18 Mart 1975 tarih ve 1869 sayılı karar ile TBMM’de kabul edilerek; 27.03.1975 gün ve 15190 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi’ne bağlı bir yüksekokul olarak kurulmuştur. 1976 yılında E.Ü. Ziraat Fakültesi ve E.Ü. Senatosunun aldığı karar sonrasında 1977’de DPT (Devlet Planlama Teşkilatı) ve (Milli Eğitim Bakanlığı)’nın onayı ile Gıda Fakültesine dönüştürülmüştür. 1979 yılında Türkiye’de ilk gıda mühendislerini (7 gıda mühendisi) mezun etmiştir. 20 Temmuz 1982 tarih ve 41 sayılı kanun hükmünde kararname ile Gıda Fakültesi kapatılmış, bölüm olarak E.Ü. Ziraat Fakültesine bağlanmıştır. Birkaç ay sonra yeni kurulan E.Ü. Mühendislik Fakültesine bağlanmıştır. 2022-2023 Eğitim Eğretim yılında ise yabancı dille (%100 İngilizce) eğitime başlanmıştır.
Bu programda öğretim yabancı dilinde (%100 İngilizce) yapılmaktadır. Öğrenciler bir yıl İngilizce hazırlık eğitimi almaktadır. Eğitim-Öğretim planında yer alan bütün dersleri başarıyla tamamlayan ve 4 haftalık işyeri stajını yapan öğrenciler "Gıda Mühendisliği alanında Lisans Diploması" derecesi almaktadır.
4 Yıl , 8 Yarıyıl
240 AKTS
TYYÇ-6
0721-Gıda işleme
TYYC-6
Programa öğrenci kayıt koşulları ve ilgili yönetmelikler Ege Üniversitesi web sayfasında öğrenci sekmesi altında detaylı bir şekilde verilmiştir.
Yüksek Öğretim kurumlarındaki önceki öğrenmenin tanınması, önlisans ve lisans düzeyindeki diploma programları arasındaki her türlü yatay geçişler çift anadal, yan dal programları ve kredi aktarımları hakkındaki hükümler "YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDA ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA GEÇİŞ, ÇİFT ANADAL, YAN DAL İLE KURUMLAR ARASI KREDİ TRANSFERİ YAPILMASI ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK " ve üniversite web sayfasında yayınlanan Ege Üniversitesi Yönergeleri kapsamında gerçekleştirilmektedir. Bununla birlikte, İngilizce hazırlık sınıfı Yabancı Diller Yüksekokulunda yapılan sınavdan başarılı olunduğu takdirde muafiyet söz konusudur. Ayrıca programın eğitim planında yer alan Bilgisayar dersi için her akademik dönem başında muafiyet sınavı düzenlenmektedir. Bu derslerden beklenen yeterlilikleri sağladığını düşünen öğrenciler yapılan sınavlara girme hakkına sahiptir. Sınava girip başarılı olan öğrenciler ders programında ilgili dersten muaf olurlar.
Programda toplam 240 AKTS karşılığı olarak alınan derslerin tümünü başarıyla tamamlamak ve 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalamasına sahip olmak mezuniyet için gerekli yeterlilik koşuludur.
