1975 yılında kurulan ve 1978 yılında Gıda Fakültesine dönüştürülen kurum, 1982 yılında Mühendislik Fakültesi bünyesine alınarak, Gıda Mühendisliği Bölümü olarak eğitim ve araştırma faaliyetlerine başlamıştır.
Eğitim planında yer alan bütün dersleri başarıyla tamamlayan ve 4 haftalık işyeri stajını yapan öğrenciler "Gıda Mühendisliği alanında Lisans Diploması" derecesi alırlar.
4 Yıl , 8 Yarıyıl
240 AKTS
TYYÇ-6
0721-Gıda işleme
TYYC-6
Programa öğrenci kabulü “Ege Üniversitesi Hakkında” bölümünde yer alan “Öğrenci Kabulü” başlığı altında ayrıntılı bir şekilde açıklanmıştır.
Türk Yüksek Öğretim kurumlarında önceki formal (örgün ) öğrenmenin tanınması dikey, yatay ve üniversite içindeki içindeki geçişler Yüksek Öğretim Kurulu`nun belirlemiş olduğu "YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDA ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA GEÇİŞ, ÇİFT ANADAL, YAN DAL İLE KURUMLAR ARASI KREDİ TRANSFERİ YAPILMASI ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK " kapsamında gerçekleştirilmektedir. Türkiye`de örgün eğitim kurumları dışında formal olmayan sertifikaya dayalı veya tecrübeye dayalı (in-formal ve non-formal ) öğrenmenin tanınma süreci henüz başlangıç aşamasındadır. Bu nedenle Ege Üniversitesi`nin tüm programlarında önceki öğrenmenin tanınması tam olarak başlatılmış değildir. Ancak, programların eğitim planlarında yer alan Bilgisayar ve İngilizce, Almanca gibi dersler için her akademik dönem başında muafiyet sınavı düzenlenmektedir. Bu derslerden beklenen yeterlilikleri sağladığını düşünen öğrenciler yapılan sınavlara girme hakkına sahiptir. Sınava girip başarılı olan öğrenciler ders programında ilgili derslerden muaf olurlar.
Programda mevcut olan (toplam 240 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlamak ve 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalamasına sahip olmak mezuniyet için gerekli yeterlilik koşuludur.
Bölüm'de Gıda Bilimi ve Gıda Teknolojisi olmak üzere iki Anabilim Dalı vardır. Eğitim programı; çağdaş gıda mühendisliğinin temellerini vermek üzere tasarlanmıştır. Birinci yıl dersleri; farklı bilgi düzeyine sahip öğrencileri aynı bilgi seviyesine getirmek için başlıca fizik, kimya, matematik, bilgisayar ve temel mühendislik derslerini içerir. İkinci, üçüncü ve dördüncü yıllarda sunulan zorunlu dersler; Diferansiyel Denklemler, Fiziksel Kimya, Reaksiyon Kinetiği, Kütle ve Enerji Denklikleri, Ekonomi, Enstrümantal Gıda Analizleri, Gıda Kimyası I, İstatistik, Termodinamik, Genel Mikrobiyoloji, Akışkanlar Mekaniği, Gıda Kimyası II, Gıda Biyokimyası, Topluma Hizmet Uygulamaları, GM Temel İşlemler I, Isı ve Kütle Transferi, Beslenme, Gıda Mikrobiyolojisi, Gıda Kalite Sağlama, Nümerik Analiz, GM Temel İşlemler II, Hububat teknolojisi, Yağ Teknolojisi, Meyve ve Sebze Teknolojisi, Temel İşlemler Laboratuarı, Et Teknolojisi, Süt Teknolojisi, Biyoteknoloji, Proses Kontrol, Gıda Mühendisliği Dizaynı ve Ekonomisi, Gıda Maddelerinin Ambalajlanması, İş Sağlığı ve Güvenliği ile Bitirme Tezidir. Eğitimin üçüncü ve dördüncü yıllarında gıda mühendisliği derslerine geniş bir spektrum katan tematik gruplar halinde verilen seçmeli dersler sunulur. Öğrencilerin endüstriyel ve idari sorunlara yaklaşımını geliştirmek için teknik olmayan