Ege Üniversitesi Senatosu'nun 13 Kasım 2007'de aldığı karar doğrultusunda İzmir Atatürk Sağlık Yüksekokulu’na bağlı Beslenme ve Diyetetik Bölümü kurulmuş, 17 Aralık 2007’de Bölüm’ün açılma kararı YÖK tarafından da onaylanmıştır. Bölüm, 2009-2010 eğitim öğretim yılında ilk öğrencilerini almıştır. Beslenme ve Diyetetik Bölümü 2015 yılında Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesine katılmış ve 2016 yılında Sağlık Bilimleri Fakültesi çatısı altında öğrencilerini almaya başlamıştır. Bölümümüz Beslenme ve Diyetetik Bölümleri arasında öğrenciler tarafından en çok tercih edilen bölümlerden bir tanesidir.
Bu programdan mezun olan öğrenciler Beslenme ve Diyetetik Alanında Lisans Derecesi almaya hak kazanarak "Diyetisyen" ünvanı almaktadır.
4 Yıl , 8 Yarıyıl
240 AKTS
TYYÇ-6
0915 - Terapi ve Rehabilitasyon
Lisans Deecesi
Lise ve dengi okullardan mezun olan öğrenciler, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan merkezi sınavlarda aldıkları sayısal puanlarla Bölüme yerleştirilmeye hak kazanırlar.
Türkiye Yüksek Öğretim kurumlarında önceki örgün (formal) öğrenmenin tanınması dikey, yatay ve üniversite içindeki geçişler Yüksek Öğretim Kurulu'nun belirlemiş olduğu "Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Ana Dal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik" kapsamında gerçekleştirilmektedir. Programların eğitim planlarında yer alan Yabancı Dil I-II ve Bilgisayar dersi için akademik dönem başlarında muafiyet sınavı düzenlenmektedir. Bu dersten beklenen yeterlilikleri sağladığını düşünen öğrenciler yapılan sınavlara girme hakkına sahiptir. Sınava girip başarılı olan öğrenciler ders programında ilgili derslerden muaf olurlar. Önceki öğrenimlerin tanınması için "EGE ÜNİVERSİTESİ ÖNCEKİ ÖĞRENMENİN TANINMASI YÖNERGESİ" 2021 yılında çıkartılmıştır.
Programda mevcut olan (toplam 240 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlamak ve 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalamasına sahip olmak mezuniyet için gerekli yeterlilik koşuludur.
Beslenme ve Diyetetik Bölümü Lisans programının misyonu, yaşam boyu toplumun yeterli ve dengeli beslenme ile sağlığın korunması ve geliştirilmesi amacıyla, ekip çalışmasını benimseyen, evrensel düşünce ve değerlere sahip, topluma duyarlı, sorgulayan, araştıran, kendini sürekli geliştiren, alanında bilgili ve donanımlı diyetisyenler yetiştirmek ve toplumun sağlığını yükseltecek araştırmalar yürütmektir. Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nün 4 temel alt bilim dalı bulunmaktadır. Bunlardan birincisi “Temel Beslenme Bilimleri”dir; ağırlıklı olarak ilk iki yılda okutulan Beslenme İlkeleri, Beslenme Biyokimyası, Besin Kimyası vb. konuları içerir. İkinci bilim dalı “Diyetetik”tir; yetişkin ve çocuk hastalıklarında tıbbi beslenme tedavisi ve beslenme eğitimi ile ilgilenir. Üçüncü bilim dalı “Toplum Beslenmesi”dir; toplumun genel beslenme düzeyinin belirlenmesi ve bu düzeye bağlı olarak ulusal beslenme politikalarının oluşturulması konularında çalışır. Dördüncü bilim dalı ise “Toplu Beslenme Sistemleri”dir. Bu bilim dalının konuları geniş çapta gıda üretimi yapan yerlerde gıdaların satın alınmasından, bireylere sunumuna kadar beslenme ve gıdayla ilgili tüm süreçlerin kapsar. Beslenme ve Diyetetik bölümünde temel beslenme derslerinin yanı sıra Sosyoloji, Psikoloji, Anatomi, Fizyoloji, Mikrobiyoloji, Sağlık Yönetimi ve Politikaları, İşletme, Araştırma Planlama ve Çözümleme gibi dersler de verilmektedir. Üçüncü sınıfın sonunda yaz stajı uygulaması vardır. Dördüncü sınıfta Ege Üniversitesi Hastanesi ve çeşitli kurumlarda staj yapılmaktadır. Beslenme ve Diyetetik Eğitim Öğretim Müfredatı Ulusal Çekirdek eğitim Programına uygun olarak düzenlenmiştir.
