GERİ DÖN

Lisans Programları


Mühendislik Fakültesi - Gıda Mühendisliği - - Lisans (İngilizce)



Program Tanıtımı

1975 yılında kurulan ve 1978 yılında Gıda Fakültesine dönüştürülen kurum, 1982 yılında Mühendislik Fakültesi bünyesine alınarak, Gıda Mühendisliği Bölümü olarak eğitim ve araştırma faaliyetlerine başlamıştır.

Eğitim planında yer alan bütün dersleri başarıyla tamamlayan ve 4 haftalık işyeri stajını yapan öğrenciler "Gıda Mühendisliği alanında Lisans Diploması" derecesi alırlar.

4 Yıl , 8 Yarıyıl

240 AKTS

TYYÇ-6

0721-Gıda işleme

TYYC-6

Programa öğrenci kabulü “Ege Üniversitesi Hakkında” bölümünde yer alan “Öğrenci Kabulü” başlığı altında ayrıntılı bir şekilde açıklanmıştır.

Türk Yüksek Öğretim kurumlarında önceki formal (örgün ) öğrenmenin tanınması dikey, yatay ve üniversite içindeki içindeki geçişler Yüksek Öğretim Kurulu'nun belirlemiş olduğu "YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDA ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA GEÇİŞ, ÇİFT ANADAL, YAN DAL İLE KURUMLAR ARASI KREDİ TRANSFERİ YAPILMASI ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK " kapsamında gerçekleştirilmektedir. Türkiye'de örgün eğitim kurumları dışında formal olmayan sertifikaya dayalı veya tecrübeye dayalı (in-formal ve non-formal ) öğrenmenin tanınma süreci henüz başlangıç aşamasındadır. Bu nedenle Ege Üniversitesi'nin tüm programlarında önceki öğrenmenin tanınması tam olarak başlatılmış değildir. Ancak, programların eğitim planlarında yer alan Bilgisayar ve İngilizce, Almanca gibi dersler için her akademik dönem başında muafiyet sınavı düzenlenmektedir. Bu derslerden beklenen yeterlilikleri sağladığını düşünen öğrenciler yapılan sınavlara girme hakkına sahiptir. Sınava girip başarılı olan öğrenciler ders programında ilgili derslerden muaf olurlar.

Programda mevcut olan (toplam 240 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlamak ve 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalamasına sahip olmak mezuniyet için gerekli yeterlilik koşuludur.

Bölüm'de Gıda Bilimi ve Gıda Teknolojisi olmak üzere iki Anabilim Dalı vardır. Eğitim programı; çağdaş gıda mühendisliğinin temellerini vermek üzere tasarlanmıştır. Birinci yıl dersleri; farklı bilgi düzeyine sahip öğrencileri aynı bilgi seviyesine getirmek için başlıca fizik, kimya, matematik, bilgisayar ve temel mühendislik derslerini içerir. İkinci, üçüncü ve dördüncü yıllarda sunulan zorunlu dersler; Diferansiyel Denklemler, Fiziksel Kimya, Reaksiyon Kinetiği, Kütle ve Enerji Denklikleri, Ekonomi, Enstrümantal Gıda Analizleri, Gıda Kimyası I, İstatistik, Termodinamik, Genel Mikrobiyoloji, Akışkanlar Mekaniği, Gıda Kimyası II, Gıda Biyokimyası, Topluma Hizmet Uygulamaları, GM Temel İşlemler I, Isı ve Kütle Transferi, Beslenme, Gıda Mikrobiyolojisi, Gıda Kalite Sağlama, Nümerik Analiz, GM Temel İşlemler II, Hububat teknolojisi, Yağ Teknolojisi, Meyve ve Sebze Teknolojisi, Temel İşlemler Laboratuarı, Et Teknolojisi, Süt Teknolojisi, Biyoteknoloji, Proses Kontrol, Gıda Mühendisliği Dizaynı ve Ekonomisi, Gıda Maddelerinin Ambalajlanması, İş Sağlığı ve Güvenliği ile Bitirme Tezidir. Eğitimin üçüncü ve dördüncü yıllarında gıda mühendisliği derslerine geniş bir spektrum katan tematik gruplar halinde verilen seçmeli dersler sunulur. Öğrencilerin endüstriyel ve idari sorunlara yaklaşımını geliştirmek için teknik olmayan seçmeli dersler de zenginleştirilmiştir. Öğrenciler altıncı dönemin sonunda endüstride 4 haftalık bir staj yapmakla yükümlüdürler. Dördüncü yılda alınan Bitirme Tezi, Araştırma ve Geliştirmeye yönelik bir başlangıç olmaktadır ve bir tez halinde sunulmaktadır. Gıda Mühendisliği Bölümü Ege Üniversitesi 2018-2023 Stratejik Planının A2: “Eğitim faaliyetlerini ulusal ve uluslararası standartlarda sürdürmek” amacı doğrultusunda oluşturulan H 2.1: “Eğitim programlarının niteliğinin geliştirilmesi ve niceliğinin arttırılması” hedefini karşılamakta olup, aynı zamanda 11. Kalkınma Planının öncelikli sektörlerinden olan kimya alanında da çalışabilen yetkin Gıda Mühendisleri yetiştirilmesine hizmet etmektedir. Ayrıca Ege Üniversitesi 2018-2023 Stratejik planında Gıda Bilimi ve Teknolojisi alanı öncelikli alanlardandır.