Gıda Mühendisliği Bölümünün özgörevi; gıdaların işlenmesi ve muhafazasında farklı teknolojileri uygulayan, gıda güvenliğinin sağlanmasında etkin rol alan, bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleyen ve katkıda bulunan, bilimi insanlık ve çevre yararına kullanan, mesleki ve etik sorumluluğa sahip gıda mühendisleri yetiştirmektir. Bölümümüzde kısmen yabancı dil eğitim programı (en az %30 İngilizce), yabancı dilde eğitim programı (%100 İngilizce) ve Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi ile ortak diploma programı (Türkçe) olmak üzere 3 farklı program altında lisans düzeyinde Gıda Mühendisliği eğitimi verilmektedir. Gıda Mühendisliği eğitimi kimya, fizik, biyoloji, mikrobiyoloji, mühendislik ve beslenme gibi farklı disiplinleri bir araya getiren yapıya sahiptir. Temel bilimler, mühendislik bilimleri ve gıda mühendisliğine özgü konuların işlendiği dersler laboratuvar ve pilot tesis uygulamaları ile bütünleşerek öğrencilerin bilginin yanısıra beceri kazanmaları da sağlanmaktadır. Eğitim planının ilk yılında, temel bilim dersleri, ikinci yılında temel bilim derslerinin yanı sıra temel mühendislik derslerine odaklanılmaktadır. Eğitim planının üçüncü ve dördüncü yılında ise temel mühendislik derslerinin yanında disipline özgü alan dersleri üzerine yoğunlaşılmaktadır. Eğitim planı, zorunlu olan dersler dışında Gıda Mühendisliği derslerine geniş bir spektrum katan teknik seçmeli dersler ve öğrencilerin endüstriyel ve idari sorunlara yaklaşımını geliştirmek için teknik olmayan seçmeli derslerle de zenginleştirilmiştir. Öğrenciler altıncı dönemin sonunda endüstride 20 iş günü staj yaparak mezuniyet sonrası iş hayatına hazırlanmaktadırlar. Dördüncü yıl alınan bitirme ödevi ise araştırma ve geliştirmeye yönelik bir başlangıç oluşturmakta ve bir tez halinde sunulmaktadır. Öğrencilere çift anadal ve yandal programları ve Erasmus+ öğrenci hareketliliği ve staj hareketliliği imkanları sunulmaktadır. Bölümümüzde çok sayıda lisans öğrencisi tarafından TÜBİTAK 2209 projesi yürütülmekte olup bu projelerde öğrencilere proje yazma, proje yürütme ve rapor yazma gibi konularda yetkinlikler kazandırılmaktadır. Gıda Mühendisliği Bölümü, Ege Üniversitesi 2024-2028 Stratejik Planının A2: “Eğitim faaliyetlerini ulusal ve uluslararası standartlarda sürdürmek” amacı doğrultusunda oluşturulan hedefleri karşılamakta olup, aynı zamanda 12. Kalkınma Planının öncelikli alanlarından Tarım ve Gıda alanında “Enerji ve gıdada arz güvenliği ve kendine yeterlilik” konusunda yetkin Gıda Mühendisleri yetiştirilmesine hizmet etmektedir.
1 | Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Mezunlarının; Gıda üretim, tasarım, planlama, kalite güvence ve AR-GE alanlarında ulusal ve uluslararası işletme ve kuruluşlarda çalışmalarıdır. |
2 | Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Mezunlarının; lisansüstü eğitim almaları ve/veya üniversitelerde öğretim elemanı olarak görev yapmalarıdır. |
3 | Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Mezunlarının; gıda işletmelerinde ve ilgili kamu kuruluşlarında yönetici pozisyonlarında görev yapmalarıdır. |
Bölümümüzde "GIDA" konusuna çok disiplinli bir bakış açısı ile yaklaşılmakta ve mezunlarımıza gıda sektöründe yaygın bir çalışma sunulmaktadır. Mezunlarımız (5000’den fazla) gıda sanayinin çeşitli alt sektörlerinde tedarik, üretim ve pazarlama zincirinin hemen her kademesinde yer alabilmektedir: gıda işletmelerinde üretim, kalite sağlama, Ar-Ge, dağıtım, pazarlama ve satın alma departmanlarında, gıda denetçisi olarak çeşitli denetim ve gözetim firmalarında, uzman olarak özel gıda laboratuvarlarında, kamuda (Tarım ve Orman Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Türk Standartları Enstitüsü, vd.) ve özel sektörde ise birçok firmada görev yapmaktadırlar.
Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar kendi alanlarında veya üst derece programlarının uygun gördüğü Lisansüstü programlarda öğrenim görebilirler.
Her ders için ölçme ve değerlendirme şekli “ders öğretim planı”nda ayrıntılı bir şekilde tanımlanmıştır.
Programda toplam 240 AKTS karşılığı olarak alınan derslerin tümünü başarıyla tamamlamak ve 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalamasına sahip olmak mezuniyet için gerekli yeterlilik koşuludur.