seçmeli dersler de zenginleştirilmiştir. Öğrenciler altıncı dönemin sonunda endüstride 4 haftalık bir staj yapmakla yükümlüdürler. Dördüncü yılda alınan Bitirme Tezi, Araştırma ve Geliştirmeye yönelik bir başlangıç olmaktadır ve bir tez halinde sunulmaktadır. Gıda Mühendisliği Bölümü Ege Üniversitesi 2018-2023 Stratejik Planının A2: “Eğitim faaliyetlerini ulusal ve uluslararası standartlarda sürdürmek” amacı doğrultusunda oluşturulan H 2.1: “Eğitim programlarının niteliğinin geliştirilmesi ve niceliğinin arttırılması” hedefini karşılamakta olup, aynı zamanda 11. Kalkınma Planının öncelikli sektörlerinden olan kimya alanında da çalışabilen yetkin Gıda Mühendisleri yetiştirilmesine hizmet etmektedir. Ayrıca Ege Üniversitesi 2018-2023 Stratejik planında Gıda Bilimi ve Teknolojisi alanı öncelikli alanlardandır.
Özellikle son yıllarda Gıda Mühendisliğinin gösterdiği büyük atılımla günümüzde pek çok işletmede ve devlet sektöründe mezunlarımız rahatlıkla iş bulabilmekte ve yükselebilmektedir. 2000’den fazla mezunumuz Gıda Sanayinin araştırma-geliştirme, üretim, kalite güvence, pazarlama, ithalat ve ihracat alanlarında mühendis ve yönetici olarak görev yapmaktadır.
Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar ALES sınavından geçerli not almaları ve yeterli düzeyde İngilizce dil bilgisine sahip olmaları koşuluyla kendi alanlarında veya ilgili alanlarda Lisansüstü programlarda öğrenim görebilirler.
Her ders için ölçme ve değerlendirme şekli “ders öğretim planı”nda ayrıntılı bir şekilde tanımlanmıştır.
Mezuniyet koşulları “Yeterlilik Koşulları ve Kuralları” bölümünde açıklandığı gibidir.
Tam Zamanlı
Program Başkanı: Prof. Dr. Şebnem TAVMAN Tel :+90 232 311 3001 E-mail: sebnem.tavman@ege.edu.tr AKTS/DS Koordinatörü: Prof. Dr. Meltem SERDAROĞLU Tel :+90 232 311 1314 E-mail: meltem.serdaroglu@ege.edu.tr AKTS Yardımcı Koordinatörleri: Doç. Dr. Özlem ESMER, Doç. Dr. Seher KUMCUOĞLU Tel :+90 232 311 3020, +90 232 311 3023 E-mail: ozlem.kizilirmak@ege.edu.tr; seher.kumcuoglu@ege.edu.tr Adres: Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü 35100 Bornova Izmir 35100 Bornova, Izmir, TÜRKİYE Tel : +90 232 311 3001 Fax : +90 232 311 4831 E-Mail: gidasek@gmail.com
Gıda Mühendisliği Bölümü Gıda Bilimleri (Beslenme, Gıda Kalite Kontrol, Gıda Kimyası ve Gıda Mikrobiyolojisi Bilim Dalları) ve Gıda Teknolojisi (Biyoteknoloji, Et Teknolojisi, Gıdaların Ambalajlanması, Hububat İşleme ve Mühendisliği, Meyve Sebze İşleme ve Mühendisliği, Süt İşleme ve Mühendisliği, Temel İşlemler, Yağ İşleme ve Mühendisliği Bilim Dalları) Anabilim Dallarından oluşmaktadır. Bu iki Anabilim Dalında toplam 15 Profesör, 9 Doçent, 4 Dr. Öğretim Üyesi, 1 öğretim görevlisi ve 8 Araştırma Görevlisi görev yapmaktadır. Gıda Mühendisliği bölümü bünyesinde 30 adet araştırma ve 13 adet uygulama laboratuvarı bulunmaktadır. Bölümümüzde 74 adet internet erişimli bilgisayarın bulunduğu 2 bilgisayar laboratuvarı öğrencilere dersleri ve araştırmaları kapsamında hizmet vermektedir. Bölümümüzde Gıda Sanayi ile işbirliğiyle öğrencilere yönelik çeşitli seminerler düzenlenmektedir. Ayrıca her yıl öğrencilerimize meslek yaşantılarının ilk adımı olarak Kariyer Günleri ve mezunları bir araya getiren mezunlar günü organize edilmektedir.
