLİZCE-III | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
3404004032021 | Türkçe | ALTERNATİF YABANCI DİL-VII | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
3404004052021 | Türkçe | SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM | Zorunlu | 2 | - | - | 4 | |
MDSD05 | İngilizce | Müfredat Dışı Seçmelı Ders Grubu - V | - | - | - | - | ||
TUR.İŞ.SEÇ.04 | Türkçe | SEÇMELİ DERS GRUBU-IV | Seçmeli | - | - | - | - | |
Toplam | 8 | 0 | 0 | 14 | ||||
8. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
3404004022021 | Türkçe | TURİZM PAZARLAMASI | Zorunlu | 2 | - | - | 4 | |
3404004042021 | Türkçe | ALTERNATİF YABANCI DİL-VIII | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
3404004062021 | Türkçe | MESLEKİ İNGİLİZCE-IV | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
MDSD06 | İngilizce | Müfredat Dışı Seçmelı Ders Grubu - VI | - | - | - | - | ||
TUR.İŞ.SEÇ.05 | Türkçe | SEÇMELİ DERS GRUBU-V | Seçmeli | - | - | - | - | |
Toplam | 8 | 0 | 0 | 14 | ||||
TUR.İŞ.SEÇ.FRM-I - SEÇMELİ DERS GRUBU TURİZM İŞLT. FORMASYON I | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
PF201 | Türkçe | EĞİTİME GİRİŞ | Seçmeli | 3 | - | - | 4 | |
PF203 | Türkçe | ÖĞRETİM İLKE VE YÖNTEMLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 4 | |
TUR.İŞ.SEÇ.01 - SEÇMELİ DERS GRUBU-I | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
3404002102021 | Türkçe | SEYAHAT İŞLETMELERİNDE OTOMASYON-I | Seçmeli | 1 | 2 | - | 4 | |
3404002122021 | Türkçe | KONAKLAMA İŞLETMELERİNDE OTOMASYON-I | Seçmeli | 1 | 2 | - | 4 | |
3404002142021 | Türkçe | YÖNETİM MUHASEBESİ | Seçmeli | 3 | - | - | 4 | |
3404002162021 | Türkçe | SERVİS VE BAR | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
3404002182021 | Türkçe | KAT HİZMETLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
3404002202021 | Türkçe | TUR PLANLAMASI VE YÖNETİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
3404002222021 | Türkçe | TURİZM MEVZUATI | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
3404002242023 | Türkçe | TURİZM COĞRAFYASI | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
PF202 | Türkçe | EĞİTİMDE ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME | Seçmeli | 3 | - | - | 4 | |
PF204 | Türkçe | EĞİTİM PSİKOLOJİSİ | Seçmeli | 3 | - | - | 4 | |
TRÜNİSEÇ-1 - ÜNİVERSİTE SEÇMELİ DERS GRUBU-I | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
3403003392022 | Türkçe | TÜRKİYENİN SOMUT OLMAYAN KÜLTÜREL MİRASI | Seçmeli | 3 | - | - | 3 | |
3403003412022 | Türkçe | ANTİK ÇAĞDA GÜNLÜK YAŞAM | Seçmeli | 3 | - | - | 3 | |
3404003352022 | Türkçe | İÇERİK YÖNETİMİ SİSTEMLERİ WEB UYGULAMALARI | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
3404003372022 | Türkçe | TURİZMDE YİYECEK İÇECEK YÖNETİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
3404003392022 | Türkçe | HALKLA İLİŞKİLER | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
TUR.İŞ.SEÇ.02 - SEÇMELİ DERS GRUBU-II | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
3404003092021 | Türkçe | YİYECEK İCECEK HİZMETLERİ YÖNETİMİ-I | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
3404003132021 | Türkçe | TURİZMDE HALKLA İLİŞKİLER | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
3404003152021 | Türkçe | SOSYAL BİLİMLERİDE ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
3404003172021 | Türkçe | SEYAHAT İŞLETMELERİNDE OTOMASYON-II | Seçmeli | 1 | 2 | - | 4 | |
3404003192021 | Türkçe | KONAKLAMA İŞLETMELERİNDE OTOMASYON-II | Seçmeli | 1 | 2 | - | 4 | |
3404003212021 | Türkçe | HALK BİLİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
3404003232021 | Türkçe | ÜNİVERSİTE YAŞAMINA GEÇİŞ | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
3404003252021 | Türkçe | İŞARET DİLİ | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
3404003272021 | Türkçe | HAVALİMANI İŞLETMECİLİĞİ | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
3404003292021 | Türkçe | İLK YARDIM | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
3404003312021 | Türkçe | ÖZEL KONULAR-I | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
3404003332021 | Türkçe | AKADEMİK TÜRKÇE | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
3404003412023 | Türkçe | TURİZMDE ULAŞTIRMA | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
3404003432023 | Türkçe | TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
PF301 | Türkçe | SINIF YÖNETİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
PF303 | Türkçe | ÖZEL ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 4 | |
TRÜNİSEÇ-2 - ÜNİVERSİTE SEÇMELİ DERS GRUBU-II | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
3403003382022 | Türkçe | ESKİ YERLEŞİM YERLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 3 | |
3403003402022 | Türkçe | DİNLER TARİHİ | Seçmeli | 3 | - | - | 3 | |
3404003462022 | Türkçe | SEYAHAT PLANLAMASI | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