Tam Zamanlı
Program Başkanı: Prof. Dr. Nurcan KOCA Tel :+90 232 311 3001 E-mail: nurcan.koca@ege.edu.tr; AKTS/DS Koordinatörleri: Doç. Dr. Ceyda DADALI Tel :+90 232 311 3007 E-mail: ceyda.dadali@ege.edu.tr; Ar. Gör. Dr. Hülya İLYASOĞLU BÜYÜKKESTELLİ Tel :+90 232 311 3093 E-mail: hülya.ilyasoglu@ege.edu.tr; Adres: Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü 35100 Bornova Izmir 35100 Bornova, Izmir, TÜRKİYE Tel : +90 232 311 3001 Fax : +90 232 311 4831 E-Mail: gidasek@gmail.com
Gıda Mühendisliği Bölümü; Gıda Bilimleri (Gıda Kimyası, Gıda Mikrobiyolojisi, Beslenme, Gıda Kalite Kontrolü) ve Gıda Teknolojisi (Gıda Mühendisliği Temel İşlemleri, Hububat İşleme ve Mühendisliği, Süt işleme ve Mühendisliği, Biyoteknoloji, Meyve-Sebze İşleme ve Mühendisliği, Et Teknolojisi, Yağ İşleme ve Mühendisliği, Gıdaların Ambalajlanması) Anabilim Dallarından oluşmaktadır. Bu iki Anabilim Dalında toplam 18 Profesör, 11 Doçent, 1 Dr. Öğretim Görevlisi ve 5 Araştırma Görevlisi olmak üzere toplam 35 öğretim elemanı görev yapmaktadır. Gıda Mühendisliği Bölümü; ana bina ve 3 pilot tesis binası olmak üzere dört bağımsız binadan oluşmaktadır. Derslikler ve öğretim üyesi ofisleri ana binadadır. Pilot tesis içerisinde 14 adet ve ana bina içerisinde ise 28 adet olmak üzere hazırlık ve araştırma laboratuvarı (Mikrobiyoloji, Gıda Kimyası, Enstrümantal Analiz, Mikotoksin, Beslenme, Süt Teknolojisi, Meyve-Sebze Teknolojisi, Yağ Teknolojisi, Et Teknolojisi, Hububat Teknolojisi, Biyoteknoloji, Temel İşlemler, Ambalaj, Isısal Özellikler ve Elektriksel İşlemler) bulunmaktadır. Bölümüzde ayrıca bilgisayar uygulamalarının yürütüldüğü 2 adet Bilgisayar Laboratuvarı ve İzmir Kalkınma Ajansı desteğiyle kurulan Moleküler Biyoloji Laboratuvarı bulunmaktadır. Laboratuvarlarımızda öğrencilerimiz ders uygulamalarını yapmakta ve projeler gerçekleştirmektedir. Araştırma ve uygulamaya yönelik pilot tesislerimizde (Meyve Sebze İşleme, Süt İşleme, Et İşleme, Ekmekçilik, Temel İşlemler, Biyoteknoloji, Hububat) öğrencilerimiz teorik bilgilerini uygulamaya aktarma imkanı bulmaktadır. Gıda sanayisi ile yürütülen iş birlikleri kapsamında öğrencilerimize yönelik seminerler, ‘Kariyer ve Sanayi Günleri’ ile ‘Mezunlar Günü’ gibi etkinlikler düzenlenmektedir. Öğrencilerimiz, sektörün önde gelen firmalarının insan kaynakları uzmanları ve gıda mühendisleri ile aldıkları farklı dersler kapsamında bir araya gelme imkanı bulmaktadır. Böylece öğrencilerimiz hem sektör temsilcileriyle buluşmakta hem de iş dünyasına dair farkındalık kazanmaktadır.