1 | Mesleki bilgilerini uygulama, değerlendirme, yorumlama, problem çözme ve karar alma yetkinliğini kazandırmaktır. |
2 | Bireylerin beslenme durumunu uygun araçlar kullanarak saptamaktır. |
3 | Hastalık durumunda hastaya uygun tıbbi beslenme tedavisini hazırlamak, bu beslenme tedavisinin nasıl uygulanacağı konusunda hastayı eğitmek ve izlemektir. |
4 | Toplu beslenme yapılan kurumlarda kuruma uygun menü planlamak, satın almadan sunuma kadar tüm aşamaları takip ederek sağlıklı besin sunumunu sağlamaktır. |
5 | Sağlık ekibinin bir parçası olarak ekip çalışmasına yatkın, yaşam boyu öğrenme bilincine sahip, mesleki gelişmeleri izleyen, bunun için gerekli yabancı dil ve teknolojik becerilere sahip olan, sorgulayan, kendi çalışma alanında araştırmalar yürütebilen, etik değerlere bağlı diyetisyenler yetiştirmektir |
Mezunlar diyetisyen olarak yataklı tedavi kurumlarında (kamu ya da özel hastanelerde), Sağlık Bakanlığı'nın merkez ve taşra teşkilatında, bazı birinci basamak sağlık kurumlarında, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı birimlerde, diyaliz merkezlerinde, spor kulüplerinde, bireysel diyet danışma ve eğitim merkezlerinde çalışabilmekte veya akademisyen olarak istihdam edilebilmektedir. Ayrıca mezunlar; diğer toplu beslenme yapılan kurumlarda, besin ve beslenmeyle ilgili özel veya kamu kuruluşlarında, yönetici, denetleyici, araştırıcı ve eğitici olarak da çalışabilmektedirler.
Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar ALES sınavından geçerli not almaları ve yeterli düzeyde İngilizce dil bilgisine sahip olmaları koşuluyla kendi alanlarında veya ilgili alanlarda Lisansüstü programlarda (Y. Lisans, Doktora) öğrenim görebilirler.
Sınavlar, değerlendirme ve notlandırma “Ege Üniversitesi Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği ve Ölçme ve Değerlendirme Esasları Yönergesi” dikkate alınarak ‘Ders Öğretim Planı’nda ayrıntılı bir şekilde tanımlanmıştır.
4 yıllık eğitim sonunda toplam 240 AKTS toplayan ve müfredatta yer alan tüm dersleri başarıyla geçen öğrenciler mezun edilir.
Tam Zamanlı
Program Koordinatörü: Doç. Dr. Reci MESERİ DALAK Adres: Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Suat Cemile Balcioğlu Yerleşkesi Anadolu Caddesi No. 346 İmbatlı mahallesi, 35575, Karşıyaka İzmir Telefon : 0232 311 8300 Faks: 0232 342 79 75 Web:sbf.ege.edu.tr E-postal: reci.meseri@ege.edu.tr
Beslenme ve Diyetetik Bölümü Karşıyaka Suat Cemile Balcıoğlu yerleşkesinde bulunmaktadır. Fakülte binasında derslikler, laboratuvarlar, yemekhane, kantin, bir bilgisayar laboratuvarı, bir okuma salonu ve bir kütüphane ayrıca Karşıyaka Belediyesi ile ortak kullanılan bir kapalı spor salonu bulunmaktadır. Beslenme ve Diyetetik Bölümünde 2 Doçent, 1 Dr. Öğr. Üyesi 1 Dr'lı öğretim görevlisi ve 2 araştırma görevlisi görev yapmaktadır. Bölümde birinci sınıfta 'Beslenme İlkeleri' ve üçüncü sınıfta “Yetişkin Hastalıklarında Tıbbi Beslenme Tedavisi” ile “Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları” derslerinin uygulamasının yapıldığı 'Beslenme İlkeleri Laboratuvarı', Besin Kimyası dersinin uygulamalarının yürütüldüğü 'Gıda Analizleri Laboratuvarı' ayrıca Beslenme Antropometrisi Laboratuvarı bulunmaktadır. Antropometri laboratuvarında Biyoelektriksel İmpedans Analizi, Viscan, FitMate, Holtain Caliper ve El Dinamometresi gibi antropometrik araçlar da bulunmaktadır. Bölümde şu anda az sayıda öğretim elemanı olmasına karşın, Bölüm başta Tıp Fakültesi olmak üzere Hemşirelik, Mühendislik, İletişim ve Fen Fakültesinden destek almaktadır. Öğrenci hareketliliği ile ilgili çalışmalar sürdürülmektedir.