Özellikle son yıllarda Gıda Mühendisliğinin gösterdiği büyük atılımla günümüzde pek çok işletmede ve devlet sektöründe mezunlarımız rahatlıkla iş bulabilmekte ve yükselebilmektedir. 2000’den fazla mezunumuz Gıda Sanayinin araştırma-geliştirme, üretim, kalite güvence, pazarlama, ithalat ve ihracat alanlarında mühendis ve yönetici olarak görev yapmaktadır.

Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar ALES sınavından geçerli not almaları ve yeterli düzeyde İngilizce dil bilgisine sahip olmaları koşuluyla kendi alanlarında veya ilgili alanlarda Lisansüstü programlarda öğrenim görebilirler.

Her ders için ölçme ve değerlendirme şekli “ders öğretim planı”nda ayrıntılı bir şekilde tanımlanmıştır.

Mezuniyet koşulları “Yeterlilik Koşulları ve Kuralları” bölümünde açıklandığı gibidir.

Tam Zamanlı

Program Başkanı: Prof. Dr. Şebnem Tavman Tel :+90 232 311 3001 E-mail: sebnem.tavman@ege.edu.tr AKTS/DS Koordinatörü: Prof. Dr. Meltem SERDAROĞLU Tel :+90 232 311 1314 E-mail: meltem.serdaroglu@ege.edu.tr AKTS Yardımcı Koordinatörleri: Doç. Dr. Özlem ESMER, Doç. Dr. Seher KUMCUOĞLU Tel :+90 232 311 3020, +90 232 311 3023 E-mail: ozlem.kizilirmak@ege.edu.tr; seher.kumcuoglu@ege.edu.tr Adres: Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü 35100 Bornova Izmir 35100 Bornova, Izmir, TÜRKİYE Tel : +90 232 311 3001 Fax : +90 232 311 4831 E-Mail: gidasek@gmail.com

Gıda Mühendisliği Bölümü Gıda Bilimleri (Beslenme, Gıda Kalite Kontrol, Gıda Kimyası ve Gıda Mikrobiyolojisi Bilim Dalları) ve Gıda Teknolojisi (Biyoteknoloji, Et Teknolojisi, Gıdaların Ambalajlanması, Hububat İşleme ve Mühendisliği, Meyve Sebze İşleme ve Mühendisliği, Süt İşleme ve Mühendisliği, Temel İşlemler, Yağ İşleme ve Mühendisliği Bilim Dalları) Anabilim Dallarından oluşmaktadır. Bu iki Anabilim Dalında toplam 15 Profesör, 9 Doçent, 4 Dr. Öğretim Üyesi, 1 öğretim görevlisi ve 8 Araştırma Görevlisi görev yapmaktadır. Gıda Mühendisliği bölümü bünyesinde 30 adet araştırma ve 13 adet uygulama laboratuvarı bulunmaktadır. Bölümümüzde 74 adet internet erişimli bilgisayarın bulunduğu 2 bilgisayar laboratuvarı öğrencilere dersleri ve araştırmaları kapsamında hizmet vermektedir. Bölümümüzde Gıda Sanayi ile işbirliğiyle öğrencilere yönelik çeşitli seminerler düzenlenmektedir. Ayrıca her yıl öğrencilerimize meslek yaşantılarının ilk adımı olarak Kariyer Günleri ve mezunları bir araya getiren mezunlar günü organize edilmektedir.