1 | A:Matematik, fen bilimleri, temel mühendislik, bilgisayarla hesaplama ve Gıda Mühendisliği disiplinine özgü konularda bilgi; B: bu bilgileri, karmaşık mühendislik problemlerinin çözümünde kullanabilme becerisi. |
2 | Karmaşık mühendislik problemlerini, temel bilim, matematik ve mühendislik bilgilerini kullanarak ve ele alınan problemle ilgili BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarını gözeterek tanımlama, formüle etme ve analiz becerisi. |
3 | A:Karmaşık mühendislik problemlerine yaratıcı çözümler tasarlama becerisi; B: karmaşık sistemleri, süreçleri, cihazları veya ürünleri gerçekçi kısıtları ve koşulları gözeterek, mevcut ve gelecekteki gereksinimleri karşılayacak biçimde tasarlama becerisi. |
4 | Karmaşık mühendislik problemlerinin analizi ve çözümüne yönelik, tahmin ve modelleme de dahil olmak üzere, uygun teknikleri, kaynakları ve modern mühendislik ve bilişim araçlarını, sınırlamalarının da farkında olarak seçme ve kullanma becerisi. |
5 | Karmaşık mühendislik problemlerinin incelenmesi için literatür araştırması, deney tasarlama, deney yapma, veri toplama, sonuçları analiz etme ve yorumlama dahil, araştırma yöntemlerini kullanma becerisi. |
6 | A: Mühendislik uygulamalarının BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları kapsamında, topluma, sağlık ve güvenliğe, ekonomiye, sürdürülebilirlik ve çevreye etkileri hakkında bilgi; B: mühendislik çözümlerinin hukuksal sonuçları konusunda farkındalık. |
7 | A: Mühendislik meslek ilkelerine uygun davranma, etik sorumluluk hakkında bilgi; B: hiçbir konuda ayrımcılık yapmadan, tarafsız davranma ve çeşitliliği kapsayıcı olma konularında farkındalık. |
8 | Bireysel olarak ve disiplin içi ve çok disiplinli takımlarda (yüz yüze, uzaktan veya karma) takım üyesi veya lideri olarak etkin biçimde çalışabilme becerisi. |
9 | Hedef kitlenin çeşitli farklılıklarını (eğitim, dil, meslek gibi) dikkate alarak, teknik konularda sözlü, yazılı etkin iletişim kurma becerisi. |
10 | A:Proje yönetimi ve ekonomik yapılabilirlik analizi gibi iş hayatındaki uygulamalar hakkında bilgi; B: girişimcilik ve yenilikçilik hakkında farkındalık. |
11 | Bağımsız ve sürekli öğrenebilme, yeni ve gelişmekte olan teknolojilere uyum sağlayabilme ve teknolojik değişimlerle ilgili sorgulayıcı düşünebilmeyi kapsayan yaşam boyu öğrenme becerisi. |
12 | Gıda mühendisliği uygulamalarında seçenekli, yaratıcı ve sorgulayıcı düşünce ile güvenli gıda üretiminin sağlanması ve kalite bilincinin sürdürülebilirliğinin kazanılması. |
1. Dönem | ||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
504001012022 | İngilizce | TURKISH LANGUAGE I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
504001022022 | İngilizce | PRINCIPLES OF ATATURK AND RECENT TURKISH HISTORY I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
504001062022 | İngilizce | PHYSICS-I | Zorunlu | 3 | 2 | - | 6 | |
504001072022 | İngilizce | GENERAL CHEMISTRY | Zorunlu | 3 | 2 | - | 3 | |
504001172024 | İngilizce | COMPUTER | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
504001222022 | İngilizce | ORGANIC CHEMISTRY | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
504001272022 | İngilizce | CAREER PLANNING | Zorunlu | 1 | - | - | 2 | |
504001292020 | İngilizce | TECHNICAL ENGLISH I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
CAL1032023 | İngilizce | CALCULUS I | Zorunlu | 3 | 2 | - | 7 | |
Toplam | 20 | 6 | 0 | 30 | ||||
2. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
504000922022 | İngilizce | TURKISH LANGUAGE II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
504000942022 | İngilizce | PRINCIPLES OF ATATURK AND RECENT TURKISH HISTORY II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
504001082022 | İngilizce | TECHNICAL DRAWING | Zorunlu | - | 2 | - | 2 | |
504001112022 | İngilizce | PHYSICS-II | Zorunlu | 3 | 2 | - | 5 | |