1 | Temel insan bedeni ve insan bedeninde oluşan değişiklikleri tanıyabilme |
2 | Beslenme ilkelerini gözeterek, yaşamın her döneminde sağlıklı yeterli ve dengeli beslenme ile ilgili danışmanlık yapabilme |
3 | Hastalık durumunda hastayı beslenme yönünden değerlendirebilme, güncel gelişmeler ışığında beslenme desteği verebilme ve izleyebilme |
4 | Büyük mutfaklarda besinin satın alınması, kabulü, hazırlanması, pişirilmesi ve sunulması aşamalarında yönetici konumda yer alabilme |
5 | Toplumun beslenme düzeyini saptayabilme, beslenme ile ilgili politikalar geliştirebilme |
6 | Bulunduğu konuma göre birlikte çalıştığı kişilerle bir ekip içerisinde uyumlu çalışabilme |
7 | Hayat boyu öğrenmeyi benimseyerek, bilim, teknoloji ve çağdaş konular konusunda gelişmeleri izleyerek kendini ve meslek uygulamasını geliştirebilme |
8 | Ulusal ve uluslararası güncel sorunları izleyebilme, içinde bulunduğu toplumu tanıyabilme, toplum koşullarına göre mesleğini uygulayabilme |
9 | Mesleğinin etik ilkelerinin bilincinde olabilme ve bunlara uygun davranabilme |
10 | Bir sorun olduğunda bilgi ve donanımıyla bağımsız karar verebilme, çözüm için gereksinim duyduğu kaynağı bulabilme ve sorun çözebilme |
11 | Gereksinim duyduğunda bir bilimsel araştırma yürütebilme |
1. Dönem | ||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
2802001012016 | Türkçe | TÜRK DİLİ I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
2802001022016 | Türkçe | ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
2802001032016 | Türkçe | YABANCI DİL I | Zorunlu | 4 | - | - | 4 | |
2802001052016 | Türkçe | BİLGİSAYAR | Zorunlu | 3 | - | - | 3 | |
2802001072016 | Türkçe | BESLENME İLKELERİ I | Zorunlu | 2 | - | 4 | 6 | |
2802001092016 | Türkçe | TEMEL KİMYA I | Zorunlu | 2 | - | - | 4 | |
2802001112016 | Türkçe | TEMEL MATEMATİK | Zorunlu | 1 | - | - | 2 | |
2802001132016 | Türkçe | GENETİK | Zorunlu | 1 | - | - | 2 | |
2802001192020 | Türkçe | KARİYER PLANLAMA | Zorunlu | 1 | - | - | 2 | |
2802001212020 | Türkçe | SAĞLIK BİLİMLERİNDE İLETİŞİM | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
Toplam | 20 | 0 | 4 | 30 | ||||
2. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
2802000922016 | Türkçe | TÜRK DİLİ II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
2802000942016 | Türkçe | ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
2802000962016 | Türkçe | YABANCI DİL II | Zorunlu | 4 | - | - | 4 | |
2802001002016 | Türkçe | BESLENME İLKELERİ II | Zorunlu | 2 | - | 4 | 6 | |
2802001042016 | Türkçe | TEMEL KİMYA II | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
2802001062016 | Türkçe | TIBBİ BİYOLOJİ | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
2802001082016 | Türkçe | SAĞLIK SOSYOLOJİSİ | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
2802001102018 | Türkçe | MİKROBİYOLOJİ | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
2802001122016 | Türkçe | TEMEL PSİKOLOJİ | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
2802001142016 | Türkçe | MADDE BAĞIMLILIĞI | Zorunlu | 1 | - | - | 2 | |
SEÇMELİDERS-2.YY | Türkçe | SEÇMELİ DERS GRUBU (MESLEKİ OLMAYAN) 2.YY | Seçmeli | - | - | - | - | |
Toplam | 21 | 0 | 4 | 28 | ||||
3. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
2802002012016 | Türkçe | BESİN KİMYASI VE ANALİZLERİ I | Zorunlu | 2 | - | 2 | 5 | |
2802002032019 | Türkçe | BESLENME BİYOKİMYASI I | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
2802002072018 | Türkçe | BESİN MİKROBİYOLOJİSİ VE GÜVENLİĞİ | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
2802002092022 | Türkçe | FİZYOLOJİ | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
2802002112022 | Türkçe | ANATOMİ | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
2802002132016 | Türkçe | İÇ HASTALIKLARINA GİRİŞ | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
2802002152020 | Türkçe | FARMAKOLOJİ | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
2802002172020 | Türkçe | HALK SAĞLIĞI | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
SEÇMELİDERS3-YY | Türkçe | SEÇMELİ DERS GRUBU 3.YARIYIL | Seçmeli | 2 | - | - | - | |
Toplam | 21 | 0 | 2 | 22 | ||||
4. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
2802002022016 | Türkçe | BESİN KİMYASI VE ANALİZLERİ II | Zorunlu | 2 | - | 2 | 5 | |
2802002042019 | Türkçe | BESLENME BİYOKİMYASI II | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
2802002082016 | Türkçe | SÜREGEN HASTALIKLAR FİZYO-PATOLOJİSİ | Zorunlu | 3 | - | - | 4 | |
2802002122016 | Türkçe | MESLEKİ İNGİLİZCE I | Zorunlu | 2 | - | - | 4 | |
2802002162020 | Türkçe | BESLENME EKOLOJİSİ | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
2802002182020 | Türkçe | BESİN SANAYİDE ÜRETİM | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
2802002202020 | Türkçe | İLK YARDIM | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
2802002222020 | Türkçe | SAĞLIK POLİTİKALARI VE YÖNETİMİ | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
SEÇMELİDERS-4.YY | Türkçe | SEÇMELİ DERS GRUBU (MESLEKİ OLMAYAN) 4.YY | Seçmeli | - | - | - | - | |
Toplam | 18 | 0 | 2 | 28 | ||||
5. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
2802003012016 | Türkçe | ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI | Zorunlu | 4 | 2 | - | 5 | |