1 | Matematik, fen bilimleri ve ilgili mühendislik disiplinine özgü konularda yeterli bilgi birikimi; bu alanlardaki kuramsal ve uygulamalı bilgileri, karmaşık mühendislik problemlerinin çözümünde kullanabilme becerisi. |
2 | Karmaşık mühendislik problemlerini tanımlama, formüle etme ve çözme becerisi; bu amaçla uygun analiz ve modelleme yöntemlerini seçme ve uygulama becerisi. |
3 | Karmaşık bir sistemi, süreci, cihazı veya ürünü gerçekçi kısıtlar ve koşullar altında, belirli gereksinimleri karşılayacak şekilde tasarlama becerisi; bu amaçla modern tasarım yöntemlerini uygulama becerisi. |
4 | Mühendislik uygulamalarında karşılaşılan karmaşık problemlerin analizi ve çözümü için gerekli olan modern teknik ve araçları seçme ve kullanma becerisi; bilişim teknolojilerini etkin bir şekilde kullanma becerisi. |
5 | Karmaşık mühendislik problemlerinin veya disipline özgü araştırma konularının incelenmesi için deney tasarlama, deney yapma, veri toplama, sonuçları analiz etme ve yorumlama becerisi. |
6 | Disiplin içi ve çok disiplinli takımlarda etkin biçimde çalışabilme becerisi; bireysel çalışma becerisi. |
7 | Sözlü ve yazılı etkin iletişim kurma becerisi; en az bir yabancı dil bilgisi; etkin rapor yazma ve yazılı raporları anlama, tasarım ve üretim raporları hazırlayabilme, etkin sunum yapabilme, açık ve anlaşılır talimat verme ve alma becerisi. |
8 | Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği konusunda farkındalık; bilgiye erişebilme, bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleme ve kendini sürekli yenileme becerisi. |
9 | Etik ilkelerine uygun davranma, mesleki ve etik sorumluluk ve mühendislik uygulamalarında kullanılan standartlar hakkında bilgi. |
10 | Proje yönetimi, risk yönetimi ve değişiklik yönetimi gibi, iş hayatındaki uygulamalar hakkında bilgi; girişimcilik, yenilikçilik hakkında farkındalık; sürdürülebilir kalkınma hakkında bilgi. |
11 | Mühendislik uygulamalarının evrensel ve toplumsal boyutlarda sağlık, çevre ve güvenlik üzerindeki etkileri ve çağın mühendislik alanına yansıyan sorunları hakkında bilgi; mühendislik çözümlerinin hukuksal sonuçları konusunda farkındalık. |
12 | Gıda mühendisliği uygulamalarında seçenekli, yaratıcı ve sorgulayıcı düşünce ile güvenli gıda üretiminin sağlanması ve kalite bilincinin sürdürülebilirliğinin kazanılması. |
1. Dönem | ||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
504001012022 | İngilizce | TURKISH LANGUAGE I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
504001022022 | İngilizce | PRINCIPLES OF ATATURK AND RECENT TURKISH HISTORY I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
504001062022 | İngilizce | PHYSICS-I | Zorunlu | 3 | 2 | - | 6 | |
504001072022 | İngilizce | GENERAL CHEMISTRY | Zorunlu | 3 | 2 | - | 3 | |
504001172024 | İngilizce | COMPUTER | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
504001222022 | İngilizce | ORGANIC CHEMISTRY | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
504001272022 | İngilizce | CAREER PLANNING | Zorunlu | 1 | - | - | 2 | |
504001292020 | İngilizce | TECHNICAL ENGLISH I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
CAL1032023 | İngilizce | CALCULUS I | Zorunlu | 3 | 2 | - | 7 | |