504001152017 | İngilizce | ANALYTICAL CHEMISTRY | Zorunlu | 2 | 2 | - | 3 | |
504001182023 | İngilizce | COMPUTER PROGRAMMING | Zorunlu | 2 | 2 | - | 3 | |
504001192022 | İngilizce | INTRODUCTION TO FOOD ENGINEERING | Zorunlu | 1 | - | - | 2 | |
504001202015 | İngilizce | BIOLOGY | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
504001242020 | İngilizce | TECHNICAL ENGLISH II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
CAL1042023 | İngilizce | CALCULUS II | Zorunlu | 3 | 2 | - | 7 | |
Toplam | 19 | 10 | 0 | 30 | ||||
3. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
504002042022 | İngilizce | PHYSICAL CHEMISTRY | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
504002072023 | İngilizce | STATISTICS | Zorunlu | 2 | - | - | 4 | |
504002162003 | İngilizce | ECONOMICS | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
504002212022 | İngilizce | FOOD CHEMISTRY I | Zorunlu | 2 | 2 | - | 5 | |
504002312009 | İngilizce | REACTION KINETICS | Zorunlu | 2 | - | - | 4 | |
504002332022 | İngilizce | INSTRUMENTAL FOOD ANALYSIS | Zorunlu | 1 | 2 | - | 4 | |
504002412023 | İngilizce | MATERIAL AND ANERGY BALANCES | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
MDSD01 | İngilizce | Müfredat Dışı Seçmelı Ders Grubu - I | - | - | - | - | ||
PFSDGI | İngilizce | PEDAGOJİK FORMASYON SEÇMELİ DERS GRUBU-I (İSTEĞE BAĞLI) | Seçmeli | - | - | - | - | |
TECH.ELECTIVE-1 | İngilizce | TECHNICAL ELECTIVE I | Seçmeli | - | - | - | - | |
Toplam | 14 | 4 | 0 | 27 | ||||
4. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
504002092023 | İngilizce | THERMODYNAMICS | Zorunlu | 3 | - | - | 6 | |
504002102023 | İngilizce | FLUID MECHANICS | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
504002132022 | İngilizce | GENERAL MICROBIOLOGY | Zorunlu | 2 | 2 | - | 4 | |
504002222022 | İngilizce | FOOD CHEMISTRY II | Zorunlu | 2 | 2 | - | 4 | |
504002272022 | İngilizce | FOOD BIOCHEMISTRY | Zorunlu | 2 | - | - | 4 | |
504002352023 | İngilizce | COMMUNITY SERVICE APPLICATIONS | Zorunlu | 1 | - | - | 1 | |
DIF2222023 | İngilizce | DIFFERENTIAL EQUATIONS | Zorunlu | 2 | 1 | - | - | |
MDSD02 | İngilizce | Müfredat Dışı Seçmelı Ders Grubu - II | - | - | - | - | ||
PFSDGII | İngilizce | PEDAGOJİK FORMASYON SEÇMELİ DERS GRUBU-II (İSTEĞE BAĞLI) | Seçmeli | - | - | - | - | |
Toplam | 15 | 5 | 0 | 24 | ||||
5. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
504003012008 | İngilizce | FOOD ENGINEERING UNIT OPERATIONS-I | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
504003032023 | İngilizce | HEAT AND MASS TRANSFER | Zorunlu | 5 | - | - | 6 | |
504003212022 | İngilizce | FOOD QUALITY ASSURANCE | Zorunlu | 3 | 2 | - | 4 | |
504003392022 | İngilizce | FOOD MICROBIOLOGY | Zorunlu | 3 | 2 | - | 4 | |
504003412022 | İngilizce | NUTRITION | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
504003432010 | İngilizce | NUMERICAL ANALYSIS | Zorunlu | 2 | 2 | - | 4 | |
504003452023 | İngilizce | SUMMER PRACTICE I | Zorunlu | - | - | - | 3 | |
MDSD03 | İngilizce | Müfredat Dışı Seçmelı Ders Grubu - III | - | - | - | - | ||
PFSDGIII | Türkçe | PEDAGOJİK FORMASYON SEÇMELİ DERS GRUBU-III (İSTEĞE BAĞLI) | Seçmeli | - | - | - | - | |
UNI.ELEC.COU.I | İngilizce | UNIVERSITY ELECTIVE COURSE-I | Seçmeli | - | - | - | - | |
Toplam | 17 | 6 | 0 | 27 | ||||
6. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
504003072023 | İngilizce | FOOD ENGINEERING UNIT OPERATIONS-II | Zorunlu | 3 | - | - | 4 | |
504003122023 | İngilizce | CEREAL TECHNOLOGY | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
504003132023 | İngilizce | OIL & FAT TECHNOLOGY | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
504003222023 | İngilizce | FRUIT AND VEGETABLE PROCESSING TECNOLOGY | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
504003452023 | İngilizce | SUMMER PRACTICE I | Zorunlu | - | - | - | 3 | |
504004052025 | İngilizce | DAIRY TECHNOLOGY | Zorunlu | 2 | - | - | 4 | |