2802003032018 | Türkçe | YETİŞKİN HASTALIKLARINDA TIBBİ BESLENME TEDAVİSİ | Zorunlu | 4 | 2 | - | 6 | |
2802003052016 | Türkçe | TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ | Zorunlu | 3 | - | - | 3 | |
2802003092022 | Türkçe | ARAŞTIRMA PLANLAMA VE ÇÖZÜMLEME | Zorunlu | 3 | 1 | - | - | |
2802003112016 | Türkçe | MESLEKİ İNGİLİZCE II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
2802003132016 | Türkçe | BESLENME EĞİTİMİ | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
2802003172019 | Türkçe | TOPLUMDA BESLENME DURUMUNUN SAPTANMASI | Zorunlu | 3 | - | - | 3 | |
2802003192020 | Türkçe | BESİNLERLE İLGİLİ YASAL DÜZENLEMELER | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
ÜNİV.SEÇ.DERS.I | Türkçe | ÜNİVERSİTE SEÇMELİ DERS I | Seçmeli | - | - | - | - | |
Toplam | 23 | 5 | 0 | 23 | ||||
6. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
2802003012016 | Türkçe | ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI | Zorunlu | 4 | 2 | - | 5 | |
2802003032018 | Türkçe | YETİŞKİN HASTALIKLARINDA TIBBİ BESLENME TEDAVİSİ | Zorunlu | 4 | 2 | - | 5 | |
2802003052016 | Türkçe | TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ | Zorunlu | 3 | - | - | 3 | |
2802003062019 | Türkçe | TOPLUMDA BESLENME SORUNLARI VE EPİDEMİYOLOJİSİ | Zorunlu | 3 | - | - | 3 | |
2802003082016 | Türkçe | ÖZEL DURUMLARDA BESLENME | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
2802003092022 | Türkçe | ARAŞTIRMA PLANLAMA VE ÇÖZÜMLEME | Zorunlu | 3 | 1 | - | - | |
2802003122019 | Türkçe | YAZ UYGULAMASI ( TOPLUM BESLENMESİ ) | Zorunlu | 2 | 6 | - | 5 | |
ÜNİV.SEÇ.DERS.II | Türkçe | ÜNİVERSİTE SEÇMELİ DERS II | Seçmeli | - | - | - | - | |
Toplam | 21 | 11 | 0 | 23 | ||||
7. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
2802004012022 | Türkçe | KLİNİK BESLENME YETİŞKİN UYGULAMALI DERSİ | Zorunlu | - | 8 | - | - | |
2802004032022 | Türkçe | TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ UYGULAMALI DERSİ | Zorunlu | - | 8 | - | - | |
2802004052022 | Türkçe | KLİNİK BESLENME ÇOCUK UYGULAMALI DERSİ | Zorunlu | - | 8 | - | - | |
2802004072022 | Türkçe | SEÇMELİ ALAN UYGULAMALI DERSİ | Zorunlu | - | 8 | - | - | |
2802004092016 | Türkçe | BESLENMEDE GÜNCEL GELİŞMELER | Zorunlu | 2 | - | - | 4 | |
2802004112016 | Türkçe | GENEL İŞLETME | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
SEÇMELİDERS-7.YY | Türkçe | SEÇMELİ DERS GRUBU (MESLEKİ ) 7.YY | Seçmeli | - | - | - | - | |
Toplam | 4 | 32 | 0 | 6 | ||||
8. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
2802004012022 | Türkçe | KLİNİK BESLENME YETİŞKİN UYGULAMALI DERSİ | Zorunlu | - | 8 | - | - | |
2802004022016 | Türkçe | SAĞLIK BİLİMLERİNDE ETİK | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
2802004032022 | Türkçe | TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ UYGULAMALI DERSİ | Zorunlu | - | 8 | - | - | |
2802004052022 | Türkçe | KLİNİK BESLENME ÇOCUK UYGULAMALI DERSİ | Zorunlu | - | 8 | - | - | |
2802004072022 | Türkçe | SEÇMELİ ALAN UYGULAMALI DERSİ | Zorunlu | - | 8 | - | - | |
2802004092016 | Türkçe | BESLENMEDE GÜNCEL GELİŞMELER | Zorunlu | 2 | - | - | 4 | |
SEÇMELİDERS-8.YY | Türkçe | SEÇMELİ DERS GRUBU (MESLEKİ ) 8.YY | Seçmeli | - | - | - | - | |
Toplam | 4 | 32 | 0 | 6 | ||||
SEÇMELİDERS-2.YY - SEÇMELİ DERS GRUBU (MESLEKİ OLMAYAN) 2.YY | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
2802001022019 | Türkçe | BASKETBOL | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
2802001042019 | Türkçe | MÜZİK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
2802001062019 | Türkçe | VOLEYBOL | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
2802001082019 | Türkçe | HALK DANSLARI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
2802001102019 | Türkçe | GİRİŞKENLİK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
2802001142020 | Türkçe | ÜNİVERSİTE YAŞAMINA GEÇİŞ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
SEÇMELİDERS3-YY - SEÇMELİ DERS GRUBU 3.YARIYIL | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
SEÇMELİDERS-4.YY - SEÇMELİ DERS GRUBU (MESLEKİ OLMAYAN) 4.YY | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
2802002022019 | Türkçe | İŞARET DİLİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
2802002062019 | Türkçe | TEMEL FOTOĞRAFÇILIK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
2802002082019 | Türkçe | ETKİLİ KONUŞMA | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
2802002102019 | Türkçe | GİRİŞİMCİLİK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
2802002302020 | Türkçe | TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ÜNİV.SEÇ.DERS.I - ÜNİVERSİTE SEÇMELİ DERS I | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
16011201T11217 | Türkçe | KALİTE GÜVENCESİ VE STANDARTLARI | Seçmeli | 3 | - | - | 3 | |
16011202T11215 | Türkçe | ARAŞTIRMA YÖNTEM VE TEKNİKLERİ | Seçmeli | 1 | 1 | - | 2 | |
3201001052018 | Türkçe | YENİ MEDYA GİRİŞİMCİLİĞİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
3201003072020 | Türkçe | VİDEO YAPIM TEKNİKLERİ | Seçmeli | 2 | 2 | - | 3 | |
3201004212020 | Türkçe | TEKNOKÜLTÜR VE SANAL DÜNYALAR | Seçmeli | 1 | 2 | - | 3 | |