3404003482022 | Türkçe | AVRUPA BİRLİĞİ VE TURİZM | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
3404003502022 | Türkçe | KÜLTÜRLERARASI İLETİŞİM | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
3404003522022 | Türkçe | TURİZM İŞLETMELERİNDE SOSYAL MEDYA | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
TUR.İŞ.SEÇ.03 - SEÇMELİ DERS GRUBU-III | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
3404003122021 | Türkçe | KONAKLAMA İŞLETMELERİ YÖNETİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
3404003142021 | Türkçe | TURİZM POLİTİKASI VE PLANLAMASI | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
3404003162021 | Türkçe | YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ YÖNETİMİ-II | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
3404003182021 | Türkçe | ALTERNATİF TURİZM HAREKETLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
3404003202021 | Türkçe | DİJİTAL MEDYA TASARIMI | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
3404003222021 | Türkçe | SEYAHAT İŞLETMELERİNDE OTOMASYON-III | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
3404003242021 | Türkçe | TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
3404003262021 | Türkçe | ANADOLU EL SANATLARI | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
3404003302021 | Türkçe | DİNLER TARİHİ | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
3404003322021 | Türkçe | PASTA YAPIM TEKNİKLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
3404003342021 | Türkçe | OTELLERDE DEKORASYON | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
3404003362021 | Türkçe | OTELLERDE BAKIM ONARIM | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
3404003382021 | Türkçe | KONAKLAMA İŞLETMELERİNDE OTOMASYON-III | Seçmeli | 1 | 2 | - | 4 | |
3404003402021 | Türkçe | TEMİZLİK TEKNOLOJİSİ | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
3404003422021 | Türkçe | ÖZEL KONULAR-II | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
PF302 | Türkçe | ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
TUR.İŞ.SEÇ.04 - SEÇMELİ DERS GRUBU-IV | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
3404004072021 | Türkçe | TURİZM İŞLETMELERİNDE KALİTE YÖNETİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
3404004092021 | Türkçe | E-PAZARLAMA | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
3404004112021 | Türkçe | MARİNA İŞLETMECİLİĞİ | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
3404004132021 | Türkçe | BİTİRME TEZİ-I | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
3404004152021 | Türkçe | REKREASYON YÖNETİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
3404004172021 | Türkçe | YİYECEK ÜRETİM SİSTEM VE TEKNİKLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
3404004192021 | Türkçe | TEMİZLİK HİZMETLERİ İŞLETMECİLİĞİ | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
3404004212021 | Türkçe | AGRO TURİZM | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
3404004232021 | Türkçe | SEYAHAT İŞLETMELERİNDE OTOMASYON-IV | Seçmeli | 1 | 2 | - | 4 | |
3404004252021 | Türkçe | KONAKLAMA İŞLETMELERİNDE OTOMASYON-IV | Seçmeli | 1 | 2 | - | 4 | |
3404004272021 | Türkçe | OTELLERDE GÜVENLİK | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
3404004312023 | Türkçe | İKRAM HİZMETLERİ VE BANKET YÖNETİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
PF401 | Türkçe | REHBERLİK VE ÖZEL EĞİTİM | Seçmeli | 3 | - | - | 4 | |
TUR.İŞ.SEÇ.05 - SEÇMELİ DERS GRUBU-V | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
3404004082021 | Türkçe | AVRUPA BİRLİĞİ POLİTİKALARI VE TURİZM | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
3404004102021 | Türkçe | MUTFAK KÜLTÜRLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
3404004122021 | Türkçe | FLORA | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
3404004142021 | Türkçe | BİTİRME TEZİ-II | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
3404004162021 | Türkçe | REHBERLİK | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
3404004182021 | Türkçe | TURİZM VAKA ANALİZLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
3404004202021 | Türkçe | ANADOLU KÜLTÜRLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
3404004242021 | Türkçe | LOJİSTİK YÖNETİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
3404004262021 | Türkçe | İŞLETME HİJYENİ VE GIDA GÜVENLİĞİ | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
3404004282021 | Türkçe | YARATICI DRAMA | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
3404004302021 | Türkçe | YENİLEBİLİR HEYKELLER | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
3404004322021 | Türkçe | ÖZEL KONULAR IV | Seçmeli | - | - | - | 4 | |
3404004342023 | Türkçe | İNSAN KAYNAKLARI VE YÖNETİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
3404004362023 | Türkçe | ULUSLARARASI TURİZM İLİŞKİLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
PF402 | Türkçe | ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI | Seçmeli | 1 | 8 | - | 10 |