504004502022 | İngilizce | OCCUPATIONAL HEALTH AND SAFETY I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
MDSD04 | İngilizce | Müfredat Dışı Seçmelı Ders Grubu - IV | - | - | - | - | ||
PFSDGIV | Türkçe | PEDAGOJİK FORMASYON SEÇMELİ DERS GRUBU-IV (İSTEĞE BAĞLI) | Seçmeli | - | - | - | - | |
TECH.ELECTIVE-2 | İngilizce | TECHNICAL ELECTIVE II | Seçmeli | - | - | - | - | |
UNI.ELEC.COU.II | İngilizce | UNIVERSITY ELECTIVE COURSE-II | Seçmeli | - | - | - | - | |
Toplam | 13 | 0 | 0 | 22 | ||||
7. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
504004011994 | İngilizce | UNIT OPERATIONS LABORATORY | Zorunlu | - | - | 3 | 6 | |
504004112023 | İngilizce | BIOTECHNOLOGY | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
504004372023 | İngilizce | MEAT TECHNOLOGY | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
504004412022 | İngilizce | GRADUATION PROJECT | Zorunlu | - | 4 | - | 4 | |
504004432022 | İngilizce | GRADUATION PROJECT | Zorunlu | - | 4 | - | 8 | |
504004482010 | İngilizce | PROCESS CONTROL | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
504004572023 | İngilizce | FOOD TECHNOLOGY LABORATORY | Zorunlu | - | - | 4 | 5 | |
MDSD05 | İngilizce | Müfredat Dışı Seçmelı Ders Grubu - V | - | - | - | - | ||
PFSDGV | Türkçe | PEDAGOJİK FORMASYON SEÇMELİ DERS GRUBU-V (İSTEĞE BAĞLI) | Seçmeli | - | - | - | - | |
TECH.ELECTIVE-3 | İngilizce | TECHNICAL ELECTIVE III | Seçmeli | - | - | - | - | |
Toplam | 6 | 8 | 7 | 32 | ||||
8. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
504004091994 | İngilizce | FOOD ENGINEERING DESIGN AND ECONOMY | Zorunlu | 3 | 2 | - | 9 | |
504004412022 | İngilizce | GRADUATION PROJECT | Zorunlu | - | 4 | - | 4 | |
504004622022 | İngilizce | FOOD PACKAGING | Zorunlu | 2 | - | - | 4 | |
504004642022 | İngilizce | OCCUPATIONAL HEALTH AND SAFETY II | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
504004662022 | İngilizce | GRADUATION PROJECT | Zorunlu | - | 4 | - | 8 | |
CHA002 | İngilizce | CHILD RIGHTS AND FAMILY EDUCATION | Zorunlu | 1 | - | - | - | |
MDSD06 | İngilizce | Müfredat Dışı Seçmelı Ders Grubu - VI | - | - | - | - | ||
PFSDGVI | Türkçe | PEDAGOJİK FORMASYON SEÇMELİ DERS GRUBU-VI (İSTEĞE BAĞLI) | Seçmeli | - | - | - | - | |
TECH.ELECTIVE-4 | İngilizce | TECHNICAL ELECTIVE IV | Seçmeli | - | - | - | - | |
TOSGRP | İngilizce | NONTECHNICAL ELECTIVE | Seçmeli | - | - | - | - | |
Toplam | 8 | 10 | 0 | 28 | ||||
PFSDGI - PEDAGOJİK FORMASYON SEÇMELİ DERS GRUBU-I (İSTEĞE BAĞLI) | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
PF203 | Türkçe | ÖĞRETİM İLKE VE YÖNTEMLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 4 | |
TECH.ELECTIVE-1 - TECHNICAL ELECTIVE I | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
504002362022 | İngilizce | ENGINEERING MECHANICS | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
504002372022 | İngilizce | MATERIAL SCIENCE | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
504002472022 | İngilizce | STRENGTH OF MATERIALS | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
PFSDGII - PEDAGOJİK FORMASYON SEÇMELİ DERS GRUBU-II (İSTEĞE BAĞLI) | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
PF202 | Türkçe | EĞİTİMDE ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME | Seçmeli | 3 | - | - | 4 | |
PF204 | Türkçe | EĞİTİM PSİKOLOJİSİ | Seçmeli | 3 | - | - | 4 | |
PFSDGIII - PEDAGOJİK FORMASYON SEÇMELİ DERS GRUBU-III (İSTEĞE BAĞLI) | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
PF301 | Türkçe | SINIF YÖNETİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
PF303 | Türkçe | ÖZEL ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 4 | |
UNI.ELEC.COU.I - UNIVERSITY ELECTIVE COURSE-I | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
HEM305GHFA | İngilizce | GENERAL HEALTH AND FIRST AID | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