3403003212021 | Türkçe | SOSYAL PSİKOLOJİ | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
3403004192021 | Türkçe | MÜZE REHBERLİĞİ | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
3404003212021 | Türkçe | HALK BİLİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
402014492012 | Türkçe | BİTKİ KORUMA VE ISLAHI | Seçmeli | 2 | - | 2 | 3 | |
402044372006 | Türkçe | BİYOLOJİK KAYNAK.KORUNMASI VE YÖNETİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
503003572010 | İngilizce | BACTERIA,BIOFILM AND BIOLOGICAL DENITRIFICATION | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
503004491999 | İngilizce | DRINKING AND WASTE WATER TECHNOLOGY | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
503004602019 | İngilizce | INOVATATION, TECHNOLOGY AND ENTREPRENEURSHIP | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
507004652020 | İngilizce | INTRODUCTION TO COMPOSITE MATERIALS | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
507008312020 | Türkçe | POLİMER KOMPOZİT ÜRETİM YÖNTEMLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
6013002332021 | Türkçe | GIDA VE BESLENME | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
6103002252011 | Türkçe | MESLEK ETİĞİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
6502002032014 | Türkçe | SERA ÜRÜNLERİNİN MUHAFAZASI VE PAZARA HAZIRLANMASI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
6507001072014 | Türkçe | ÖLÇME BİLGİSİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
6510002292013 | Türkçe | GİYSİ TARİHİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
6513002032014 | Türkçe | GENEL EKONOMİ VE PAZARLAMA | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
7006001232018 | Türkçe | İYİ TARIM UYGULAMALARI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
7009001152010 | Türkçe | SÜT HAYVANLARI YETİŞTİRİCİLİĞİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
701002542012 | Türkçe | MODERN TÜRK EDEBİYATINDA ROMAN VE HİKAYE | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
707002432012 | Türkçe | TEMEL PSİKOLOJİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
707002452012 | Türkçe | EVRİMSEL PSİKOLOJİYE GİRİŞ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
712002552014 | Türkçe | SANAT TARİHİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
713002232007 | Türkçe | MİTOLOJİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
721002512016 | Türkçe | ÇEVİRİYE GİRİŞ I (İNGİLİZCE) | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
7601001172021 | Türkçe | ÇOCUKLA İLETİŞİM BECERİLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
801002572010 | Türkçe | TÜRK SİNEMASI | Seçmeli | 3 | - | - | 4 | |
803001222019 | Türkçe | HABER İSTİHBARATI VE RAPORLAMA | Seçmeli | 3 | - | - | 4 | |
803004162019 | Türkçe | MAGAZİN HABERCİLİĞİ | Seçmeli | 3 | - | - | 4 | |
9003101272017 | Türkçe | BOTANİK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
Bİİ305ANKK | Türkçe | ANA KONULARIYLA KUR'AN | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
Bİİ305DİBİ | Türkçe | DİNSEL BİREYCİLİK | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
Bİİ305DİNT | Türkçe | DİNLER TARİHİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
Bİİ305DKPR | Türkçe | DİJİTAL KÜTÜPHANE PROGRAMLARI | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
Bİİ305FARI | Türkçe | FARSÇA I | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
Bİİ305İDİT | Türkçe | İLK DÖNEM İSLAM TARİHİ OKUMALARI | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
Bİİ305İSDG | Türkçe | İSLAM DÜŞÜNCESİNE GİRİŞ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
Bİİ305KOAI | Türkçe | KUR'ÂN OKUMA VE ANLAMA I | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
Bİİ305KTİO | Türkçe | KUR'ÂN-TARİH İLİŞKİSİ ÜZERİNE OKUMALAR | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
Bİİ305MESO | Türkçe | MESNEVİ OKUMALARI | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
DTMK305HALO | Türkçe | HALK OYUNLARI | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
DTMK305İLMÜ | Türkçe | İLETİŞİM VE MÜZİK I | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
DTMK305TEMT | Türkçe | TEMEL MÜZİK TERMİNOLOJİSİ I | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
DTMK305TOSES | Türkçe | TOPLU SES EĞİTİMİ VE KORO UYGULAMALARI I | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
DTMK305TRMR | Türkçe | TÜRK SANAT MÜZİĞİ REPERTUVARI I | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
EDB305ANÖA | Türkçe | ANTİK ÖN ASYA UYGARLIKLARI | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
EDB305BKUR | Türkçe | BİLİM KURGU | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
EĞT305YESA | Türkçe | YEREL VE SÖZLÜ TARİH ARAŞTIRMALARI | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ENF305BİLY | İngilizce | INFORMATION MANAGEMENT | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ENF305ÖSMW | Türkçe | ÖĞRETİMDE SOSYAL MEDYA VE WEB2.0 ARAÇLARI | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ENF305WEB | Türkçe | WEB TASARIMI | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
FEN305ABTE | Türkçe | AŞI BİLİMİ VE TEKNOLOJİLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