Toplam | 20 | 6 | 0 | 30 | ||||
2. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
504000922022 | İngilizce | TURKISH LANGUAGE II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
504000942022 | İngilizce | PRINCIPLES OF ATATURK AND RECENT TURKISH HISTORY II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
504001082022 | İngilizce | TECHNICAL DRAWING | Zorunlu | - | 2 | - | 2 | |
504001112022 | İngilizce | PHYSICS-II | Zorunlu | 3 | 2 | - | 5 | |
504001152017 | İngilizce | ANALYTICAL CHEMISTRY | Zorunlu | 2 | 2 | - | 3 | |
504001182023 | İngilizce | COMPUTER PROGRAMMING | Zorunlu | 2 | 2 | - | 3 | |
504001192022 | İngilizce | INTRODUCTION TO FOOD ENGINEERING | Zorunlu | 1 | - | - | 2 | |
504001202015 | İngilizce | BIOLOGY | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
504001242020 | İngilizce | TECHNICAL ENGLISH II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
CAL1042023 | İngilizce | CALCULUS II | Zorunlu | 3 | 2 | - | 7 | |
Toplam | 19 | 10 | 0 | 30 | ||||
3. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
504002042022 | İngilizce | PHYSICAL CHEMISTRY | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
504002072023 | İngilizce | STATISTICS | Zorunlu | 2 | - | - | 4 | |
504002162003 | İngilizce | ECONOMICS | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
504002212022 | İngilizce | FOOD CHEMISTRY I | Zorunlu | 2 | 2 | - | 5 | |
504002312009 | İngilizce | REACTION KINETICS | Zorunlu | 2 | - | - | 4 | |
504002332022 | İngilizce | INSTRUMENTAL FOOD ANALYSIS | Zorunlu | 1 | 2 | - | 4 | |
504002412023 | İngilizce | MATERIAL AND ANERGY BALANCES | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
MDSD01 | İngilizce | Müfredat Dışı Seçmelı Ders Grubu - I | - | - | - | - | ||
PFSDGI | İngilizce | PEDAGOJİK FORMASYON SEÇMELİ DERS GRUBU-I (İSTEĞE BAĞLI) | Seçmeli | - | - | - | - | |
SEÇMELİ-I | Türkçe | SEÇMELİ-I | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
Toplam | 16 | 4 | 0 | 30 | ||||
4. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
504002092023 | İngilizce | THERMODYNAMICS | Zorunlu | 3 | - | - | 6 | |
504002102023 | İngilizce | FLUID MECHANICS | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
504002132022 | İngilizce | GENERAL MICROBIOLOGY | Zorunlu | 2 | 2 | - | 4 | |
504002222022 | İngilizce | FOOD CHEMISTRY II | Zorunlu | 2 | 2 | - | 4 | |
504002272022 | İngilizce | FOOD BIOCHEMISTRY | Zorunlu | 2 | - | - | 4 | |
504002352023 | İngilizce | COMMUNITY SERVICE APPLICATIONS | Zorunlu | 1 | - | - | 1 | |
DIF2222023 | İngilizce | DIFFERENTIAL EQUATIONS | Zorunlu | 2 | 1 | - | - | |
MDSD02 | İngilizce | Müfredat Dışı Seçmelı Ders Grubu - II | - | - | - | - | ||
PFSDGII | İngilizce | PEDAGOJİK FORMASYON SEÇMELİ DERS GRUBU-II (İSTEĞE BAĞLI) | Seçmeli | - | - | - | - | |
Toplam | 15 | 5 | 0 | 24 | ||||
5. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
504003012008 | İngilizce | FOOD ENGINEERING UNIT OPERATIONS-I | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
504003032007 | Türkçe | ISI VE KÜTLE TRANSFERİ | Zorunlu | 3 | 3 | - | 6 | |
504003151994 | Türkçe | STAJ | Zorunlu | - | - | - | 3 | |