PFSDGIV - PEDAGOJİK FORMASYON SEÇMELİ DERS GRUBU-IV (İSTEĞE BAĞLI) | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
PF302 | Türkçe | ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
TECH.ELECTIVE-2 - TECHNICAL ELECTIVE II | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
504003182004 | İngilizce | FOOD TOXICOLOGY-INHERENT TOXICANTS,CONTAMINANTS AND FOOD ADDITIVES | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
504003682022 | İngilizce | EVALUATION OF EXPERIMENTAL RESULTS | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
504003702022 | İngilizce | MICROBIOLOGICAL QUALITY CONTROL | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
504003742022 | İngilizce | CHEMISTRY OF MEDICAL AND FUNCTIONAL FOOD | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
UNI.ELEC.COU.II - UNIVERSITY ELECTIVE COURSE-II | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
PFSDGV - PEDAGOJİK FORMASYON SEÇMELİ DERS GRUBU-V (İSTEĞE BAĞLI) | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
TECH.ELECTIVE-3 - TECHNICAL ELECTIVE III | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
504004452022 | İngilizce | SPECIAL TOPICS IN FRUIT AND VEGETABLE TECNOLOGY | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
504004472022 | İngilizce | CEREAL PRODUCTS TECHNOLOGY | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
504004492022 | İngilizce | NEW TECHNIQUES IN OIL REFININIG TECHNOLOGY | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
504004532022 | İngilizce | HACCP APPLICATIONS IN FOOD INDUSTRIES | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
504004552022 | İngilizce | FOOD LEGISLATION | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
PFSDGVI - PEDAGOJİK FORMASYON SEÇMELİ DERS GRUBU-VI (İSTEĞE BAĞLI) | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
PF402 | Türkçe | ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI | Seçmeli | 1 | 8 | - | 10 | |
TECH.ELECTIVE-4 - TECHNICAL ELECTIVE IV | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
504004402007 | İngilizce | PLANT ORGANIZATION AND MANAGEMENT | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
504004682022 | İngilizce | CHEESE TECHNOLOGY | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
504004702022 | İngilizce | FERMENTATION TECHNOLOGY | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
504004722022 | İngilizce | BASIC QUALITY INDICES IN FOOD QUALITY CONTROL | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
504004742022 | İngilizce | SEA FOOD PRODUCTS TECHNOLOGY | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
504004762022 | İngilizce | OPTIMAL NUTRITIONAL APPROACH IN FOOD PRODUCT DEVELOPMENT | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
TOSGRP - NONTECHNICAL ELECTIVE | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
GID4062022 | İngilizce | FUNDAMENTALS OF LAW | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
GID4082022 | İngilizce | MANAGEMENT OF HUMAN RESOURCES | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
GID4102022 | İngilizce | PUBLIC AFFAIRS | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
GID4122022 | İngilizce | TECHNICAL FOREIGN LANGUAGE II | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
GID4142022 | İngilizce | MARKETING | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
GID4162022 | İngilizce | READING AND WRITING SKILLS | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
GIP4022022 | İngilizce | ENTREPRENEURSHIP AND PREPARATION OF BUSINESS PLAN | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
GRE4022022 | İngilizce | ENTREPRENEURSHIP | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
INT4042022 | İngilizce | COMMERCIALIZATION OF INNOVATION AND ENTREPRENEURSHIP | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
MTY4022022 | İngilizce | BASIS OF BUSINESS MANAGEMENT AND MANAGERIAL SKILLS FOR ENGINEERS | Seçmeli | 2 | - | - | 2 |