FEN305BİMD | Türkçe | BİTKİLERİN MİKROSKOPİK DÜNYASI | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
FEN305ENÇ | Türkçe | ENERJİ VE ÇEVRE | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
FEN305FYCD | Türkçe | FİZİK YASALARI ÜZERİNE VE CERN DENEYLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
FEN305MAHY | Türkçe | MATEMATİK HER YERDE | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
FİZ317 | Türkçe | BİYOFİZİK | Seçmeli | 3 | - | - | 3 | |
FİZ411 | Türkçe | ENERJİ KAYNAKLARI FİZİĞİ | Seçmeli | 3 | - | - | 3 | |
FSM404 | Türkçe | GİRİŞİMCİLİK, FİKRİ VE SINAİ MÜLKİYET HAKLARINA GİRİŞ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
HEM305GHFA | İngilizce | GENERAL HEALTH AND FIRST AID | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
HEM305HGEK | Türkçe | HASTA GÜVENLİĞİ VE EKİP KAYNAK YÖNETİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
HEM305KİG | Türkçe | KİŞİSEL GELİŞİM | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
İLE305REKY | Türkçe | REKLAMDA YARATICILIK VE YARATICI STRATEJİLER | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
İST419 | Türkçe | GÜNCEL PROGRAMLAMA DİLLERİ | Seçmeli | 3 | - | 1 | 5 | |
MÜH305GEES | Türkçe | GELENEKSEL EL SANATLARI | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
MÜH305MİKG | Türkçe | MİKROALGLER GIDA VE SAĞLIK | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ÖDM305TABY | Türkçe | TIBBİ VE AROMATİK BİTKİ YETİŞTİRİCİLİĞİNİN TEMEL İLKELERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
SBİ305SYAŞ | Türkçe | SAĞLIKLI YAŞAM VE EGZERSİZ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
SBi314SağBe | Türkçe | SAĞLIKLI BESLENME | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
SUÜ305AKV | Türkçe | AKVARYUM DÜNYASI | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
TE733 | İngilizce | INTRODUCTION TO TEXTILE ENGINEERING | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
TIP305OKSS | Türkçe | OKSİDAN STRES VE ANTİOKSİDANLAR | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
TIP305PSİK | Türkçe | PSİKODRAMAYLA İLETİŞİM BECERİLERİMİZİN GÜÇLENDİRİLMESİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
Tıp314ONH | İngilizce | OPTIMUM NUTRITION FOR HEALTH | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
YEN305GYKA | Türkçe | GİRİŞİMCİLİKTE YATIRIM KARAR ANALİZLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
YEN305YDS | Türkçe | YARATICI DÜŞÜNME SANATI | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ZİR303AKTAR | Türkçe | AKILLI TARIM | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ZİR305BİLT | Türkçe | BİLİM TARİHİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ZİR305TABY | Türkçe | TIBBİ VE AROMATİK BİTKİ YETİŞTİRİCİLİĞİNİN TEMEL İLKELERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ÜNİV.SEÇ.DERS.II - ÜNİVERSİTE SEÇMELİ DERS II | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
.ZİR306GIDG | Türkçe | GIDA GÜVENLİĞİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
0804001182019 | Türkçe | STRATEJİK DÜŞÜNCE VE PROBLEM ÇÖZME | Seçmeli | 1 | 2 | - | 4 | |
0804002182021 | Türkçe | KİŞİSEL İMAJ YÖNETİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
11320203E11842 | İngilizce | CURRENT ISSUES IN MANAGEMENT | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
1301007042016 | Türkçe | YENİLİK YÖNETİMİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
1302008802014 | Türkçe | UYGULAMALI DIŞ TİCARET VE LOJİSTİK | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
1302009042018 | İngilizce | STRATEGIC BRAND MANAGEMENT | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
26110302T11220 | Türkçe | İNŞAAT MUHASEBESİ | Seçmeli | 1 | 1 | - | 3 | |
26110302T11222 | Türkçe | KAMU MALİYESİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
2801004102016 | Türkçe | AİLE PLANLAMASI DANIŞMANLIĞI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
300001292003 | Türkçe | KENTLİLİK BİLİNCİ VE İZMİR TARİHİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
300001522015 | Türkçe | SAĞLIK SOSYOLOJİSİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
300001642019 | Türkçe | SİNEMA TARİHİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
300002542015 | Türkçe | AFETTE TOPLUMSAL SORUMLULUK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
300002562015 | Türkçe | ÇEVRE BİLİNCİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
300002662019 | Türkçe | TÜRK MÜZİĞİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
3201001062018 | Türkçe | TASARIM KURAM VE ARAŞTIRMALARI | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
3201003162020 | Türkçe | POPÜLER KÜLTÜR | Seçmeli | 1 | 2 | - | 3 | |
3201003362020 | Türkçe | GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMINDA YARATICI STRATEJİLER | Seçmeli | 2 | - | - | 6 | |
3201004222020 | Türkçe | ROCK MÜZİK TARİHİ | Seçmeli | 1 | 2 | - | 3 | |
3201004262020 | Türkçe | ETKİLİ KONUŞMA VE DİKSYON | Seçmeli | 1 | 2 | - | 3 | |
3403003082021 | Türkçe | MİTOLOJİ-III (TÜRK MİTOLOJİSİ) | Seçmeli | 3 | - | - | 3 | |
3404003202021 | Türkçe | DİJİTAL MEDYA TASARIMI | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
3404004202021 | Türkçe | ANADOLU KÜLTÜRLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