Program Çıktıları

1 Matematik, fen bilimleri ve ilgili mühendislik disiplinine özgü konularda yeterli bilgi birikimi; bu alanlardaki kuramsal ve uygulamalı bilgileri, karmaşık mühendislik problemlerinin çözümünde kullanabilme becerisi.
2 Karmaşık mühendislik problemlerini tanımlama, formüle etme ve çözme becerisi; bu amaçla uygun analiz ve modelleme yöntemlerini seçme ve uygulama becerisi.
3 Karmaşık bir sistemi, süreci, cihazı veya ürünü gerçekçi kısıtlar ve koşullar altında, belirli gereksinimleri karşılayacak şekilde tasarlama becerisi; bu amaçla modern tasarım yöntemlerini uygulama becerisi.
4 Mühendislik uygulamalarında karşılaşılan karmaşık problemlerin analizi ve çözümü için gerekli olan modern teknik ve araçları seçme ve kullanma becerisi; bilişim teknolojilerini etkin bir şekilde kullanma becerisi.
5 Karmaşık mühendislik problemlerinin veya disipline özgü araştırma konularının incelenmesi için deney tasarlama, deney yapma, veri toplama, sonuçları analiz etme ve yorumlama becerisi.
6 Disiplin içi ve çok disiplinli takımlarda etkin biçimde çalışabilme becerisi; bireysel çalışma becerisi.
7 Sözlü ve yazılı etkin iletişim kurma becerisi; en az bir yabancı dil bilgisi; etkin rapor yazma ve yazılı raporları anlama, tasarım ve üretim raporları hazırlayabilme, etkin sunum yapabilme, açık ve anlaşılır talimat verme ve alma becerisi.
8 Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği konusunda farkındalık; bilgiye erişebilme, bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleme ve kendini sürekli yenileme becerisi.
9 Etik ilkelerine uygun davranma, mesleki ve etik sorumluluk ve mühendislik uygulamalarında kullanılan standartlar hakkında bilgi.
10 Proje yönetimi, risk yönetimi ve değişiklik yönetimi gibi, iş hayatındaki uygulamalar hakkında bilgi; girişimcilik, yenilikçilik hakkında farkındalık; sürdürülebilir kalkınma hakkında bilgi.
11 Mühendislik uygulamalarının evrensel ve toplumsal boyutlarda sağlık, çevre ve güvenlik üzerindeki etkileri ve çağın mühendislik alanına yansıyan sorunları hakkında bilgi; mühendislik çözümlerinin hukuksal sonuçları konusunda farkındalık.
12 Gıda mühendisliği uygulamalarında seçenekli, yaratıcı ve sorgulayıcı düşünce ile güvenli gıda üretiminin sağlanması ve kalite bilincinin sürdürülebilirliğinin kazanılması.

Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme

TYYÇ
Program Çıktıları
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
BİLGİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BECERİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Öğrenme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( İletişim ve Sosyal Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
5
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Alana Özgü Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ders Planı