504003212017 | Türkçe | GIDA KALİTE SAĞLAMA | Zorunlu | 3 | 2 | - | 4 | |
504003392007 | Türkçe | GIDA MİKROBİYOLOJİSİ | Zorunlu | 3 | 2 | - | 4 | |
504003412007 | Türkçe | BESLENME | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
504003432010 | İngilizce | NUMERICAL ANALYSIS | Zorunlu | 2 | 2 | - | 4 | |
MDSD03 | İngilizce | Müfredat Dışı Seçmelı Ders Grubu - III | - | - | - | - | ||
PFSDGIII | Türkçe | PEDAGOJİK FORMASYON SEÇMELİ DERS GRUBU-III (İSTEĞE BAĞLI) | Seçmeli | - | - | - | - | |
ÜNİV.SEÇ.DERS.I | Türkçe | ÜNİVERSİTE SEÇMELİ DERS I | Seçmeli | - | - | - | - | |
Toplam | 15 | 9 | 0 | 27 | ||||
6. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
504003072012 | Türkçe | GIDA MÜHENDİSLİĞİTEMEL İŞLEMLER -II | Zorunlu | 2 | 2 | - | 4 | |
504003122017 | Türkçe | HUBUBAT TEKNOLOJİSİ | Zorunlu | 2 | 2 | - | 4 | |
504003132017 | Türkçe | YAĞ TEKNOLOJİSİ | Zorunlu | 2 | 2 | - | 4 | |
504003151994 | Türkçe | STAJ | Zorunlu | - | - | - | 3 | |
504003222017 | Türkçe | MEYVE VE SEBZE TEKNOLOJİSİ | Zorunlu | 2 | 2 | - | 4 | |
504003662015 | Türkçe | İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
MDSD04 | İngilizce | Müfredat Dışı Seçmelı Ders Grubu - IV | - | - | - | - | ||
PFSDGIV | Türkçe | PEDAGOJİK FORMASYON SEÇMELİ DERS GRUBU-IV (İSTEĞE BAĞLI) | Seçmeli | - | - | - | - | |
SEÇMELİ.II | Türkçe | SEÇMELİ.II | Seçmeli | - | - | - | 6 | |
ÜNİV.SEÇ.DERS.II | Türkçe | ÜNİVERSİTE SEÇMELİ DERS II | Seçmeli | - | - | - | - | |
Toplam | 10 | 8 | 0 | 27 | ||||
7. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
504004011994 | İngilizce | UNIT OPERATIONS LABORATORY | Zorunlu | - | - | 3 | 6 | |
504004052005 | Türkçe | SÜT TEKNOLOJİSİ | Zorunlu | 2 | 2 | - | 4 | |
504004112005 | Türkçe | BİYOTEKNOLOJİ | Zorunlu | 2 | 2 | - | 4 | |
504004142005 | Türkçe | BİTİRME ÖDEVİ | Zorunlu | - | 4 | - | 4 | |
504004372008 | Türkçe | ET TEKNOLOJİSİ | Zorunlu | 2 | 2 | - | 3 | |
504004482010 | İngilizce | PROCESS CONTROL | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
504008472010 | Türkçe | BİTİRME ÖDEVİ | Zorunlu | - | 4 | - | 8 | |
MDSD05 | İngilizce | Müfredat Dışı Seçmelı Ders Grubu - V | - | - | - | - | ||
PFSDGV | Türkçe | PEDAGOJİK FORMASYON SEÇMELİ DERS GRUBU-V (İSTEĞE BAĞLI) | Seçmeli | - | - | - | - | |
SEÇMELİ-III | Türkçe | SEÇMELİ-III | Seçmeli | 2 | - | - | 6 | |
Toplam | 10 | 14 | 3 | 38 | ||||
8. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
504004091994 | İngilizce | FOOD ENGINEERING DESIGN AND ECONOMY | Zorunlu | 3 | 2 | - | 11 | |
504004142005 | Türkçe | BİTİRME ÖDEVİ | Zorunlu | - | 4 | - | 4 | |
504004442008 | Türkçe | GIDA MADDELERİNİN AMBALAJLANMASI | Zorunlu | 2 | - | - | 4 | |
504004502015 | Türkçe | İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ II | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
504008002010 | Türkçe | BİTİRME ÖDEVİ | Zorunlu | - | 4 | - | 8 | |
MDSD06 | İngilizce | Müfredat Dışı Seçmelı Ders Grubu - VI | - | - | - | - | ||
PFSDGVI | Türkçe | PEDAGOJİK FORMASYON SEÇMELİ DERS GRUBU-VI (İSTEĞE BAĞLI) | Seçmeli | - | - | - | - | |
SEÇMELİ-IV | Türkçe | SEÇMELİ-IV | Seçmeli | 2 | - | - | 6 | |
TOSGRP-II | Türkçe | TEKNİK OLMAYAN SEÇMELİ-II | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