402014232006 | Türkçe | ÇİÇEKÇİLİK VE SERACILIK | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
402014272006 | Türkçe | HİDROBOTANİK | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
402044192006 | Türkçe | ÇEVRE MEVZUATI VE ÇED | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
404004292006 | Türkçe | ÇEVRE TEKNOLOJİSİ | Seçmeli | 2 | 1 | 3 | 6 | |
503004602019 | İngilizce | INOVATATION, TECHNOLOGY AND ENTREPRENEURSHIP | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
503004622019 | İngilizce | ENTREPRENEURSHIP AND INTRODUCTION TO INTELLECTUAL PROPERTY RIGHTS | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
507004262020 | İngilizce | INTRODUCTION TO BIOMECHANICS | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
507004622020 | Türkçe | ENDÜSTRİYEL AKUSTİK VE GÜRÜLTÜ | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
508004602016 | Türkçe | SARACİYE ÜRÜNLERİ ÜRETİM UYGULAMALARI | Seçmeli | 2 | 4 | - | 5 | |
6012002142021 | Türkçe | MİKRO DENETLEYİCİLER | Seçmeli | 2 | 1 | - | 3 | |
6013002182021 | Türkçe | GIDA TOKSİKOLOJİSİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
6502001382015 | Türkçe | SERALARDA BİLİŞİM VE OTOMASYON TEKNOLOJİSİ KULLANIMI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
6502001422020 | Türkçe | BİTKİ-SU-TOPRAK İLİŞKİLERİ VE ATIK YÖNETİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
6507001102014 | Türkçe | KESME ÇİÇEK YETİŞTİRİCİLİĞİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
6510001362013 | Türkçe | MODA FOTOĞRAFÇILIĞI | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
6510001402013 | Türkçe | BİLGİSAYAR DESTEKLİ TEKSTİL TASARIMI | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
6510002362013 | Türkçe | MODA EĞİLİMLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
6513002242014 | Türkçe | İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
7006002482018 | Türkçe | AGRO-TURİZM | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
701002542012 | Türkçe | MODERN TÜRK EDEBİYATINDA ROMAN VE HİKAYE | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
702002562012 | Türkçe | YENİ VE YAKINÇAĞ UYGARLIKLARI TARİHİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
702002602019 | Türkçe | 20.YÜZYIL DÜNYA TARİHİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
703002362007 | Türkçe | KÜLTÜREL COĞRAFYA | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
705002782012 | Türkçe | MİTOLOJİ VE EDEBİYAT | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
706002762012 | Türkçe | FELSEFE SORUNLARI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
707002482012 | Türkçe | İNSAN GELİŞİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
708002422007 | Türkçe | MODERN SOSYOLOJİK YAKLAŞIMLAR | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
712002542012 | Türkçe | GENEL SANAT TARİHİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
713002402012 | Türkçe | ANADOLU ARKEOLOJİSİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
801001142019 | Türkçe | AUTEUR SİNEMASI | Seçmeli | 3 | - | - | 4 | |
801002122019 | Türkçe | SEMİYOLOJİ | Seçmeli | 3 | - | - | 4 | |
803001162019 | Türkçe | SOSYAL PSİKOLOJİ | Seçmeli | 3 | - | - | 3 | |
803001202019 | Türkçe | HAYVAN HAKLARI VE MEDYA | Seçmeli | 3 | - | - | 4 | |
9003101242017 | Türkçe | MİKOLOJİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
9003102262017 | Türkçe | BÖCEK SİSTEMATİĞİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
Bİİ306ÇİA | Türkçe | ÇAĞDAŞ İSLAMİ AKIMLAR | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
Bİİ306DİKA | Türkçe | DİNLER VE KADIN | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
Bİİ306FARII | Türkçe | FARSÇA II | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
Bİİ306İTDSİ | Türkçe | İSLAM TARİHİNDE DİN-SİYASET İLİŞKİSİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
Bİİ306KOAII | Türkçe | KUR'ÂN OKUMA VE ANLAMA II | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
Bİİ306KUAT | Türkçe | KUR'AN ATLASI | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
Bİİ306KUÖY | Türkçe | KUR'ÂN ÖYKÜLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
Bİİ306MTŞD | Türkçe | MODERN TÜRK ŞİİRİNDE DİN | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
Bİİ306SİCO | Türkçe | SİYER COĞRAFYASI | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
DİS306SDSB | Türkçe | SAĞLIKLI DİŞLER SAĞLIKLI BİREYLER | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
DTMK306İLMÜ | Türkçe | İLETİŞİM VE MÜZİK II | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
DTMK306SAMR | Türkçe | SANAT MÜZİK VE RİTİM | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
DTMK306TEMT | Türkçe | TEMEL MÜZİK TERMİNOLOJİSİ II | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
DTMK306TRMR | Türkçe | TÜRK SANAT MÜZİĞİ REPERTUVARI II | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
DTMSK306TOSES | Türkçe | TOPLU SES EĞİTİMİ VE KORO UYGULAMALARI II | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
EDB306ANEA | Türkçe | ANTİK EGE VE AKDENİZ UYGARLIKLARI | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
EDB306KÜLS | Türkçe | KÜLTÜR SOSYOLOJİSİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