D : Ders U: Uygulama L: Laboratuvar
1. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
504001012022 İngilizce TURKISH LANGUAGE I Zorunlu 2 - - 2
504001022022 İngilizce PRINCIPLES OF ATATURK AND RECENT TURKISH HISTORY I Zorunlu 2 - - 2
504001062022 İngilizce PHYSICS-I Zorunlu 3 2 - 6
504001072022 İngilizce GENERAL CHEMISTRY Zorunlu 3 2 - 3
504001172024 İngilizce COMPUTER Zorunlu 2 - - 3
504001222022 İngilizce ORGANIC CHEMISTRY Zorunlu 2 - - 3
504001272022 İngilizce CAREER PLANNING Zorunlu 1 - - 2
504001292020 İngilizce TECHNICAL ENGLISH I Zorunlu 2 - - 2
CAL1032023 İngilizce CALCULUS I Zorunlu 3 2 - 7
Toplam 20 6 0 30
2. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
504000922022 İngilizce TURKISH LANGUAGE II Zorunlu 2 - - 2
504000942022 İngilizce PRINCIPLES OF ATATURK AND RECENT TURKISH HISTORY II Zorunlu 2 - - 2
504001082022 İngilizce TECHNICAL DRAWING Zorunlu - 2 - 2
504001112022 İngilizce PHYSICS-II Zorunlu 3 2 - 5
504001152017 İngilizce ANALYTICAL CHEMISTRY Zorunlu 2 2 - 3
504001182023 İngilizce COMPUTER PROGRAMMING Zorunlu 2 2 - 3
504001192022 İngilizce INTRODUCTION TO FOOD ENGINEERING Zorunlu 1 - - 2
504001202015 İngilizce BIOLOGY Zorunlu 2 - - 2
504001242020 İngilizce TECHNICAL ENGLISH II Zorunlu 2 - - 2
CAL1042023 İngilizce CALCULUS II Zorunlu 3 2 - 7
Toplam 19 10 0 30
3. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
504002042022 İngilizce PHYSICAL CHEMISTRY Zorunlu 2 - - 3
504002072023 İngilizce STATISTICS Zorunlu 2 - - 4
504002162003 İngilizce ECONOMICS Zorunlu 2 - - 2
504002212022 İngilizce FOOD CHEMISTRY I Zorunlu 2 2 - 5
504002312009 İngilizce REACTION KINETICS Zorunlu 2 - - 4
504002332022 İngilizce INSTRUMENTAL FOOD ANALYSIS Zorunlu 1 2 - 4
504002412023 İngilizce MATERIAL AND ANERGY BALANCES Zorunlu 3 - - 5
MDSD01 İngilizce Müfredat Dışı Seçmelı Ders Grubu - I - - - -
PFSDGI İngilizce PEDAGOJİK FORMASYON SEÇMELİ DERS GRUBU-I (İSTEĞE BAĞLI) Seçmeli - - - -
TECH.ELECTIVE-1 İngilizce TECHNICAL ELECTIVE I Seçmeli - - - -
Toplam 14 4 0 27
4. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
504002092023 İngilizce THERMODYNAMICS Zorunlu 3 - - 6
504002102023 İngilizce FLUID MECHANICS Zorunlu 3 - - 5
504002132022 İngilizce GENERAL MICROBIOLOGY Zorunlu 2 2 - 4
504002222022 İngilizce FOOD CHEMISTRY II Zorunlu 2 2 - 4
504002272022 İngilizce FOOD BIOCHEMISTRY Zorunlu 2 - - 4
504002352023 İngilizce COMMUNITY SERVICE APPLICATIONS Zorunlu 1 - - 1
DIF2222023 İngilizce DIFFERENTIAL EQUATIONS Zorunlu 2 1 - -
MDSD02 İngilizce Müfredat Dışı Seçmelı Ders Grubu - II - - - -
PFSDGII İngilizce PEDAGOJİK FORMASYON SEÇMELİ DERS GRUBU-II (İSTEĞE BAĞLI) Seçmeli - - - -
Toplam 15 5 0 24
5. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
504003012008 İngilizce FOOD ENGINEERING UNIT OPERATIONS-I Zorunlu 2 - - 3
504003032023 İngilizce HEAT AND MASS TRANSFER Zorunlu 5 - - 6
504003212022 İngilizce FOOD QUALITY ASSURANCE Zorunlu 3 2 - 4
504003392022 İngilizce FOOD MICROBIOLOGY Zorunlu 3 2 - 4
504003412022 İngilizce NUTRITION Zorunlu 2 - - 3
504003432010 İngilizce NUMERICAL ANALYSIS Zorunlu 2 2 - 4
504003452023 İngilizce SUMMER PRACTICE I Zorunlu - - - 3
MDSD03 İngilizce Müfredat Dışı Seçmelı Ders Grubu - III - - - -
PFSDGIII Türkçe PEDAGOJİK FORMASYON SEÇMELİ DERS GRUBU-III (İSTEĞE BAĞLI) Seçmeli - - - -