Toplam | 11 | 10 | 0 | 38 | ||||
PFSDGI - PEDAGOJİK FORMASYON SEÇMELİ DERS GRUBU-I (İSTEĞE BAĞLI) | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
PF203 | Türkçe | ÖĞRETİM İLKE VE YÖNTEMLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 4 | |
SEÇMELİ-I - SEÇMELİ-I | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
504002362010 | Türkçe | MÜHENDİSLİK MEKANİĞİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
504002372010 | Türkçe | MALZEME BİLGİSİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
504002392010 | Türkçe | MUKAVEMET | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
PFSDGII - PEDAGOJİK FORMASYON SEÇMELİ DERS GRUBU-II (İSTEĞE BAĞLI) | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
PF202 | Türkçe | EĞİTİMDE ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME | Seçmeli | 3 | - | - | 4 | |
PF204 | Türkçe | EĞİTİM PSİKOLOJİSİ | Seçmeli | 3 | - | - | 4 | |
PFSDGIII - PEDAGOJİK FORMASYON SEÇMELİ DERS GRUBU-III (İSTEĞE BAĞLI) | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
PF301 | Türkçe | SINIF YÖNETİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
PF303 | Türkçe | ÖZEL ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 4 | |
ÜNİV.SEÇ.DERS.I - ÜNİVERSİTE SEÇMELİ DERS I | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
Bİİ305DSG | Türkçe | DİN SOSYOLOJİSİNE GİRİŞ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
DTMK305TEMT | Türkçe | TEMEL MÜZİK TERMİNOLOJİSİ I | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
Ede309İDA | Türkçe | İNSAN DAVRANIŞLARINI ANLAMAK | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
YEN305GYKA | Türkçe | GİRİŞİMCİLİKTE YATIRIM KARAR ANALİZLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
PFSDGIV - PEDAGOJİK FORMASYON SEÇMELİ DERS GRUBU-IV (İSTEĞE BAĞLI) | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
PF302 | Türkçe | ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
SEÇMELİ.II - SEÇMELİ.II | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
504003182004 | İngilizce | FOOD TOXICOLOGY-INHERENT TOXICANTS,CONTAMINANTS AND FOOD ADDITIVES | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
504003422008 | Türkçe | ANALİZ SONUÇLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
504003502007 | Türkçe | MİKROBİYAL KALİTE KONTROL | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
504003562007 | Türkçe | GIDA MÜHENDİSLİĞİNDE ÖZEL KONULAR-I | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
504003582010 | Türkçe | TIBBİ VE FONKSİYONEL GIDALAR KİMYASI | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ÜNİV.SEÇ.DERS.II - ÜNİVERSİTE SEÇMELİ DERS II | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
.FEN305BİYO | Türkçe | BİYOTEKNOLOJİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
Bİİ305DS | Türkçe | DİN VE SANAT | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
Bİİ306DİVKA | Türkçe | DİNLER VE KADIN | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ENF305WEB | Türkçe | WEB TASARIMI | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
MOD306MLB | Türkçe | MALZEME BİLGİSİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