EĞT305YESA | Türkçe | YEREL VE SÖZLÜ TARİH ARAŞTIRMALARI | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
FEN305ABTE | Türkçe | AŞI BİLİMİ VE TEKNOLOJİLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
FEN305BİMD | Türkçe | BİTKİLERİN MİKROSKOPİK DÜNYASI | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
FEN306ÇEK | Türkçe | ÇEVRE KİMYASI | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
FEN306FUND | İngilizce | FUNDEMENTAL PRINCIPLES OF LIFE | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
FEN306GÜHAK | Türkçe | GÜNLÜK HAYATIMIZDAKİ KİMYASAL ÜRÜNLER | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
FEN306MATDÜ | Türkçe | MATEMATİKSEL DÜŞÜNME | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
FEN306MOFG | Türkçe | MODERN FİZİĞE GİRİŞ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
FEN306TEAS | Türkçe | TEMEL ASTRONOMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
FEN306TKİFY | Türkçe | TEKNOLOJİK İLERLEMEDE FİZİK YASALARININ ÖNEMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
FİZ316 | Türkçe | RÖLATİVİTE TEORİSİ | Seçmeli | 3 | - | - | 3 | |
FİZ328 | Türkçe | BİYOLOJİ VE TIPTA FİZİK | Seçmeli | 3 | - | - | 3 | |
FİZ404 | Türkçe | MOLEKÜL FİZİĞİ | Seçmeli | 3 | - | - | 3 | |
FİZ410 | Türkçe | RADYASYON FİZİĞİ | Seçmeli | 3 | - | - | 3 | |
FİZ420 | Türkçe | NANOFİZİK | Seçmeli | 3 | - | - | 3 | |
FİZ422 | Türkçe | FİZİKTE YENİ GELİŞMELER | Seçmeli | 3 | - | - | 3 | |
FİZ428 | Türkçe | MALZEME FİZİĞİ | Seçmeli | 3 | - | - | 3 | |
GIP402 | Türkçe | GİRİŞİMCİLİK VE İŞ PLANI HAZIRLAMA | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
HEM305GHFA | İngilizce | GENERAL HEALTH AND FIRST AID | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
HEM305HGEK | Türkçe | HASTA GÜVENLİĞİ VE EKİP KAYNAK YÖNETİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
Hem312GenH | İngilizce | GENERAL HEALTH AND FIRST AID COURSE | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
INT404 | Türkçe | İNOVASYONUN TİCARİLEŞTİRİLMESİ VE GİRİŞİMCİLİK | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
İİB306HBDİ | Türkçe | HUKUK BAKIMINDAN DEMOKRASİ VE İNSAN HAKLARI | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
İLE306REHEK | Türkçe | REKLAMDA HEDEF KİTLE | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
İLE306REÖR | Türkçe | REKLAMCILIKTA ÖRNEK UYGULAMALAR | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
MÜH305GEES | Türkçe | GELENEKSEL EL SANATLARI | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
Müh306GıdG | Türkçe | GIDA GÜVENLİĞİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
MÜH306MİKA | Türkçe | MİKROALGLERİN KULLANIM ALANLARI | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
Müh314ONH | İngilizce | OPTIMUM NUTRITION FOR HEALTH | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ODE306BAHA | Türkçe | BAHARAT KÜLTÜRÜ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
SBİ305SYAŞ | Türkçe | SAĞLIKLI YAŞAM VE EGZERSİZ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
SBi314SağBe | Türkçe | SAĞLIKLI BESLENME | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
SUÜ306DÜMUT | Türkçe | DÜNYA MUTFAKLARINDA SU ÜRÜNLERİ VE PİŞİRME TEKNİKLERİNİN ETKİSİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
TIP306BESVİ | Türkçe | BESLENME VE VİTAMİNLER | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
TIP306EBAS | Türkçe | EVRİMSEL BAKIŞ AÇISINDAN SOSYAL BİLİŞ VE SOSYAL BECERİ GELİŞİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
Tıp314ONH | İngilizce | OPTIMUM NUTRITION FOR HEALTH | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
YEN306GİGÜK | Türkçe | GİRİŞİMCİLİKTE GÜNCEL KONULAR | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ZİR301WİSS | Almanca | WISSENCHAFTSGESCHICHTE | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ZİR303AKTA | Türkçe | AKILLI TARIM | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ZİR305TABY | Türkçe | TIBBİ VE AROMATİK BİTKİ YETİŞTİRİCİLİĞİNİN TEMEL İLKELERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ZİR306YEAB | Türkçe | YEŞİL ALAN BİTKİLERI VE TESİSİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ZİR310KIİD | Türkçe | KÜRESEL ISINMA VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
SEÇMELİDERS-7.YY - SEÇMELİ DERS GRUBU (MESLEKİ ) 7.YY | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
2802004132016 | Türkçe | BESLENME ARAŞTIRMALARI I | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
2802004152019 | Türkçe | ENTERAL PARENTERAL BESLENME I | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
2802004172019 | Türkçe | SPORCU BESLENMESİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
2802004192019 | Türkçe | BİLİMSEL MAKALE OKUMA | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
SEÇMELİDERS-8.YY - SEÇMELİ DERS GRUBU (MESLEKİ ) 8.YY | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
2802004042016 | Türkçe | BESLENME ARAŞTIRMALARI II | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
2802004062019 | Türkçe | ENTERAL PARENTERAL BESLENME II | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
2802004082019 | Türkçe | SPORCU BESLENMESİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
2802004102019 | Türkçe | KLİNİK BESLENMEDE SORUNLAR | Seçmeli | 2 | - | - | 2 |