UNI.ELEC.COU.I İngilizce UNIVERSITY ELECTIVE COURSE-I Seçmeli - - - -
Toplam 17 6 0 27
6. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
504003072023 İngilizce FOOD ENGINEERING UNIT OPERATIONS-II Zorunlu 3 - - -
504003122023 İngilizce CEREAL TECHNOLOGY Zorunlu 2 - - 3
504003132023 İngilizce OIL & FAT TECHNOLOGY Zorunlu 2 - - 4
504003222023 İngilizce FRUIT AND VEGETABLE PROCESSING TECNOLOGY Zorunlu 2 - - 3
504003452023 İngilizce SUMMER PRACTICE I Zorunlu - - - 3
504004502022 İngilizce OCCUPATIONAL HEALTH AND SAFETY Zorunlu 2 - - 2
MDSD04 İngilizce Müfredat Dışı Seçmelı Ders Grubu - IV - - - -
PFSDGIV Türkçe PEDAGOJİK FORMASYON SEÇMELİ DERS GRUBU-IV (İSTEĞE BAĞLI) Seçmeli - - - -
TECH.ELECTIVE-2 İngilizce TECHNICAL ELECTIVE II Seçmeli - - - -
UNI.ELEC.COU.II İngilizce UNIVERSITY ELECTIVE COURSE-II Seçmeli - - - -
Toplam 11 0 0 15
7. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
504004011994 İngilizce UNIT OPERATIONS LABORATORY Zorunlu - - 3 6
504004052023 İngilizce DAIRY TECHNOLOGY Zorunlu 2 - - 3
504004112023 İngilizce BIOTECHNOLOGY Zorunlu 2 - - 3
504004372023 İngilizce MEAT TECHNOLOGY Zorunlu 2 - - 3
504004412022 İngilizce GRADUATION PROJECT Zorunlu - 4 - 4
504004432022 İngilizce GRADUATION PROJECT Zorunlu - 4 - 8
504004482010 İngilizce PROCESS CONTROL Zorunlu 2 - - 3
504004572023 İngilizce FOOD TECHNOLOGY LABORATORY Zorunlu - - 4 2
MDSD05 İngilizce Müfredat Dışı Seçmelı Ders Grubu - V - - - -
PFSDGV Türkçe PEDAGOJİK FORMASYON SEÇMELİ DERS GRUBU-V (İSTEĞE BAĞLI) Seçmeli - - - -
TECH.ELECTIVE-3 İngilizce TECHNICAL ELECTIVE III Seçmeli - - - -
Toplam 8 8 7 32
8. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
504004091994 İngilizce FOOD ENGINEERING DESIGN AND ECONOMY Zorunlu 3 2 - 9
504004412022 İngilizce GRADUATION PROJECT Zorunlu - 4 - 4
504004622022 İngilizce FOOD PACKAGING Zorunlu 2 - - 4
504004642022 İngilizce OCCUPATIONAL HEALTH AND SAFETY II Zorunlu 2 - - 3
504004662022 İngilizce GRADUATION PROJECT Zorunlu - 4 - 8
CHA002 İngilizce CHILD RIGHTS AND FAMILY EDUCATION Zorunlu 1 - - -
MDSD06 İngilizce Müfredat Dışı Seçmelı Ders Grubu - VI - - - -
PFSDGVI Türkçe PEDAGOJİK FORMASYON SEÇMELİ DERS GRUBU-VI (İSTEĞE BAĞLI) Seçmeli - - - -
TECH.ELECTIVE-4 İngilizce TECHNICAL ELECTIVE IV Seçmeli - - - -
TOSGRP-II İngilizce NONTECHNICAL ELECTIVE-II Seçmeli - - - -
Toplam 8 10 0 28
PFSDGI - PEDAGOJİK FORMASYON SEÇMELİ DERS GRUBU-I (İSTEĞE BAĞLI)
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
PF203 Türkçe ÖĞRETİM İLKE VE YÖNTEMLERİ Seçmeli 3 - - 4
TECH.ELECTIVE-1 - TECHNICAL ELECTIVE I
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
504002362022 İngilizce ENGINEERING MECHANICS Seçmeli 2 - - 3
504002372022 İngilizce MATERIAL SCIENCE Seçmeli 2 - - 3
504002472022 İngilizce STRENGTH OF MATERIALS Seçmeli 2 - - 3
PFSDGII - PEDAGOJİK FORMASYON SEÇMELİ DERS GRUBU-II (İSTEĞE BAĞLI)
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
PF202 Türkçe EĞİTİMDE ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME Seçmeli 3 - - 4
PF204 Türkçe EĞİTİM PSİKOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 4
PFSDGIII - PEDAGOJİK FORMASYON SEÇMELİ DERS GRUBU-III (İSTEĞE BAĞLI)
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
PF301 Türkçe SINIF YÖNETİMİ Seçmeli 2 - - 3