Müh306GıdG | Türkçe | GIDA GÜVENLİĞİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
YEN306GİPH | Türkçe | GİRİŞİMCİLİK VE İŞ PLANI HAZIRLAMA | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
YEN306GTOD | Türkçe | GİRİŞİMCİLİKTE TASARIM ODAKLI DÜŞÜNME | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
PFSDGV - PEDAGOJİK FORMASYON SEÇMELİ DERS GRUBU-V (İSTEĞE BAĞLI) | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
SEÇMELİ-III - SEÇMELİ-III | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
504004152005 | Türkçe | ÖZEL MEYVE SEBZE TEKNOLOJİSİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
504004172005 | Türkçe | HUBUBAT ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
504004272006 | Türkçe | YAĞ RAFİNASYONUNDA YENİ TEKNİKLER | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
504004292007 | Türkçe | GIDA MÜHENDİSLİĞİNDE ÖZEL KONULAR-II | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
504004352007 | Türkçe | GIDA İŞLETMELERİNDE HACCP UYGULAMALARI | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
504004392010 | Türkçe | GIDA MEVZUATI | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
PFSDGVI - PEDAGOJİK FORMASYON SEÇMELİ DERS GRUBU-VI (İSTEĞE BAĞLI) | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
PF402 | Türkçe | ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI | Seçmeli | 1 | 8 | - | 10 | |
SEÇMELİ-IV - SEÇMELİ-IV | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
504004262005 | Türkçe | PEYNİR TEKNOLOJİSİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
504004282005 | Türkçe | FERMENTASYON TEKNOLOJİSİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
504004302005 | Türkçe | GIDA KONTROLÜNDE TEMEL KALİTE İNDİSLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
504004312010 | Türkçe | SU ÜRÜNLERİ İŞLEME TEKNOLOJİSİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
504004402007 | İngilizce | PLANT ORGANIZATION MANAGEMENT | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
504004422007 | Türkçe | ÜRÜN GELİŞTİRMEDE OPTİMUM BESLENME YAKLAŞIMI | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
TOSGRP-II - TEKNİK OLMAYAN SEÇMELİ-II | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
GID406 | Türkçe | HUKUKUN TEMEL KAVRAMLARI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
GID408 | Türkçe | İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
GID410 | Türkçe | HALKLA İLİŞKİLER | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
GID412 | Türkçe | MESLEKİ YABANCI DİL II | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
GID414 | İngilizce | MARKETING | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
GID416 | İngilizce | READING AND WRITING SKILLS | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
GIP402 | Türkçe | GİRİŞİMCİLİK VE İŞ PLANI HAZIRLAMA | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
GRE402 | Türkçe | GİRİŞİMCİLİK VE ETİK | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
INT404 | Türkçe | İNOVASYONUN TİCARİLEŞTİRİLMESİ VE GİRİŞİMCİLİK | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
MTY402 | Türkçe | MÜHENDİSLER İÇİN TEMEL YÖNETİM VE YÖNETİCİLİK BECERİLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 |