PF303 Türkçe ÖZEL ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ Seçmeli 3 - - 4
UNI.ELEC.COU.I - UNIVERSITY ELECTIVE COURSE-I
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
HEM305GHFA İngilizce GENERAL HEALTH AND FIRST AID Seçmeli 2 - - 3
PFSDGIV - PEDAGOJİK FORMASYON SEÇMELİ DERS GRUBU-IV (İSTEĞE BAĞLI)
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
PF302 Türkçe ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ Seçmeli 2 - - 3
TECH.ELECTIVE-2 - TECHNICAL ELECTIVE II
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
504003182004 İngilizce FOOD TOXICOLOGY-INHERENT TOXICANTS,CONTAMINANTS AND FOOD ADDITIVES Seçmeli 2 - - 3
504003682022 İngilizce EVALUATION OF EXPERIMENTAL RESULTS Seçmeli 2 - - 3
504003702022 İngilizce MICROBIOLOGICAL QUALITY CONTROL Seçmeli 2 - - 3
504003722022 İngilizce SPECIAL TOPICS IN FOOD ENGINEERING I Seçmeli 2 - - 3
504003742022 İngilizce CHEMISTRY OF MEDICAL AND FUNCTIONAL FOOD Seçmeli 2 - - 3
UNI.ELEC.COU.II - UNIVERSITY ELECTIVE COURSE-II
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
PFSDGV - PEDAGOJİK FORMASYON SEÇMELİ DERS GRUBU-V (İSTEĞE BAĞLI)
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
TECH.ELECTIVE-3 - TECHNICAL ELECTIVE III
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
504004452022 İngilizce SPECIAL TOPICS IN FRUIT AND VEGETABLE TECNOLOGY Seçmeli 2 - - 3
504004472022 İngilizce CEREAL PRODUCTS TECHNOLOGY Seçmeli 2 - - 3
504004492022 İngilizce NEW TECHNIQUES IN OIL REFININIG TECHNOLOGY Seçmeli 2 - - 3
504004512022 İngilizce SPECIAL TOPICS IN FOOD ENGINEERING II Seçmeli 2 - - 3
504004532022 İngilizce HACCP APPLICATIONAS IN FOOD INDUSTRIES Seçmeli 2 - - 3
504004552022 İngilizce FOOD LEGISLATION Seçmeli 2 - - 3
PFSDGVI - PEDAGOJİK FORMASYON SEÇMELİ DERS GRUBU-VI (İSTEĞE BAĞLI)
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
PF402 Türkçe ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI Seçmeli 1 8 - 10
TECH.ELECTIVE-4 - TECHNICAL ELECTIVE IV
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
504004402007 İngilizce PLANT ORGANIZATION MANAGEMENT Seçmeli 2 - - 3
504004682022 İngilizce CHEESE TECHNOLOGY Seçmeli - 2 - 3
504004702022 İngilizce FERMENTATION TECHNOLOGY Seçmeli 2 - - 3
504004722022 İngilizce BASIC QUALITY INDICES IN FOOD QUALITY CONTROL Seçmeli 2 - - 3
504004742022 İngilizce SEA FOOD PRODUCTS TECHNOLOGY Seçmeli 2 - - 3
504004762022 İngilizce OPTIMAL NUTRITIONAL APPROACH IN FOOD PRODUCT DEVELOPMENT Seçmeli 2 - - 3
TOSGRP-II - NONTECHNICAL ELECTIVE-II
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
GID4062022 İngilizce FUNDAMENTALS OF LAW Seçmeli 2 - - 2
GID4082022 İngilizce MANAGEMENT OF HUMAN RESOURCES Seçmeli 2 - - 2
GID4102022 İngilizce PUBLIC AFFAIRS Seçmeli 2 - - 2
GID4122022 İngilizce TECHNICAL FOREIGN LANGUAGE II Seçmeli 2 - - 2
GID4142022 İngilizce MARKETING Seçmeli 2 - - 2
GID4162022 İngilizce READING AND WRITING SKILLS Seçmeli 2 - - 2
GIP4022022 İngilizce ENTREPRENEURSHIP AND PREPARATION OF BUSINESS PLAN Seçmeli 2 - - 2
GRE4022022 İngilizce ENTREPRENEURSHIP Seçmeli 2 - - 2
INT4042022 İngilizce COMMERCIALIZATION OF INNOVATION AND ENTREPRENEURSHIP Seçmeli 2 - - 2
MTY4022022 İngilizce BASIS OF BUSINESS MANAGEMENT AND MANAGERIAL SKILLS FOR ENGINEERS Seçmeli 2 - - 2